Hem till slätten.

Nej ni, nu åker jag hem till slätten. TIll (förhoppningsvis) höstvackra Östergötland. Ska bara ta några dagar och vila, kratta löv, baka och gosa med mina älskade katter. Kanske hinner jag träffa någon gammal vän eller två. 
 
 
 
 
 
 
 

Vintageparty.

I somras fick jag vara en del i ett litet hemligt projekt. Det var en bok som Emma, Lollo och Volang-Linda har knåpat ihop. Den kommer ut i mars 2013 och såhär kommer den se ut: 
 
 
 
“Boken för dig som vill bjuda in till en riktigt personlig fest. Låt dig inspireras av sagolika bilder och skapa miljöer med influenser från äldre tider – och bli årets festfixare på kuppen. De populära mode- och vintagebloggarna Linda HanssonLouise Lemming och Emma Sundh presenterar olika teman för fest, bland annat Vårvimmel, Skördeskiva och Färdfest.
Vackra bilder, finurliga tips, läckra recept, inspiration i form av sminkning, frisyrer och kläder och en nypa av din egen kreativitet gör det perfekta partyt möjligt.” 
 
 
Nu peppar vi och längtar till mars!!
 
 

måndag måndag.

 En ny vecka. Känns inte riktigt så bara för att jag började min jobbvecka i torsdags. Så idag är det alltså fredag enligt mig. Flummigt? Det är smällar man får ta när man jobbar i butik. Har idag på morgonen varit iväg och köpt en almanacka. Så fin! Längtar till nya året nu så jag kan använda den. Tänkte annars visa vad jag gjort den senaste tiden via instagram. Heter elsalisalarson där också om någon skulle vilja följa mig. 
 
Torsdagen för en vecka sen åkte jag och träffade Emelie och hennes mamma och lite vänner för att äta tapas. De hade en baklängesklocka på restaurangen.
 
På fredagen var det bästaste Lisas sista dag på jobbet. Jag skrev hemliga meddelanden på ett paket och sen var vi knäppa som vanligt.
 
Jag gick i regn och rusk.
 
På söndagen var jag nöjd för då hade jag stoppat en tjuv i butiken. En liten härva på två blonderade och botoxade kvinnor i 30-årsåldern. Vi fick dock bara fast den ena. Så kom polisen och det var den söndagen.
 
Måndag morgon måste börja bra så jag tog frukost i sängen.
 
Sen fixade jag håret och åkte mot jobbet.
 
Hittade ett träd som var i färg i en värld av grått.
 
På tisdagen hittade jag en massa saker jag ville ha på Berry Details.
 
Sen tog jag en promenad till Gamla stan för tunnelbanan gick inte från Slussen. Det var magisk Stockholmshöst. 
 
På tisdagskvällen var det Lindy Hop-kurs såklart. Och efteråt tog vi en öl på Söders Hjärta. Har ju lärt känna några av mina kursare. 
 
På onsdagen tog jag en höstpromenad och plockade kastanjer. 
 
Gick till Old Touch igen i fredags och hittade en underkjol. Sen åt jag en mysluncg med bästa Fasica. 
 
Lördagen kom och jag hade tråkigt på jobbet men det var inte lika kul att dansa utan Lisa. 
 
Mötte senare upp denna vackra dam och vi tog en fika och fick mat hos hennes moster. 
 
Sen gick vi till Chicago och dansade. 
 
Det var min senaste vecka. Vad har du gjort?
 
Kram ElsaLisa
 

Ska du inte ha hatten på? Jo tack, jag vill ha det så!

Häromdagen gick jag på en liten höstpromenad och passade på att ta med mig kameran. Det var så himla fint med alla löven och jag blev så glad att få gå ute en sväng. För det blir ju så mörkt snabbt nu och jag gillar det inte riktigt. Så då vill jag passa på medan det ännu lyser av färgerna i träden. 
 
  
Det är så härligt att få vandra i färgerna och sparka löv.
 
Man kan hitta äpplen som fallit till marken.
 
