Journalist, frisyrer, lite sjuk och en massa massa Downton

Jag vet att det var länge sen sist igen. Men denna gång är det så att jag blev sjuk. Jag är aldrig sjuk så det var en liten chock att inte kunna gå till jobbet eller göra någonting. Har mest legat i soffan under täcket och kollat på film. Men idag tar vi nya tag. Halsonten har släppt, har ingen feber och hostan är i alla fall lite mindre. Idag börjar jag skolan. Wiiiiiie! 
 
Men först, tänkte jag att vi kunde se vad jag hittat på i veckan vi instagram. Heter elsalisalarson där också ifall man vill följa mig där. 
 
Förra veckan började med att jag gick på upprop på Södertörn. Och jag kom in på journalistutbildningen! 
 
På tisdagen firade jag med lite kvällslyx!
 
På onsdagen gick jag upp för att jobba men vaknade sjuk. Fick åka och jobba i tre timmar för ingen annan kunde rycka in och sen förvisade jag mig till den här platsen. 
 
På onsdagkvällen låtsades jag vara frisk för en kväll för att ta mig in till stan. 
 
Ville ju för allt i världen inte missa håruppsättningskursen hos retroella, Sarah Wing. 
 
Testade lite nytt. 
 
Hela torsdagen och fredagen för den delen låg jag under täcket och kollade på film och åt randigt. 
 
Lyxade till det med smoothie och fint sugrör på kvällarna. 
 
Det vr fint väder ute men jag var inne. 
 
Sen kom äntligen söndagen och jag var feberfri. Tänkte att nu måste jag väl lyxa till det lite mer. Så jag åkte till Halwylska Museet och kollade på klänningar från Downton Abbey. 
 
Sommarklänningarna. 
 
Finklänningarna. 
 
Pianomusik. 
 
Hallwylska är fantastiskt vacker i all inredning och alla kristallkronor. 
 
Älskar att det fanns en pappfigur på Lord Grantham i bakgrunden. 
 
Så, en sista bild på matsalen. Det var fantastiskt roligt att se. 
 
 
Nu ska jag väl försöka masa mig och äta frukost. Skolan nästa!
 
 

Journalist, javisst!

Igår var jag på upprop. Och jag ska tydligen bli journalist. I alla fall så ska jag börja plugga i vår och det är jätteläskigt men det känns bra ändå. Vi får helt enkelt se vad som kan hända. Allt är möjligt liksom. Men jag fattar det knappt. Ska lilla jag? Bli journalist? Moi? 
 
 
 
Lite som om man står på ett berg och bara har havet på andra sidan. Vågar man chansa? Vågar man luta sig ut och se vad som väntar? Vågar man kasta sig ut på nya äventyr? 
 
Jag är nog på ett sätt lite skrämd av tanken men samtidigt så vet jag ju inte förrän jag provat. Så från och med nästa vecka sitter jag i skolbänken igen. Och just det, jag får en ny roomie i helgen. Det blir skoj! 
 
 
 

En dag på lovet.

Ville bara berätta att jag en dag på mitt "lov" fick leka med denna dam: 
 
Ingrid heter hon. Hon är mitt kusinbarn. Vi åkte pulka, gungade, lekte med Barbie och lego, var prinsessor, läste en bok och gjorde kullerbyttor i sängen. Sen lekte vi lite, men bara lite, med lillasyster Selma. Och helst skulle vi vara i Ingrids rum, inga föräldrar var tillåtna. Sen kom det några på fika och efter det åkte jag hem. Typiskt att en dag kan gå så fort när man umgås med så fina damer som Ingrid. 
 
 

Kvällsfrukost, pysselknappar och namnet Elsa

Tänkte att det var dags att visa lite instagrambilder fårn den senaste veckan. Heter elsalisalarson om någon vill följa. 
 
Förra helgen busade jag lite på jobbet och flyttade runt bokstäverna i SALE så att det blev mitt namn istället. Mycket roligt nöje när det är lite kunder. 
 
Det är ju nytt år och jag har en finfin kalender från Frankie Magazine. 
 
Denna veckan har jag mest gosat ner mig under täcker och varför inte ta en bild på kuddfodralet som har samma namn som jag, nämligen Elsa. Finns på Åhléns, spring och köp! Visst är det fint?
 
Jag fick tips från Emma Sundh på hennes blogg att göra magneter av knappar och det har jag gott om hemma så jag fick ett ryck och det blev tisdagspyssel! 
 
På onsdagen kom pappa med mitt köksbord så nu känns det som det ska i köket. Fick feeling och pyntade lite. 
 
Åkte och köpte en dammsugare också. Kallar den Röda faran. 
 
