Valborg.

 
 
 
Det är tydligen Valborg idag. Jag fattar ingenting. Var det inte vinter nyss? Och det är ju fortfarande kallt ute. Jag kan säga att jag inte kommer fira så himla mycket. Håller på med en hemtenta denna veckan och känner mig lite stressad. Dock är det ju mycket roligare att sitta vid bloggen än skriva den. Ja ja. Lyssnar i alla fall mest på Håkan Hellströms låt Valborg en dag som denna. Det är väl ganska passande? Ni kan lyssna på den här
 
Tjingtjing!

Silversagan, en sjuksköterska som lagar brustna hjärtan.

 
 
I lördags hann jag även med att besöka kostymfesten Berliner Nacht - Kalla kriget på Kolingborg. Lite burlesque och snygga män i uniform. Kan det bli bättre liksom? Fick frågan tidigare i veckan av fina fina Jessica Silversaga att följa med på detta event och det kunde jag ju inte tacka nej till. Jag och Silversagan har pratat om att vi ska ses i flera veckor men livet har kommit emellan så vi inte har hunnit med. Men nu blev det äntligen dags. 
 
 
 
Jessica var utklädd till sjuksköterska och jobbade på avdelningen Röda hjärtat. Hennes specialitet är att laga brustna hjärtan. Och OM det kom fram en del män i uniform för att få sina hjärtan lagade. Hennes leende får ju en att smälta. Om ni vill se mer bilder på hennes outfit tycker jag att ni ska gå in här. Hon har ju en ny adress till sin blogg eftersom hon börjat skriva för Damernas Värld. Så himla kul! Är så glad för hennes skull! Det är så kul med nya vänner! Puss och kram till dig, fina! 
 
 
 
 
Translation: This weekend I was at a costume party called Berliner Nacht - Cold war at Kolingsborg. Me and Jessica Silversaga have been trying to hang out these last few weeks but life came between. But this time we made it. Jessica was a nurse that worked för the Red Heart and she mended broken hearts and a lot of nice men in uniform came to her to get their hearts fixed. And she has a smile that makes you melt. For more pictures, look at her new blog. So fun with new friends. Hugs and kisses to you, my dear! 

Absolutlisen.

I lördags hann jag ju också med att träffa sötaste Lisen som driver bloggen Absolutlisen. Vi träffades en snabbis på releasefesten för Vintageparty, the book och så bestämde vi att ses när hon ändå var i staden över dagen. Det är så härligt att få nya vänner och så bra att den här boken finns och skapades eftersom den har öppnat så många nya dörrar. 
 
 
Vi gick och fikade på café String vid Nytorget. Hur mysigt som helst. Det är så roligt när man hittar fler liksasinnade. Man kunde ju liksom inte sluta prata. 
 
 
 
Och på tal om Lisen så har hon gjort en guide på en vintage och second hand-runda i Uppsala. Den kan man kika mer på här. Måste så åka till Uppsala nu och "göra stan". På mitt vis i alla fall. 
 
Tjingeling!

Frukostar, kattgos, tyll och drömmar

Tänkte att vi skulle kolla på den senaste veckans instagram. Det har varit en riktigt fin vecka. Om ni vill hitta mig på instagram heter jag även där @elsalisalarson. 
 
Veckan började med ledig måndag och superfrukost. Alltid dagens bästa. 
 
Gjorde en mustaschkopp häromveckan som ni vet och den ville jag ju visa upp. Elliot ville också vara med. 
 
Sen gosade vi. 
 
Vidare åt jag morötter och detta påminde mig om både mormor och farmor. Farmor hade en sådan skål och mormor brukade alltid lägga upp morötterna såhär. Fint tyckte jag. 
 
Min favoritblomma: Linnean. 
 
Visade upp min nya favoritbok som jag köpte på Hötorgsloppisen förra söndagen. 
 
Det fanns blommor och burkar i mitt kök. Fin kombo tycker jag. 
 
Skulle på onsdagskvällen iväg och dansa men tåget var försenat så jag fick vänta så himla länge. Struntade tillslut att åka till stan och gick hem och tog ett bad istället. 
 
Att börja dagen såhär. Torsdagslyx helt enkelt. 
 
En dagens på torsdagen. Lite sailor med min randiga tröja från Lindex. 
 
På lördagen blev det öppen träning på Chicago med Simon. Vi matchade helt ovetandes med varandra. Fast han i rött och jag i blått. Det roliga är att han har röda skor också och jag har blå. 
 
Efter en intensiv dag blev det lite kattgos såklart. 
 
Åkte sen genom ett vackert Stockholm för...
 
...att göra mig redo för kvällen som spenderades tillsammans med Jessica på Berliner Nacht: Kalla kriget på Kollingsborg. Många snygga män i uniform vill jag lova. Jag hade min tylldröm på mig. 
 
Söndagsbild med pyntgodis. Förgyller alltid. 
 