En mysig liten park fick bli bakgrund och jag spatserade runt i min kappa från Old Touch, halsduken från H&M och min favorithatt. Mormors såklart.
 
Hatten är nästan lite basker-liknande och den sitter som en smäck. 
 
Jag var nöjd i alla fall efter en skön och mysig promenad. 
 
Plockade lite kastanjer på vägen hem.
 
Ikväll ska jag till Chicago på Radio Rythm Revue tillsammans med sötaste Carrå som jag träffade på en fotografering till Emma, Lollo och Volang-Lindas vintagebok. Jag tänkte dansa en massa och bara ha en fin kväll. Vad hittar ni på? 
 
 

Höstjackan. Den.

Jag har hittat världens bästa höstjacka. Precis på samma ställe som klänningen jag visade igår. Alltså på Old Touch. Visst är den fin?
 
 
 
Tillsammans med bästa hatten från mormor, H&M-halsduken och mina höstkängor så känner man sig riktigt höstig och fin.

Prickig klänning får plats i min garderob.

När min mamma var här för två veckor sen gick ju vi till Old Touch. Hittade då den här fina prickiga saken som fått en plats i min garderob.
 
 
 
 
Koftan och strumpbyxorna är annars från Lindex. Skorna är från Nilson tror jag (minns inte riktigt) och halsbandet är second hand.
 
Hejhej!
 
 

ett år sedan.

Vad långt man kommer på ett år. Och vad fort tiden går. För ett år sen så planerade jag en resa till Venezuela som blev helt fel. Inte alls vad jag tänkt. Men jag gick vidare. Jag växte. Jag fick lära känns mig själv lite lite mer.  Jag kanske inte har bestämt allt jag ska göra i framtiden men jag har en liten plan. Jag har kommit en bit på väg.
 
 
 
 
Känslan för resan hittar du här.
 
 
 
 
 

Höstrusk och äppelbitar.

Jag har visst varit lite dålig på att uppdatera. Ber om ursäkt för det. Men det har varit lite mycket i huvudet det senaste. I alla fall så tänkte jag bjuda på världens bästa grej när det börjar bli höstruskigt ute. Har man lite hemmaäpplen så är det ju toppen att göra lite hemmagjord kräm (jag fick en kasse av mamma när bror min var uppe och hälsade på). Receptet är väldigt enkelt men vi tar det steg för steg.
 
 
 
Man börjar med att skala ca 3-4 äpplen och skära dem i bitar. Mina var så stora så det räckte med tre. 
 
 
Koka sen upp 4 dl vatten tillsammans med 2 msk socker. Och just det, äpplena ska bli ungefär en liter i bitar så blir det lagom. 
 
 
 
Och så får man koka äpplena tills de blir mjuka och nästan mosiga. Det tar kanske 10 minuter eller så. Under tiden kan man blanda 1/2 dl kallt vatten tillsammans med 1 och 1/2 msk potatismjöl. 
 
 
När man kokat färdigt tar man av kastrullen från plattan och häller i potatismjölsvattnet och låter krämen koka upp igen. Egentligen räcker det med att ställa den på plattan igen och när första bubblan kommer så är det klart. Brukar också krydda med kanel efter behag. Det kan man göra både innan och efter redningsmomentet. SÅ var den klar!
 
 
Serveras gärna varm med lite mjölk till. Och för min del blev det en äggmacka också. Hoppas det ska smaka!
 
 

DIY. Pom-pom-pom!

Dags för lite pyssel tänkte jag i onsdag när jag ahde hela dagen ledigt. Jag såsade runt i pyjamas till fem på eftermiddagen och bara njöt av min ledighet. Sen fick jag ett ryck och började pyssla en pom-pom. Jag köpte silkespappret till min födelsedagsfest egentligen men hann inte med att göra någon då. Men nu så! 
 
Det är faktiskt väldigt enkelt att göra. 
 
Det du behöver är silkespapper i valfri färg, lite metalltråd och en sax. Kanske ska det tilläggas en tång ifall man vill klippa ev metalltråden något. 
 