På torsdagen kom Lisa till mig och vi mötte katten Snusen utanför tunnelbanan. Sötis! Han följde oss en bit på vägen. 
 
Vi åt kvällsfrukost. Och vi hade tillochmed champagne!
 
Eftersom frukost är det bästa jag vet så kan man ju inte få nog av det. Det var lika gott på kvällen som på morgonen. 
 
Fredagskvällen spenderades hemma i soffan under duntäcket. Med glass, varm choklad och Askungen. 
 
Sen blev det Aristocats också! Bästa filmen för alla kattälskare!
 
I lördags åt jag frukost på min favorittallrik. 
 
Och på kvällen åkte jag hem till Emil som hade avskedsfest (han drar till Umeå) och träffade på de här tokarna. De bästa tokarna! 
 
 
Igår blev det inga bilder för jag var för upptagen med annat. Och när ni läser det här är jag ute på äventyr. Kanske berättar mer om det en annan dag! Hej hopp!
 
 

Min jul.

Vi fortsätter att titta lite på min jul. Här är julafton:
 
Jullunch. Sista i gamla köket. Mamma och pappa håller på att bygga om nästan hela undervåningen. Här pappa och bror Samuel. 
 
En suddig bild på mor. 
 
Och så lilla jag.
 
Hela familjen samlad vid Kalle Anka, eller strax efter kan det varit. Mormor Svea, jag, Samuel, mamma och Josef. Pappa fick agera fotograf.
 
Vår lilla gran.
 
Och så Josef.
 
Jag gick loss på godiset i år så det var fullt av alla möjliga sorter.
 
En suddis till. 
 
Syskonbilder.
 
Mor och far. Pappa stolt i sin nya gubbkeps han fick av mig.
 
 
Och det var allt från julen. 
 

Min jul. Dan före dan före dopparedan.

Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Här är lite från min jul i bilder:
 
Det börjar alltid några dagar innan jul när vi samlas och gör julgodis tillsammans med familjen Hägg. Det är en familj vi känt typ hela livet. Våra föräldrar växte upp ihop och vi barn är typ samma åldrar och har följts åt sen vi föddes. I alla fall så har vi haft traditionen att göra julgodis varje år. Det är då man uppdaterar året som gått eftersom alla bor på olika ställen så för mig i alla fall är det viktigt att vara där. I år kunde dock inte alla vara med men vi försökte i alla fall. 
 
Här är mamma och pappa i full fart. Mamma gör knäck och pappa gör mozart-kulor.
 
Min bror Samuel hjälper mig att krossa turkisk peppar och Martin gör lakritskola.
 
Pappa är nöjd med sitt jobb.
 
Jag och min bror Josef är lite knäppa ibland. Är vi inte lite lika? 
 
Två bilder på årets deltagare.
Översta raden från vänster: Agneta och Tommy Hägg, Samuel, pappa och mamma
Nedre raden från vänster: Martin, Josef och hans Elin
 
Som vanligt kan inte Samuel vara normal på bild och Josef ser sur ut. Som det brukar vara då!
 
Återkommer om självaste julafton! 
 

Gör om, gör rätt, tjugohundratretton bli lätt!

Vi kan säga såhär, att mitt 2012 inte var det bästa året i mitt liv. Ska jag vara helt ärlig så har det nog varit ett av de jobbigaste och värsta. Visst, jag har haft fina stunder också. Fina vänner som funnits där trots allt, New York-resan, att få vara med i Vintageparty-boken, dansa Lindy Hop och börja få lite lite mer hopp om framtiden. 
Men det här året har också inneburit mycket stress, magkatarr, en bruten handled, livskriser och en gnutta ångest. Jag orkar inte riktigt gå in i allt i detalj men jag nådde botten. Jag orkade inte mer. Men jag fick också hjälp. Jag brukar alltid bli så vemodig när det är nyår. Det är nog bara två nyår som jag kan minnas som varit de bästa i mitt liv. Alla tänker att man ska få en ny start, börja om. Och det är klart, jag drömmer också om det och särskilt i år. Men varför fastna i att alltid tänka så? Nästa år, då, då ska det minsann bli bättre. Jag ska göra det här och det här och det här. Och så går året och man gör ingenting och när man sen ska sammanfatta det så undrar man, vad var det som hände? Varför blev det inte som jag tänkt? 
Nej, för det blir aldrig som man tänkt sig. Jag vet. Men man kan ju alltid hoppas. Mitt 2013 började inte helt perfekt. Jag tappade mobilen och kände att nyår inte alls blev som jag tänkt det. Men då har jag ju börjat någonstans. Nu kan det ju bara bli bättre. Jag ska bli starkare efter det här senaste året. Jag vet att jag kan och jag vill. Under 2012 tog jag beslut som gällde mig, jag gjorde något som jag ville, jag började tycka om det jag gjorde, lärde mig att uppskatta det jag har och det jag kan. Det var inget lätt år men jag tog mig igenom det och får nu blicka framåt. Det finns mycket spännande saker runt hörnet. Vem vet vad som kan hända?
 