Visade sen upp min tylldröm på bloggen som ni ju vet. Men den är ju så hmla underbar. Mer sånt!
 
 
Det var min senaste vecka det. Hur har ni haft det? 
Tjing!
 
 

Ett stycke lördag.

I lördags hade jag en riktigt fin dag. En av mina första lediga lördagar i Stockholm sen jag slutade jobba varje helg. Så vad skulle man hitta på? Jo, jag började dagen med hotellfrukost, vidare för lindy hop-träning och sen lunch med fina lindy-vänner. Och där kom kameran fram.
 
Simon, som jag precis lärt känna. Alltid kul med nya kontakter. 
 
Solen kom fram och lyste på Gabriella och Jonna.
 
Och också på Simon och Lars. 
 
Jag invigde vårjackan (måste för övrigt köpa en ny, eller snarare, jag vill köpa en ny).
 
Såg en himla söt liten som letade stenar. 
 
Det var min lördagslunch det. Mycket mys att inviga utelunch för sommaren. Mer bilder om min lördag kommer senare. 
 
Tjingeling!
 
 
 

Tylldrömmen. Den.

Jag har verkligen inte huunit något denna helg. Eller snarare, det har varit för mycket i livet för att hinna skriva på bloggen. Bara roliga saker i och för sig. Men, nu är jag här och tänkte visa en sak som jag faktiskt invigde igår kväll på Berliner Nacht på Kollingsborg.
 
 
För någon månad sen kilade jag in på Old Touch och kunde inte lämna butiken utan denna. Det är min abolut finaste just nu. Tylldrömmen. Vinröd och sitter som en smäck. Det sa bara slurp och så satt den där. Tänkte att ni också kunde få njuta av denna vackra! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är den helt underbar? Och det går att dansa i den (fast man måste tänka lite så man inte visar hela sin barm). Skorna är från DinSko och strumpbyxorna från Lindex. 
 
Idag är jag ledig och ska inte göra något. Vad ska ni hitta på?
Tjing!
 
 
 

Såhär kan man se ut en dag som denna.

Ett sent inlägg om dagens klädsel. Tog i och för sig av mig sjaletten och släpte ut håret sen. Men i alla fall. 
 
 
 
 
 
Jag brukar ju inte direkt ha så mycket byxor men jag blev lite sugen idag. Har fått dessa av min vän och kollega Dafni men från början är de från Monki. Letar egentligen efter ett par liknande fast vintage men det är så himla svårt att hitta byxor. Mycket lättare med klänning. Tröjan köpte jag faktiskt igår, från Lindex. Hittar aldrig några bra överdelar men sprang på denna av en slump. Bältet är min mammas gamla och sjaletten är från Indiska. Inget vintage idag inte men visst känns det lite vårigt och fint? Och pallen, den är från Lagerhaus. Har äntligen köpt en till nu så nu har jag två ståendes i mitt kök där allt helt plötsligt blev mintgrönt. Me like! 
 
Hoppas ni haft en bra dag i alla fall! Det har i alla fall jag. Har kvistat runt hemma, pluggat lite, sen repade jag och tog sen en öl i solen med två goda vänner. Kanske borde fortsätta med pluggandet. Men det är ju mycket roligare att kolla på svt-play. 
 
Puss på er!

Bland det bästa jag vet.

 
Mitt bästa är att få göra en riktig lyxfrukost och sitta länge och njuta av den. 
 
Imorse fick jag minsann sitta och njuta av denna länge. Lite vardagslyx liksom. Det ger en bra start på dagen. Man brukar ju säga att frukosten är dagens viktigaste mål. Sen kan man ju alltid äta smoothie lite närsom. 
 
Den jag sörplade i mig imorse hade smak av hallon och björnbär. I fanns också en halv banan, vaniljyoghurt, lite kanel och ingefära. Ibland brukar jag ha i bästa bästa honungen från Granit också. Den med citronsmak. SÅ god! 
 
Helst ska det nästan rinna över. Då är det som bäst. 
 
Tjing!
 

Och under azalean kan man inte undgå att bli kär..

 
 
 
dress photo gickrcom_a909b93c-5b46-ceb4-29bc-7e18421bf309.gif
 
 
Längtar efter sommar och kanske lite ledighet. Bara så ni vet. 
 
 
 
 
 

Min nya favorit och kanske paradrätt.

Hittade ett jättespännande recept i ICA:s tidning Buffé. Nämligen Ljummen avokadosoppa med chilihet lax. Och jag lovar. Det är bland det bästa jag ätit. Så fräscht men så mättande och perfekt för mig. 
 
Till detta ska man helst ha lite rivna morötter med pressad citronsaft. Jag hade bara lime men det funkade minst lika bra. 
 