Man tar så många lager man vill ha av silkespapper. Jag tog fem men klippte dem mitt itu så det blev tio. Sen viker man dem som en smällkaramell ungefär tre centimeter på varje sida.
 
Klippte sen av en lagom lång metalltråd och virade runt mitten. 
 
Sen klipper man en rundad eller pilformad kant på båda sidor. Jag gjorde med rundad kant. 
 
Nästa steg är att veckla ut kreationen. Lager för lager får man dra försiktigt. När halva är klar ser den ut ungefär såhär. Jag satte ett snöre i metalltråden också så den går att hänga upp. 
 
Och såhär ser den ut när den är klar. (ni får också se min data-sladd i bakgrunden)
 
Och nu sitter den uppe i fönstret. Fin va? 
 
 

Musik, vi räknar in!

Jag skriver igen. Hurra! Och då är det musiken jag menar. Har fått låna mn brors midi-piano och nu har jag också en mac så idag har jag lekt litegrann och börjat spela in lite på en av mina sånger. Dock fattar jag inte så mycket så jag hittar på hur jag ska göra och mixa, det kan jag inte än. Men detta är en början.
 
Och just det. Ska få mer jobbtider. Fem dagar i veckan från och med v 45. Det är skönt i alla fall. Mer inkomst och mer trygghet och rutin. Nu kör vi. Å fem, sex, sju, ått!!
 
 
 
Puss från ElsaLisa
 

Swing och Lindy Hop

Jag tror att jag berättat att jag börjat dansa Lindy Hop. Det är sjukt roligt och man blir alltid lika svettig efter ett danspass. Igår var jag på en hippa hos en av de tjejerna som går samma kurs som jag. En hippa är alltså en tillställning med en grupp människor, hemma hos någon där det bjuds på enklare mat och man dansar litegrann. Så sagt och gjort. Jag kom lite sent eftersom jag jobbat men väl där bjöds det på champagne, ost och kex och lite annat smått och gott! Sen swingade vi! I Malins vardagsrum hoppade vi runt och hennes stackars katt blev vettskrämd. Vi kunde ju inte sluta så jag åkte hem klockan tre och det tog en timma hem. OCH jag var uppe imorse och skulle jobba åtta timmar utan rast. Kan ni tro att jag är helt slut nu? Men så får det vara ibland för vem vet när det blir hippa nästa gång?
 
 
 
 
Ett litet exempel på hur det kan se ut om man är duktig. Klippet är från filmen Swing Kids där allas vår egne Christian Bale (Batman) spelar en yngling som väljer mellan swingvärlden och nazisterna. 
 
 
Ett annat roligt klipp är ju det här:
 
Detta är alltså mina lärare. Så sjukligt grymma!
 
Börja dansa du med!?
 
 

men kom då!

Men kom då! Blir färdig någon gång! Vilken tid du tar på dig! Släpp! Ja alla dessa uttryck har vi säkert hört flera gånger i våra liv. Jag har funderat det senaste på vad jag ska ta mig för i livet. Vad vill jag jobba med, vad vill jag göra? Man dras åt det ena hållet och sen ändrar man sig och byter håll igen. Jag är nog själv en sådan som bromsar en del. Håller kvar mig själv när jag egentligen bara borde släppa taget. Lite som killen på bilden så håller jag fast och vill dra tillbaka tjejen med ballongerna. Kanske borde han, som jag, släppa taget lite mer. Antingen helt och förlita sig på att vad jag än gör så blir det bra. Eller så följer han med på färden, ut på äventyret. Hon vill ju bara att han ska följa med. Så varför bromsa in? Kom, följ med!
 
 
Den fantastiska illustrationen har Annika Bäckström gjort och den kallas just: Men kom då!
 

Plommondröm i garderoben

Jag har en ny dröm i garderoben. Nämligen denna fina. Hittade på Old touch för en billig peng. Visst är den söt?
 
 
Och skorna, de är från Din Sko. Vinröd plysch, jo jo!
 