 
Lite bilder från det bästa 2012. New York!!
 

Min julgran

Tänkte att jag ville visa hur min julgran såg ut i år. Hade tyvärr ingen riktig för det blev så bökigt. Men har en 150 cm lång plastgran som fick duga fint för denna gången. Nästa år kanske det blir en riktig. 
 
 
 
 
Min favoritkula för i år var denna pärla som jag hittade på Little Vintage Lover Fair för 10 kr. 
 
Det var min julgran det. Det enda som jag inte hann fixa dit var polkagriskäpparna. Nästa år, nästa år..
 
 

Hej igen. Det var längesen vi sågs.

Nu är jag tillbaka. Tog jullov från bloggen. Och mitt i allt så tappar jag min mobil. Så vi kan säga att det inte varit livets bästa dagar de senaste. Men nu satsar jag på ett nytt år och hoppas att det kommer gå uppåt. 
 
Vi tar en titt på instagram den senaste tiden:
 
Låt oss börja den tolfte i tolfte tjugohundratolv kl 12:12. Det var ett episkt moment men inget hände. Och så en bild från när Elsa pysslar. Brukar oftast  ta upp hela golvytor.
 
Det var lycka när min förra skolas luciatåg kom insjungandes i Bromma Blocks när jag jobbade. Bakade pepparkakor med bästa Sayuri. Änglarna blev lite sneda. 
 
Jag fick uppgiften att pynta ett fönster på jobbet. Sen var jag ledig en dag och handlade julklappar och då var jag ju tvungen att kika på NK:s julskyltning. 
 
Jag blev så sugen så jag klädde granen lite för tidigt. Sen hittade Emelie de mest underbaraste bilderna på två djur. 
 
Den nittonde december kom och det var dags för konsert. Dagen till ära såg jag ut såhär. 
 
Såhär såg det ut på konserten. Det var så himla kul. När jag kom hem möttes jag av denna skönhet och vi hade dragkamp med ett par strumpor från jobbet. 
 
Jag gjorde ett till fönster på jobbet och sen fick jag ett sista ryck och pyntade mitt pepparkakshus. 
 
Tog fram julgrisen och var uppe till sent för att jag var tvungen att packa. Men grisen var med mig i alla fall. 
 
Den 22:e landade jag på den östgötska slätten och hittade en gosig katt att mysa med. 
 
Jag smakade en smultronpuss och sen var det dags för den årliga traditionen att göra julgodis med familjen Hägg. 
 
Mammorna i köket och sen en bild på mig och mor. 
 
Vi saknade Karin som var den enda av brudarna som fattades. Sen tog vi en gruppbild på årets deltagare. 
 
Den 23:e slog jag in alla paketen och fick hjälp av två goingar. 
 
Vaknade på julafton och hittade den här fantastiska boken i julstrumpan. 
 
Dagen till ära såg jag ut såhär. 
 
En klassiker på jul.
 
Julevangelieläsning. 
 
Årets syskonbild. 
 
Karl-Bertil gör partytrick. 
 
Katt i hatt?
 
Jag och mamma byggde pussel i mellandagarna. 
 
Sen var jag en heldag hos denna sötnos, mitt kusinbarn Ingrid. Vi lekte med lego. 
 
Hade tre katter i min säng. Lycka!
 
Hade en liten spelning med Ludvig på Babettes kafferi i Linköping. 
 
Var på släktkalas och barnen fick julklappar. 
 
Mitt kusinbarn Esmeralda satt själv på andra sidan. 
 
Kom tillbaka till Stockholm och firade nyår med dessa. 
 
Gott nytt år!
 
Tappade dock min telefon på nyårsnatten så jag var utan i några dagar. Ska inte göra om det. 
 
Var på Chicago i torsdags men det var ingen annan där nästan. Vi fick pengarna tillbaka. 
 
Fredagskväll med Agnes Timm. SÅ himla mysigt. 
 
 
Blev bästis med den svårflörtade katten Shomba. Han satte sig i knät och vi gosade länge. 
 
 
Det var allt från den senaste månadens instagram. Nu hoppas jag komma ifatt lite igen. Kanske lite bilder från jul och något från nyår. Vi ses!
 
 
 

RSS 2.0