Det blev inte så bra bilder men receptet är i alla fall följande (för en eller två beroende på hur mycket man äter och hur mycket vatten man använder):
 
två och en halv avokado
1 1/2 msk limejuice
1 tsk örtsalt
1/4 tsk chiliflakes
1 liten vitlöksklyfta
lite rödlök (går fantastiskt bra utan)
2-4 dl kokande vatten (för en person 2 och för två 4)
en nypa vitpeppar
en frusen laxbit
ett knippe koriander
 
Du gör såhär:
Tina laxen och stek den i små mumsbitar. Krydda med örtsalt och chiliflakes. Blanda ihop avokado, kryddor, lök och lime med en mixer (jag har använt en stavmixer men det går nog lika bra i en blender). Spara en avokadohalva till servering. Tillsätt sedan kokande vatten och mixa tills soppan blir slät. När man har lite vatten blir den så himla krämig och god. Sen är det bara att servera. Lägg i laxbitarna över soppan med avokadobitar och ett knippe koriander (det går också bra utan dem). Lätt va? Så enkelt och så fruktansvärt gott. Prova får ni se!
 
(på denna bild har jag basilika på istället, det funkade det med)
 
Puss
 
 

Floran i färg.

När jag och Carrå var på Hötorgsloppisen häromdagen hittade jag drömboken. Hade tänkt att det vore så kul om jag skulle hitta någon sådan och tillslut så fann jag den. Jag utbrast: -Åh, jag har hittat drömboken. Floran! I FÄRG!! Det stod en man bredvid som började skratta. Han sa att det inte var ofta man hörde det där. Och i färg till och med. Men jag var helt överlycklig. Vill hitta en till genast så jag kan pyssla små kort och så men än så länge tänker jag njuta av alla bilderna och lära mig allt om blommor. 
 
 
 
 
Visst är den underbar?
 
Min favoritblomma: Linnean. Så himla fin. 
 
Lite bär kanske?
 
Det var den. Floran i färg. Från 1950. Jag älskar den. Man kan ju bara inte sluta kika. 
 
Tjingeling!
 
 

Alla snubbar vill ju vara katt, för en katt är alltid katt, ja katt för sin hatt..

 
 
Är ju kattvakt just för tillfället. Det är jättemysigt. Dock lite svårt att sova om natten när Elliot kommer och biter mig i näsan eller petar på mig med sina mjuka tassar. Han kommer alltid med sin blöta nos för lite gos och helst när klockan är mitt i natten. 
 
Han ska ju vara med hela tiden. Klättra på allt (även på mig). 
 
Man måste ju också spela lite cool. 
 
Sen måste man ju lägga sig ner lite. 
 
Sen måste man ju se lite söt ut också. Vrida sig lite. Se mig, hör mig. 
 
Och så måste man ju tvätta sig lite med. Man vill ju vara snygg hela tiden. 
 
Sen måste man ju se lite cool ut igen. Det är hårt att va katt. Ja, det är Elliot det, som jag får ha till låns några veckor. 
 
Fast man kan ju inte vara cool jämt, nu ska jag nämligen dammsuga och då komemr det bli fart på honom. HAn kommer gömma sig udner sängen och inte komma ut på ett par timmar. Stackarn! 
 
Tjing!

Å här kommer han med mustaschen!

I fredags fick jag lite pysselfeeling och tänkte att jag skulle pimpa en kopp. 
 
Jag hade köpt porslinsfärg  och tänkte utgå från detta fina vykort från Lagerhaus. 
 
Jag ritade helt enkelt av mustaschen på ett bakplåtspapper och gjorde den lite mindre. 
 
Självklart skulle Elliot vara med på ett hörn. 
 
Tejpade sen fast mustaschmallen på koppen. Och sen var det dags att måla. Det gick jättebra först, sen började färgen rinna som tusan och hamnade utanför. Mitt i allt vill Elliot vara med och trampar i färgen så att det blir färg på golvet och jag blir stressad, försöker tvätta katten, samtidigt som jag är orolig för att färgen ska hinna torka för mycket innan jag hinner rädda allt. Katten blir såklart arg på mig och jag blir arg på honom, han springer och gömmer sig och jag stänger dörren för att få arbeta ostört. Det tog ett tag men till slut...
 
...så såg det ut såhär. Nu skulle det bara torka i 24 timmar. 
 
Och så här blev resultatet. Efter 24 timmar på tork brände jag färgen i ugnen i 35 min på 150 grader. 
 
 
 
Visst blev det fint? Knasig tjej på bild också. Som vanligt när jag hör ordet mustach så börjar jag alltid sjunga på en sång som handlar om han med mustachen. Som bugar och ber om en dans. Och dom andra har inte en chans. Lyssna här
 
Hej hopp!
 

När våren kom och jag pussade katter och dansade tills tårna blödde.

 
 
 
Jaha. Då var det dags att se den senaste veckan genom instagram. Heter elsalisalarson där också såklart. Har haft lite fullt upp i helgen så därav denna bloggtorka. Mer kommer imorgon. Men nu kikar vi in veckan som var: 
 
Hela veckan började med att den här lurvbollen flyttade in hos mig. I alla fall lite till låns. 
 
