Noa Noa. Inspiration.

Inspireras lite av mitt jobb. Jobbar ju för er som inte vet i en liten butik som heter Noa Noa. Det är lite romantisk stil. Allt från lager på lager till 20-tal till modernt till kvinnliga former. Jag tycker mycket om detta alltså.Den söta toppen har jag precis fått hem till mig. Tog en storlek större och det blev en klänning!


Denna sötnos är jag också väldgt sugen på.

Kanske då dags att åka mot jobbet då och inspirera mina kunder!Anna.

Nu åker min Anna till Nicaragua. Vi ses i juni. Lycka till med allt!
på nyår.Donsö i somras.
har du varit hos mig?

Om inte så har du missat min vägg. Den där med tavlor på. Jaha, tänker du. Man brukar väl ha tavlor på en väg? Jaa, det är klart. Men min vägg har jag fylllt upp av gamla ramar med gamla bilder i, en del vintage-vykort, en klocka och sen lite bilder som jag fått av mamma som hon klippte ut i en kalender som ung. Helst skulle jag nog vilja fylla upp väggen ännu mer. I min nästa lägenhet önskar jag mig en stor stor vägg som jag bara kan fylla med massvis gamla tavlor. Men just nu är jag ganska nöjd. Såhär ser den ut:Hela väggen


Mor och Far


En av bilderna från mammas gamla kalender


Vid pianot, mamma. I guldramen: jag
Hade tänkt lägga upp lite bilder på mina nya klänningar idag men det får väl bli så småningom. Köpte en på second hand igår som sitter hur bra som helst och idag fick jag en ny klänning på jobbet. Lycka!Instagram, Sofo and waffles

Jag tänkte att dagen får sumeras i bilder. Härligt ledig idag. Söder och sen våfflor hos Elin och Ludde.


äventyr. undran.

Idag har jag träffat min vän Ellen. Vi strosade runt en sväng i Ålsten och for sedan till Beyond Retro.................................................................................................................................................................

Och för er som undrar över mitt gips så vill jag helst inte prata om det...
Så skulle jag vilja säga för det låter mycket roligare och mer spännande men så är det inte. Jag har helt enkelt brutit min handled när jag och min vän Sara var ute och åkte skridskor. På en liten ispöl. Och jag med min dåliga balans, ja, jag föll ju såklart. Så jag har haft gips i lite mer än två veckor.. Snart är det väck!

byxa eller kjol?

Jag är nog ganska dålig på att välja. Så många gånger som Anna får krupp på mig när jag frågar om smakråd. I alla fall. Vet inte riktigt vad jag ska ta på mig idag. Byxa eller kjol? Jag har alltid kjol eller klänning. Har inte använt byxor på i princip tre år. Så, vad ska jag ta?

Nu, dags för lite äventyr tror jag.
på repeat.

Jag går runt och sjunger på Veronica Maggios "Jag kommer".. Den går på repeat hela dagarna.
Men den bästa versionen nånsin kommer här:Judit tolkar Veronica Maggio from annika bäckström on Vimeo.
ritar..

Ibland får jag suget att rita litegrann. Just nu går det sämre med det eftersom jag har ett gips på min högerarm men när jag får inspiration så blir det lite bilder då och då. Dessa är från i somras då inspirationen smög sig på. Ritade av lite gamla foton jag gillar.
min mamma.
min pappa.
och så jag.


Nu, snart dags att åka på födelsedagsfest!Stains. Ja, fläckar!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina fläckborttagningstips. Jag har blivit lite av en mästare på sånt. Det märkliga är dock att när andra får fläckar på sina kläder säger jag: -åh, men det där är lätt, det går bort såhär... Men när jag själv får en fläck på mina kläder blir jag irriterad och orolig för att det inte ska gå bort. Ambivalent? Ja. Men oftast så går fläckarna bort och jag behöver inte oroa mig. Mina tips:


Det bästa är att ha både typ Vanish och Ta bort hemma. Galltvål är bra om man vill gå på den gamla varianten. Men jag har alltid en flaska av varje grej så jag har till alla sorters fläckar. Det finns också pulvervarianter av Vanish. Bl a en som specialiserar sig på fläckar på vita plagg, mycket praktiskt.Fettfläckar: Ta bort är bäst på fettfläckarna. Fett löser fett. Häll på litegrann, gnugga försiktigt med fingret och skölj i ljummet till varmt vatten. Hett går också bra. Om fläcken inte försvinner, använd lite Yes på. Galltvålen är perfekt för fettfläckar också.