 
 
 
 
 
 
Åh, just det! Jag har en liten hemlis. Snart kommer det upp på bloggen. Lovar!
 
 
 

Odenplan och en mamma.

Igår hade jag min mamma på besök. Hon försöker hälsa på mig lite då och då. Det är ju ändå nära från Linköping och hit (är därifrån från början). Och när mamma kommer hit då måste jag ju visa Stockholms bästa sidor. Och de mysigaste affärerna. Och igår så strosade vi runt vid Odenplan. Där ligger två av mina storfavoriter vad gäller second-hander.
 
Vi började på Old Touch som ligger på Upplandsgatan 43. Där finns hur mycket som helst att kika på. Och det är bra pris också!
 
Till exempel den här spargrisen.
 
Eller glasen som ligger staplade på fat.
 
Massvis med pärlor.
 
Fina gamla fotagrafier som man kan fantisera historier om.
 
Röda plastrosor och äpplen.
 
Stora fjäderplymer och mer glas på fat.
 
 
Mysiga hörnor med mängder av fotografier.
 
Två musiker och en hund som sjunger.
 
Mängder med klänningar från alla årtionden.
 
En stor ljuskrona och en massa underkläder.
 
Och så en massa köksgrejer, burkar och pinaler.
 
Vi sa hejhej till Old touch för den här gången. Och jag fick med mig två klänningar och en kappa som jag får visa en annan dag. Hihi.
 
Sen gick vi vidare efter en fika till Epok, som ligger på Odengatan 83. Mamma kikar bland alla klänningar på övervåningen.
 
En suddig bild men jag måste bara visa denna fantstiska klänning mamma hittade. Dock var den för liten :(..
 
Fina mamma.
 
Och så jag som verkar vara väldigt galen. 
När vi gick ner från övervåningen fastnade vi ett samtal om släkthistoria med ägarinnan som gärna pratar, länge och om allt. Hon hinner knappt andas mellan meningarna. Men hon vill ju så gärna hjälpa till. 
 
Det var alla bilder jag hade. Nu ska jag jobba. Hejhej!
 
 
 
 

Mamma

Jag har min mamma på besök. Hon kom nu ikväll och stannar ett dygn. Så imorgon ska vi bara strosa runt i de bästa affärerna, se Stockholms bästa sidor, fika länge och bara vara.
 
En bild på mamma som ung. Visst är hon vacker?
 
 

Jobbhelg, swing och en aning madmen.

Idag ska jag jobba heldag. Men om jag var ledig skulle jag ta på mig den här, Medmen-inspirerande klänningen, som jag köpte på vintagemässan förra veckan.
 
Dock måste jag laga den innan jag kan använda den för den var trasig redan när jag köpte den (fick den för 100 kr) och nu när jag provade den så sprack den i en söm till, hihi. Det jobbiga är att allt jag har som behövs lagas samlas på hög och det kommer ta tid innan jag tar tag i det. Tyvärr är det så. Men någon gång ska jag bli bra på att ta tag i min syhög, börja pyssla igen och baka lite mer. 
 
Annars om jag var ledig idag skulle jag lyssna på jazz. Gick runt hela dagen igår och bara myste och höstpromenadade till alla bra jazz-ladies. Och spellistan jag lyssnade på kan ni hitta här.
 
Ikväll ska jag till Chicago och dansa swing. Har ju börjat på Lindy Hop nu i höst och ikväll är det dags att gå på den första socialdansen. Har lärt känna några i min dansklass så vi har bestämt att nu är det dags. Då slipper man ju gå själv också. Ser verkligen fram emot det. Problemet är ju bara vad man ska ta på sig. Något förslag?
 
 

..och så lite höstfärger på det?

Att få känna sig fin är också något bra. Jag som älskar vinrött får ju njuta extra mycket på hösten. Kände mig lite proper när jag to på mig dagens outfit men vadå? Ibland så måste man ju klä sig som man vill känna sig. Och idag måste jag börja kolla lite utbildningar och annat och vad passar väl bäst om inte en pennkjol och en söt liten blus. Och så lite vinrött på det.
 