Det blev vårväder och jag tog på mig det somrigaste jag kunde hitta och kvistade in till stan. 
 
I stan köpte jag glass och njöt av solen. Dock ringde Radiotjänst och förstörde eftermiddagen. 
 
Man smälter ju lite om man säger så. Varje dag när jag kommer hem så ställer han sig på två ben och försöker klättre upp till mig. Han vill bara ha lite uppmärksamhet och lite kärlek. 
 
Var på Myrorna i Ropsten i torsdags och då fick den här följa med mig hem. Ett notblad på en foxtrot. Sjukt snygg tycker jag. Ett plus om jag kan spela den också, måste bara skaffa mig ett piano. 
 
I fredags kvistade jag runt hemma i de här mystofflorna som jag köpte på Vintagemässan. Lite som maskrosfröbollar. 
 
Åkte sedan in till Odenplan och fikade med Edvin på Ritorno. 
 
De hade massor kristallkronor. 
 
Och en jukebox som jag satt bredvid. Så mysigt. 
 
Fredagkväll är lika med Royal Jazz Joint på Södra Teatern. Så himla kul. Trångt för dans men vem bryr sig. Man dansar ändå och efteråt märker man alla blåmärken. Det blev en sen kväll men det var fantastiskt roligt!
 
Lördag och jobb. Jag fixade till lite i kassadisplayen. Fina somamrfärger som kommit nu! 
 
När jag kom hem från jobbet fick jag en blöt puss av Elliot. Det ser även ut som om jag har morrhår. Hade ju egentligen gjort mig fin för att... 
 
...jag skulle ju hit. Och hit menas med Stadshuset och Blå hallen. Där vankades det 20-talsband och lindy hop flash mob. Så himla kul! Och det var massor folk från min kurs där. 
 
Jag åkte dit tillsammans med dessa fina människor. Simon, Andreas och Jonna. Så kul att få hänga på. 
 
Såhär såg det ut utanför. Där spelades bland annat Carmen och allt lystes upp av lampor. Och när vi gick stod det jättemånga i kö för att få komma in. Det var ju Kulturnatten och det skulle fortsätta med event resten av kvällen också. 
 
En vy uppifrån i Blå hallen. Vi lämnade dock hela eventet efter detta och begav oss till Chicago för att fortsätta att stuffa loss. 
 
Söndag och vår i Stockholm. Mötte upp fina Carrå och tog en glass på Hötorget. Vi satt och tittade på människor och pratade om ditt och datt. Sen drog vi en runda på Hötorgsloppisen och det kom fram säkert tre-fyra stycken och frågade om vi var 40 eller 50-tal och att vi hade snygg stil osv. Bland annat var det Roffe Andersson som drog sina stories från en annan tid. Han berättade om sin mamma som Carrå tydligen var mycket lik och om sina resor till sjöss. Sen pratade vi säkerhet och om pojkar nuförtiden är snälla mot oss flickor. Mycket trevligt möte må jag säga. 
 
Vi njöt i alla fall av våren i fulla drag. Det hittades även några fynd som jag tänkte visa en annan dag. Vi traskade runt tills vi började frysa och åkte sen hem till Carrå för att få i oss lite mat. En finfin söndag med andra ord. 
 
Hur har ni haft det i veckan? 
Tjingeling!

Royal Jazz Joint

Ikväll ska jag, fina Jessica och söta Carrå gå på Royal Jazz Joint på Södra Teatern. Klubben firar fem år, tre band spelar och det blir till och med battle mellan banden. Jag ska dansa så tårna blöder och bara njuta av musiken. Ses vi där? 
 
 
Jazz is the new black!

Heja SVT!

 
 
 
 
Ni har väl inte missat att SVT har fixat ett öppet arkiv? Där kan man bland annat kika på gamla godingen Den vita stenen. Eller varför inte hela säsong ett av Rederiet eller alla Melodifestivaler som vi har haft en vinnare i Eurovision med. Eller kanske min favorit, Ebba och Didrik. Bästa barnserien tyckte jag när jag var liten. Sjukt bra av SVT och eftersom Radiotjänst ringde upp mig igår och jag numera måste betala tv-licens (trots att jag ej har TV) så får jag väl utnyttja detta då. Kanske SVT bara fixade detta så att man får valuta för pengarna man betalar. Vem vet? I alla fall så är det sjukt kul. Kommer bli större än Netflix ;). I alla fall för mig. Tycker verkligen ni ska kolla in också. Tjing och hej!
 
 

Tillbakablick 2012, del 4. Juni, juli, augusti

Dags för återblick nummer fyra i ordningen. Bilderna är från instagram och vi börjar i New York.
 