Choklad (all form) och kaffe: Vanish är nog det bästa här. Gnugga lite försiktigt på fläcken och häll sedan kokhett vatten över. Skölj upp plagget och det är som nytt. För kaffe funkar också iskallt vatten om man häller på det direkt när fläcken är ny.

Blåbär: kokhett vatten fort som attan. Koka massvis och bara ös över. Det går faktiskt bort om man tar tag i det direkt.

Övriga bär (hallon, jordgubbar): Vanish på, gnugga lite. Kokhett vatten över. Vips!

Frukt som är röd eller grön och advokado samt tomat: Vanish, gnugga försiktigt tills fläcken löser upp sig, kokhett vatten och skölj hela plagget. 

Övrig frukt: gäller samma som för bär.

Mjölkprodukter: Oftast går det bort med bara vatten men man kan ta lite Vanish eller Ta bort om man är orolig och sen bara ljummet vatten över.

Blod: isakallt vatten gäller här så fort som möjligt. Ju nyare fläcken är desto bättre går det bort. Låt det rinna iskallt vatten på ett tag och sen är det bara att kasta i den i maskinen så går det mesta bort. Annars bleks det bort efter några tvättar. 

Olja: den svåraste. Ta bort är bäst. Och Yes. Fett löser fett. Men det kan vara svårt att få bort över huvudtaget men det skadar inte att försöka.

Rödvin: Salt. Häll på massvis, låt vara så. Sen ta Vanish, blekmedel (till vita saker) och Yes. Kokhett vatten. Oftast går det bort. Kan vara svårt men ibland har man tur :)..

Bläck: Ta bort är det bästa för bläckfläckar. Gnugga försiktigt tills fläcken löser upp sig och skölj sedan med kokhett vatten. 

Metallfläckar: Går oftast bort i tvätten. Är man orolig så ta lite Vanish eller Ta bort och skölj upp stället där fläcken är.

Läppstift: för mig har det gått bort med bara Vanish och varmt vatten.

Tandkräm: Skölj upp plagget eller släng det i tvättkorgen. Det går bort i tvätten. 


Om fläcken inte går bort och du ser det medan plagget är fuktigt, försök igen med en omgång till. Har plagget torkat är det svårare men det kan gå. Om det är små fläckar brukar jag bara ta bort fläcken och sen torka den med hårfön. Då slipper man oftast "vattenkanterna" som kan bli ibland. Om man märker att ett plagg får lätt "vattenkanter" så brukar jag oftast skölja upp hela plagget. Om plagget är ömtåligt brukar jag också skölja upp det med lite fintvättmedel. 


Om du vill ha mer tips så kolla in denna sidan: http://www.grepen.se/konsult/favoriter/Flackborttagning.htm
De tyckte inte alltid som jag men mina tips har funkat för mig hittills så :)..


Lycka till!
Ps: Om ni undrar varför jag kommer på detta kl ett på natten så är jag nyss hemkommen från ett kalas och fick där en hallon/chokladfläck som jag fick lite panik över. Som det ser ut nu är den borta. Men jag vet inte säkert än.. 

I just feel like dancin'...

PhotobucketKlänningen var min mammas. Skorna är köpta på myrorna i Jakobsberg :)..
Idag lyser solen och jag känner för att dansa!sådär. o så.

Nu kan ni också göra detta:


Följ min blogg med Bloglovin

ser jag tjock ut i den här?

Dagens outfit. Kjol från Barcelona och t-shirt från Monki. Gips från st Görans sjukhus. Glasögon från Smarteyes.


Nej, nu åker jag och äter med mina vänner!

and i'm feeling good..


elsa på nytt.

Vill bara inspirera och skriva av mig litegrann. Det handlar om gamla saker, pyssel, musik, vintage, fotografier, idéer, smycken, kläder, konst och en gnutta längtan. Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0