Kjolen är från Monki, blusen är köpt på 2km loppis i Aspudden, koftan från Lindex och strumpbyxorna är nog från Åhléns om jag inte minns fel.
 
Har inte hittat något bra ställe att fota i denna lägenhet så detta får visst duga tills vidare med bilden på mamma som bebis i bakgrunden.
 
 

Höstfrukost!

Jag är verkligen en sådan människa som deppar på hösten. Och helst börjar jag för tidigt med det, utan att njuta. Vilket är sjukt dumt om ni frågar mig. Jag älskar ju egentligen hösten och alla färgerna. Imorse tog jag mig en riktig höstpromenad och bara kikade på löven, plockade kastanjer och njöt. Och sen det bästa, att komma hem till en riktig höstfrukost. Det, det gillar jag!
 
 
 
 
 
 

Gotland del tre.

Okej. Tredje dagen på Gotland så var vi bara inne i Visby förutom en liten sväng på kvällen då pappa tog med oss till en klippavsats elller snarare ett naturreservat som kallades Högklint. 
 
Jag och mamma hittade ett till crêperi för att göra det till tradition. 
 
Det lilla stället kallade Strykjärnet och hade utsikt över vattnet.
 
Till maten beställde vi in lemonad. Flaskan fick jag även ta med hem sen. Så fint!
 
Sen spatserade vi gatorna runt.
 
Vi cyklade också. Genom valven.
 
Och förbi en del fina hus. Men mamma cyklade så fort så jag hann inte ta några bilder knappt ;)
 
Sen cyklade jag förbi finbilen och avr tvungen att stanna och ta en bild. Det fanns hur många gamla bilar som helst på Gotland. Jag vill nästan flytta hit och bo i en liten stuga och ha en fin gammal bil och... man blir visst lite tagen av hela miljön på den där lilla ön. Fantastiskt!
 
På kvällen åkte vi till Högklint och då såg det ut såhär. Mamma och Pappa kollar mot Visby.
 
En raukavsats och vattnet.
 
Mamma och pappa står i en liten grotta "en trappa ner". När jag var på Gotland senast (vilket var ca 12 år sen) så har jag en bild från denna plats när vi är ett gäng tjejer som tar en gruppbild precis bakom. Det väckte ganska många minnen. Som att jag hade en lila batik-t-shirt på mig, träningsoverall och en fiskarhatt med Nalle Puh på. Det var tider det!
 
Pappa berättade också att ett av barnen i en av de andra familjerna vi reste med när jag var där sist hade ställt sig ute på en klippavsats och hans mamma hade tydligen blivit helt till sig av oro och alla hade skrikit att han skulle gå därifrån. En liten anekdot sådär.
 
Pappa är helt bestämd på den saken. Och detta får väl avluta detta lilla bildspel.
 
 
Eller?
 
 
 
Denna lilla godbit hittade jag i gömmorna. Där har vi den där stackars fiskarhatten. Och så jag och min bästis Emelie såklart! Lite tråkigt att det var halva mitt liv sen jag var här sist. Får se till att det inte tar så lång tid tills nästa gång. 
 
Den sista dagen tog jag inga bilder så detta var allt från Gotland. Adjö.
 
 
 

It's circus-time. En födelsedagsfest.

Jag hade födelsedagskalas förra lördagen i temat cirkus. Och då såg det ut såhär:
 
Min barndomsvän Tara kom förbi och fick en mustasch.
 
Emil. Sara och Cassandra tittade också förbi.
 
Cassandra och Elin kollade in Viktorias nya frisyr (jag har klippt).
 
Becka kom och henne har jag inte sett sen jul så det var så kul att hon kom!
 
 
Mikael var på topp-humör
 
Kakbordet.
 
Mustaschfest, jodå! Från vänster: Pearl (en vän till Emelie från Sydafrika), Emelie, Sara och Frida.
 