 
Juni.
Sista dagarna i New York. Åkte till Ground Zero för att kika lite. 
 
John Lennons gamla hem och Strawberry Fields.
 
Titta på Frihetsgudinnan med Emelie och Samuel. 
 
Avslutade hela New York-resan med lyxbrunch!
 
 
När jag kom hem var det hejdå Åkeshov, hej Näckrosen. 
 
 
I fortsatta juni så myste jag på min balkong, vamdrade runt i Näckrosen, åkte hemhem, firade midsommar med fina vänner, kände mig fin och satte upp tavlor. 
 
 
 
Juli.
 
I juli förra året åkte jag på ett läger vid ett slott och var ledare, var med om en alldeles fantastisk dag ute på en folkpark som ni nu mera har koll på, vandrade runt i Stockholm, köpte en ny sommarklänning, träffade gamla vänner, satte upp en ny planch och gick på ensambio i Näckrosen. Det var en fin månad. 
 
 
 
 
Augusti. 
 
Augusti år 2012 började med en ny frisyr, hängde med Elin på balkongen, åkte sedan till Göteborg för att hälsa på Anna och lite annat fint folk, var på Way Out West och på Liseberg. Sen kom jag hem, köpte mig en blommig krans, tittade på pärlor, målade naglarna i cirkusfärger, hittade en muminfamilj på jobbet, åt en superfrukost och sen åkte jag till Gotland med mamma. 
 
 
Det var min förra sommar det. Inte mycket för världen men i alla fall. Nästa del kommer strax eller sen. 
 
 
 

En dagens.

Idag är det sommar. Eller i alla fall så skulle jag vilja det. Det är ju i alla fall fint väder ute. Så därför tog jag på mig en sommarklänning. En av mina favoriter. Den är från Beyond Retro och jag köote den i somras någon gång. Dålig hårdag har jag visst också. Ja ja. 
 
 
 
 
 
Nej, nu drar jag till stan och kanske äter en glass. Om någon vill med, säg till! Tjingeling!
 
 

En galge eller två, lite pyssel eller så...

Idag fick jag lite pysselfeeling. Har tänkt göra det här jättelänge men nu blev det av. Kilade till Panduro förra veckan och köpte färg. 
 
Det blev de här vackra färgerna. Gräddvitt, dalablått och ljusrosa. Passar perfekt hos mig. 
 
Visst passar det fint? Med boken Vintagparty i bakgrunden till och med. 
 
Så vad skulle jag måla då? Jo, billiga galgar från Ikea. Jag tänkte att det är ju lite roligare med färg liksom. 
 
Jag målade kanske två lager på tre sidor, lät det torka och målade sen på den sista sidan. Såhär blev resultatet. Fint va? Nu ska jag hänga upp mina bästa kjolar på dem och njuta av de vackra färgerna. 
 
 

Det här med en dag i taget

 
Jag brukar ibland prata med en nära vän om att ta en dag i taget. Jag har så lätt för att göra allt för bråttom och helst på en gång. Så där så man inte hinner andas. Bara för att allt är så roligt. Sen finns det ju också de dagarna när man inte orkar någonting och bara blir som en liten pöl som aldrig vill lämna sängen. Och på sådana dagar är det verkligen bra att tänka att imorgon är en annan dag, en ny dag. Kanske till och med en bättre dag. Nya möjligheter, en natts sömn och kanske lite bättre väder. Det tar inte slut på en dag. Det kommer fler och det ger lite hopp tycker jag. En dag i taget och det kommer alltid en dag till. Bra va?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Källorna hittar ni här, här, här och här.

En vecka, en fantastiskt fin

Den här veckan har varit riktigt bra! Känner att livet är på våg lite uppåt igen vilket gör mig superglad. I alla fall tänkte jag att vi kunde kika på senaste veckans instagram. Heter elsalisalarson där också så kika gärna in om ni vill!
 
Måndagen började med att jag äntligen stickade klart en halsduk på syjuntan. Såhär blev det då. Plus att jag hade nya glasögon, yay!
 
Lagade världens godaste soppa, skojar inte. Avokadosoppa med lime och chilikryddad lax till. Nomnomnom. 
 
Fick hem den här fina boken på posten. 
 
Så var det dags för releasfesten för boken. Som vi har väntat. Carrå var vacker och pepp. 
 
Jag var också på topphumör!
 
Kakbuffé från världens alla hörn. 
 
Vakra brudar med stil. 
 
Snygg-Carrå
 
Vackringarna Emily och Emma. 
 
Man kunde skicka vykort. 
 
Och så kunde man vinna en goodiebag. 
 
Torsdag är likamed lyxfrulle. Katten fick också va med. 
 
Älskar att serien Lilla Berlin använder citat från Sunes sommar. Sune är helt enkelt bäst. 
 
En lycklig tjej. Som har kalas och precis fått jobb. 
 
Jag fotade lite till bloggen på min nya klänning. 
 
En bild på min far när han var en ung liten herre. 
 
Och så en chans att vinna ett presentkort. Spännande. Men jag vann inte. Typiskt. 
 
 
Det var den senaste veckan. Nu blir det nytt! Tjing!
 

Vintageparty, the book från ett annat håll

Jag hamnade ju på några bilder i onsdags på den fantastiska release-festen som inte var på min kamera. Så detta inlägg blir om mig från ett annat håll. Bilderna är från Miriam, Carrå, Karoline, Emma och Vicky. Vi kikar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sådär ja. Hej så länge!
 
 

Mina fynd från en annan dag.

Förutom klänningen köpte jag ju lite fler grejer på Vintagemässan förra helgen. Tänkte visa dem. 
 
Den fantastiska hattväskan som jag lyckades pruta ner 50 kr från orginalpriset. Dyr som satan men ack så fin. Stod länge länge och dividerade om jag borde. Men jag skulle ångrat mig om jag inte köpte den. De söta tofflorna som ser ut som de är tagna från Aladdin och de fina gräddivta handskarna. 
 
 
 
 
Visst är hattväskan underbar?

Vårsol och sommardrömmar

Det är väl sommar nu? Eller? Drömma kan man ju i alla fall. Köpte en riktigt sommardröm på Vintagemässan. Visst är den fin? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himla mycket sommardröm. Med matchande bolero till också. Älskar detaljerna och de söta små blommorna, midjan och längden. Kommer leva i den här i sommar. Btw, visst matchar jag min pall också? Den är från Lagerhaus, spring och köp! Har visst fått dille på turkost/mint det senaste. Nej, nu får det vara bra med ego för idag. Hej hopp!

Till dig

 
Du min förtvivlan och min kraft,
du tog allt eget liv jag haft,
och därför att du krävde allt
gav du tillbaka tusenfalt.
-Karin Boye-
 
 
Källan till bilden hittar ni här. En av mina favoriter. 

Vintageparty, fyndiga tips för flärdfulla fester.

Så var det äntligen dags för releasefest för den fantastiska boken Vintageparty, som jag hade turen att få vara en del av. Så kul att få träffa alla också på riktigt och inte bara i bloggvärlden. 
 
Carrå kom till mig och vi startade med lite Prosecco och fix. Carrå hamnade på golvet framför spegeln. 
 
 
 
Vi fick stackars August (som jag bor med) att fota oss när vi var klara. 
 
 
Sen ballade det ur såklart! 
 
Väl där så bjöds det på kakbuffé från världens alla hörn. 
 
Och champagne såklart!
 
Carrå var på topp!
 
Dessa vackra damer, som ju skrivit boken, skålade och tackade. Och vi applåderade. Emma hade ju självklart ett Eiffeltorn på huvudet eftersom det var rese-tema.
 
Här är fina Karoline som skriver sitt namn på en lapp. Det lottades nämligen ut små resväskor som goodiebags. 
 
Jag var nöjd med ett av mina senaste inköp. Denna vackra väska från 60-talet!
 
Lite mingel med vackra brudar. 
 
Sen var det dags för utlottningen av de fina goodiebagarna. 
 
Nöjd med en goodiebag. 
 
Här kan man skicka en liten hälsning. Så fint med alla väskor överallt. 
 
Sen sa vi hejdå till de vackra damerna och kilade hemåt. 
 
Tack tack tack för en underbar kväll och en underbar bok! Ni är så fantastiska! Verkligen en kväll att minnas.
 
Tjing!
 
 
 

Tillbakablick 2012, del 3, New York och lite andra tokigheter

Tänkte kanske fortsätta på min tillbakablick från förra året. Den stannade av lite kan man säga. Då var det dags för maj år 2012. Det var en riktigt spännande månad. Lite då allt hände. Och drömmar blev till verklighet. Alla bilder är tagna från instagram där jag heter elsalisalarson, som vanligt. Vi kollar in:
 
Maj
 
 
 
I maj hittade jag en bakelse till klänning, gick till Kungsträdgården med Elin och tittade på körsbärsblommorna, var kattvakt, hade konstiga godisvanor, var trött, gick till Frisören, såg Stockholm från dess bästa sida, åt frukost i sängen, hade kundklubbskväll på jobbet med dans och allt, gjorde mig fin, åt smoothie med färska jordgubbar, simmade, köpte nya stövlar, packade en resväska, packade ner mitt liv i lådor och gjorde ett skyltfönster på jobbet.
 
Sen for jag till New York. Och det såg ut såhär:
 
Mötte upp Emelie när jag landat och vi tog en tur i Central Park.
 
Tummen upp för Chinatown tycker Jakob. 
 
Vi hittade också Little Italy.
 
Träffade så fina människor där. Vi var ett helt gäng från Sverige där samtidigt. 
 
Vi gick till MoMa en dag och på kvällen gick vi förbi Washington Square Park. 
 