Sen kom Lisa med storm.
 
Mina fina kollegor Johanna och Lisa och deras andra hälfter.
 
Johannas man spexade till det lite och skaffade unibrow.
 
Galen bild men jag gillar den.
 
Sen hamnade jag på bild tillslut tillsammans med Tara. Jag hade lånat ett fjäderklätt hårband av Lisa och köpt en ny klänning på Beyond retro. Plus ett par ögonfransar så mina ögon blev jättestora. Har lite bättre bilder fårn instagram på mig som ni kan få se en annan dag.
 
Denna bild får avsluta från denna kväll.

Gotland del två.

Dag två på Gotland spenderades på den västra sidan. I Katthammarsvik för att vara exakt. Mot eftermiddagen for vi tillbaka till Visby och åt på restaurang.
 
 
 
Tog inte så många biler denna dag. Här är mamma vid vattnet i lilla Katthammarsvik.
 
 

Gotland del ett.

Lite sent om sides men nu när det börjar bli mörkt och ruskigt så tänkte jag att det kan behöva livas upp med lite bilder från fantastiska Gotland. För ungefär en månad sen blev jag medbjuden av mamma att ha lite semesterdagar med henne och när hon fixar hotell och jag var ledig så kunde jag ju inte tacka nej. Min pappa skulle jobba några dagar där då också så det passade bra att vi åkte tillsammans. 
 
Vi åkte bil och hittade en loppis. Mamma är fin!
 
Det stod öppet, så vi klev in.
 
Hittade mysigaste hörnan.
 
Vi ha en sån här men det blev inget köp denna gång.
 
Mamma hittade Mors kopp, passande nog.
 
Sen hamnade vi i ett litet krukmakeri. Vi trodde att det satt en dam gömd och sa: -Hallå! när vi kom in men där fanns ingen. Till slut kom vi på att det var en papegoja som pratat. 
Ägaren var väldigt trevlig, det var en man som hade mycket att prata om. Sin båt bl. a. 
 
Och på tal om båten så är det denna skönhet. Vi stannade nämligen till i Lickershamn.
 
Vi gick längs en liten stig och tillslut hamnade vi vid Jungfrun, Gotlands högsta rauk.
 
Mor och rauken.
 
Sen tog vi bilen och åkte upp till Fårö. Vid raukreservatet posar jag litegrann.
 
Och såklart måste jag göra mig till lite också.
 
Fina Mammi.
 
Mina New York-skor fick följa med.
 
Jag visar min galna sida och är ganska nöjd med mitt nya läppstift från Chanel och nya nagellacket från L'oreal.
 
Vidare på Fårö. Vi letar matställe och ser en crêperi-skylt och säger: -Ja, men det är väl gott. Sen ser jag vart vi hamnat och utbrister i ett: -JA! Här måste vi äta!!
 
Här var det gamla grejer.
 
 
Jag hittade hit (inte så svårt direkt, men ändå)
 
Fina bilen.
 
Elvis! Mysigaste stället alltså.
 
Fin inredning. Lucky Strike-skylten får en ju osökt att tänka på Mad Men.
 
Mor på språng.
 
Sötaste stället...
 
..och godaste crêpesen!
 
Passade på att ta lite fler bilder på stället efter maten.
 
Lite skjul är väl alltid fint att ta kort på ;)
 
Vi vinkade hejdå till Elvis-skylten och den fina personalen och sa tack och hej.
 
Sen drog vi vidare (för man måste hinna massor på semestern) till den nordligaste spetsen.
 
Där stod en fyr.
 
Mamma tyckte att det var så fint men gräset och vattnet i kontrast och jag tyckte att hon var så söt där hon satt.
 
Mitt i vattnet stod ett torn av stenar. 
 
Mor i solljuset.
 
Och jag, jag tog kort på mina skor och avtrycken i sanden.
 
Vi hann med mycket, den första dagen på Gotland. Återkommer i veckan vad vi gjorde mer.
 
 
ElsaLisa Larson
 
 

RSS 2.0