Jag hängde mest med Emelie och Samuel som jag bodde hos. En kväll gick vi på en klubb som låg i en källarlokal på äkta 20-tals vis fick vi drinkar i kaffekoppar. 
 
En dag åkte vi till Coney Island. Från tunnelbanan såg man skylinen och Brooklynbron. 
 
Jag gick förbi Times Square och mötte jakob för bio, Wes Anderson såklart.
 
Hello Sailor och en tur till Harlem. 
 
En heldag i Central Park med grymma musiker och jordgubbar doppade i yoghurt. 
 
Upp i Rockerfeller Center för att titta på tiny Empire State och resten av New York.
 
Hittade en väg från en sång och gick på Brooklynbron. 
 
Brooklyn från sin fina sida. 
 
I Williamsburg finns ett svenskt konditori där man får gratis kaffe om man kan 10 ABBA låtar. Och så hittade jag en ekorre. 
 
Williamsburg by night och Greenwich Village by day. 
 
Lite utomhusteater i Central park och en Rooftop-bar får avsluta maj månad. 
 
Som sagt, mycket som hände under maj. Är så glad att jag tog steget och reste till en av de bästa städerna jag vet. Vi får se när nästa tillbakablick lyckas infinna sig ;). 
 
Tjingeling!
 
 
 

Did I ever tell you about the oysters?

I didn't tell you bout the oysters? Think about all the millions of oysters lying around on the bottom of the ocean. Then one day, God comes along and he says, "I think I'm gonna make that one different." and you know what he does? he puts a little piece of sand in it. And guess what it can do that the others can't. It can make a beautiful pearl.
 
 
Ville bara säga tack för att du blev en pärla. Puss

Bakåt:Framåt

Nu i helgen var jag ju på vintagemässan Bakåt:Framåt. Tänkte att vi kunde kika på hur det såg ut. 
 
Mötte upp med denna vackra dam. 
 
Det är bra när någon vill va med på kort. 
 
Carrå visade också upp sina snygga strumpbyxor. Från Lindex faktiskt. Spring och köp!
 
Jag var peppad för några timmar bland fynden. 
 
Sen mötte vi upp Elin också och ställde oss i den långa kön. 
 
Carrå träffade en massa folk hon kände genom internet-världen. 
 
 
Vilken dag. 
 
Carrå gör den klassiska posen.
 
Vi hittade Vintagefabriken i yran. 
 
Där sålde de sin bok, Vintagparty. 
 
Fina Emma fixade håret. Det var så kul att se dem igen! 
 
Vi hittade en papegoja som ville sitta på Carrås axel. 
 
Den ville sitta på min axel också. 
 
Sen ville den sitta på en flickas huvud. 
 
Såhär såg det hela ut. Man blev så trött efter ett tag för det var så mycket folk. 
 
Vi fick efter några varv i lokalen säga tack och adjö. Nöjda med våra köp var vi i alla fall. Dem får ni se en annan dag. 
 
 
 

Från flytt till kalas.

Kanske ännu en liten kik från instagram och vad jag gjort den senaste veckan. Vi kollar:
 
Så blev det då dags för flytt. Hejdå Näckrosen!
 
Klänningarna kom upp direkt. Hej Gubbängen!
 
Det blev onsdag och inte vilken onsdag som helst utan hattonsdag.
 
Mötte upp Carrå för en tur på stan. Här fikar vi på Valands. 
 
På kvällen blev det dans på Chicago. Och som vi dansade. 
 
På torsdagen gick jag och såg Les Miserables med Cassandra. Så bra!
 
Fredagkväll med Carrå innebär smält choklad, frukt, te och filmen Chocolat. 
 
Lördag och dags för Vintagemässsan med dessa fina!
 
Hittade en skylt som skrek Anna. 
 
Nöjda med dagens köp pallarade vi oss därifrån. 
 
Åkte till jobbet och vad händer? Jo, jag har glömt nycklarna hemma så min chef får komma och stänga. Fick sitta kvar på jobbet i nästan en timma. Yay!
 
Åkte faktiskt hemhem på lördagkvällen och hittade på söndagen en katt gömd i buskagen. 
 
Pappa fyllde ju år så då blev det finfrämmat. Här min kusin Sara och hennes syskonbarn Adrian. 
 
Adrian hittade alla mammas halsband så jag var tvungen att ta ett kort. 
 
Födelsedagsbarnet själv i hjälm och Diana. Pappa var mycket nöjd över 62-årsdagen. Tror att han blev mest nöjd över fiskdammen jag ordnade. Mycket uppskattat av alla 60-plusare vill jag lova.. 
 
Det var förra veckan det. Hur såg er vecka ut? 
 
 
 

Fyra veckors frånvaro, jag ber om ursäkt. Men det blev vår och så mycket mer.

Hej jag vet att jag har glömt, inte hunnit eller orkat med detta. Vill ju så gärna men ibland så säger kroppen ifrån och huvudet vill inte längre. Men tänkte att en sammanfattning kanske kan vara på sin plats. Via instagram blir det och jag heter elsalisalarson där också om någon vill kika in. Vi kollar in mars månad.
 
Måndagen den 4:e mars var det sol och jag var glad. Köpte också en ny kamera, min nya baby.
 
Tisdagen den 5:e var jag cool i Hökarängen och sen tog jag en fika med fina Eve på Gildas.
 
Som ni vet så älskar jag frukost så jag kudne inte låta bli att lägga upp en bild. Sen kände jag mig lite fin efter att ha varit inne en hel dag.
 
Jag följde med Fasica och provade brudklänningar. Så märkligt men wow var häftigt! Sen fick jag pysselfeeling och klädde ut mig med mustasch.
 
Tröttnade på julgardinen så jag pysslade lite i mitt fönster.
 
Kollade på en lägenhet i Älvsjö och hittade en katt jag nästan ville ta med hem. Eller snarare, den följde efter mig och ville säkert följa med mig hem. Kattgos!
 
Jag blev uppraggad av en fransos i rulltrappan på fridhemsplan så jag fick sen ett ryck och klädde ut mig lite. Undrar var jag fick temat ifrån? ;)
 
Sen blev jag sjuk och låg deckad i sängen. Pappa kom på tisdagen och muntrade upp mig med tulipaner!
 
Min nya stil? Och vart är jag på väg egentligen?
 
Till min Anna såklart som bjöd på god kvällsmat och fint sällskap!
 
Jag gömde mig i Annas garderob och blev uttittad av Cocos, the cat.
 
Anna beställde paj till lunch så det var bara att lyda. På kvällen kom David och det blev fransk afton.
 
Vi målade lite, gissa vilken jag gjorde? Dagen efter tog vi kort på skuggorna. 
 
Ett kollage från den franska aftonen och så Bosse, the dog. 
 
Det blev dags att åka hem och jag funderade över delade spår i livet och mindes den lilla fotodagen jag och Anna hade då jag var ekorre. 
 
Jag sa hej igen till Stockholm och låg nästan hela dagen i sängen dagen efter. 
 
Moa kom till mig och vi myste med scones och The Notebook. Dagen efter var det lyxfrukostdags igen. Kan ju inte låta bli.
 
Stötte på Loreen på stan. Lite starstrucked. Hittade också en finfin klänning på Beyond som fick hiss så då blev den ju min.
 
Det var vår i luften denna dag. Dagen efter var jag hos Sarah för lite frisörbestyr. 
 
Det är ganska fint hos Frisören. Och det är ganska fint i Stockholm också. 
 
Sen var det Earth Hour och jag och pandan gjorde high five. Sen var det tea-time!
 
Frukost på sängen och solen som lyste in. Det var vår i Näckrosen. 
 
Jag var hos Mikaela och fick bokstavskex. 
 
Köpte en ny eyeliner och ett nytt läppstift. 
 
Fick en inbjudan till en releasefest. 
 
Orkade inte packa ner mitt liv igen så jag la mig på sängen. 
 
Mamma och jag var flyttprinsessor. 
 
Jag åkte till Linköping och hälsade på hos mormor som fyllde 89. Bild på mamma och hennes bror. 
 
Hittade hennes gästbok från 1948. Den har varit med ett tag så att säga. 
 
Hängde med denna dam. Längesen så det fanns mycket att prata om. Snygg va? ;)
 
Min katt Saga är ju världens sötaste. Här på mammas finaste hylla. 
 
Jag målade ett ägg. Det blev en herre med monokel. 
 
Simson var på bushumör. 
 
Hittade en bild på farfar och kungen. 
 
Jag och min brors hund som är större än mig.
 
 
Det var mars, mina damer och herrar. Nu är jag väl lite mer i fas. Vi ses väl på Vintagemässan idag? Annars får ni komma och hälsa på på jobbet. Det uppskattas ju såklart. Tjing!
 
 
 
 
 

Bakåt och framåt.

 
Har ni koll på att det är Vintagemässa i helgen? Vi ses väl där?
 
Tjing!

Did I tell you I was strucked by lightening seven times?

Hej och förlåt. Livet har kommit emellan. Lite sjukdomar, en flytt och lite plugg senare är jag nu här. Jag hoppas att jag hinner att lägga upp något mer kul snart. Men för nu, så får ni en liten sneakpeak behind the scenes från Vintageparty, the book. Man kan kolla in det mer här. Ser så fram emot att gå på release-partyt nästa vecka. Tänk att jag fick vara med liksom. Vilken fest! 
 
 
 
 
Det var en så fin dag, så fantastisk på många sätt och vis. Snart har jag också boken i min hand. Nu, mot skolan! Har jag pluggat? Nej. 
 
 

RSS 2.0