On the first day of Christmas my true love said to me..

 
 
Snart december hörrni!! Alltså imorgon. Vad fort tiden går ändå. Jag som trodde att det aldrig skulle bli jul nästan. Men nu så, nu är det snart dags. Och vad passar då bäst, om inte en julkalender! Emily Dahl anordnar i vanlig ordning en julkalender med olika teman för varje dag och så får man gå in på hennes blogg och länka till sin så kan man vinna priser eller så. Förra året var det bildtema och det var himla kul och utmanande att vara med. I år är det berätta om-tema med en lite modetouch. Vill ni vara med? Jag tänker i alla fall vara det. Hoppas ni tycker att det är en rolig grej att läsa. Gå gärna in på Emilys blogg och läs mer.
 
 
Lite bilder från förra årets kalender:
 
En bild som jag inte visste togs, en bild på en favoritgrej i hemmet, en bild på min favoritstad, en bild på någon jag beundrar, en bild på mig jag tycker om, en bild från sommaren, en bild på mitt favoritdjur och en bild från en tidigare julafton.
 
 

Här kommer en lista med de olika temana dag för dag i årets kalender:

 

1. Berätta om din stil.
2. Berätta om vad du har på dig idag.
3. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
4. Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre.
5. Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark.
6. Berätta om en person som inspirerar dig.
7. Berätta om en person som betytt mycket för dig.
8. Berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom.
9. Berätta om din stil när du var 15 år.
10. Berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert.
11. Berätta om det fulaste du vet.
12. Berätta om musik som inspirerar dig.
13. Berätta om ett minne från din uppväxt.
14. Berätta om din stil för ett år sedan.
15. Berätta om din favoritmaträtt.
16. Berätta om det bästa köpet i ditt liv.
17. Berätta om hur du skulle vilja se ut om du fick drömma.
18. Berätta om en ikonisk/historisk person som inspirerar dig.
19. Berätta om ett foto som berör dig.
20. Berätta om din student.
21. Berätta om vad ‘mode’ betyder för dig.
22. Berätta om det du tycker är vackrast hos dig själv.
23. Berätta om en gång när du kände dig ensam.
24. Berätta om en gång när du kände dig älskad.

 

Imorgon börjar vi!

Tjing!

 

 

Translation: Tomorrow it's time to start the Christmas calender that Emily Dahl arranges every year. Last years theme was pictures and this years theme is to tell things. If you want to join, check out more at Emilys blog.


En grönare jul.

 
 
Dags att fira en grönare jul. Det tyckte i alla fall Hälsans kök som vill fira en mer grön och hållbar jul. Tillsammans med Louise Lemming och Amanda och Eveline bakom bloggen "Våra oköttsliga lustar" bjöd Hälsans kök in oss till en kväll att inspireras. Det hade tagits fram alternativa gröna julrecept och Louise gick igenom hur man kan duka och pynta mer hållbart. Sjukt bra grej alltså. Jag behövde verkligen inspiration för vegetarisk julmat. 
 
Den första jag mötte var fina Karoline.
 
Louise hade dukat med udda glas och tallrikar och med härligt juligt granris på servetten. 
 
 
 
 
Så himla mysigt att komma in till den här uppdukningen. 
 
Det började minglas runt en massa. 
 
Louise var ju där såklart och så Emma
 
Louise pratade om sin dekoration och dukning och hur man kan göra det på ett mer hållbart sätt, som att återvinna gamla saker, använda det man har eller kanske duka med något ätbart som man sen får äta upp.  
 
Sen pratade Eveline och Amanda om sin blogg "Våra oköttsliga lustar" och de olika recepten. 
 
Sen minglades det lite och vi blev indelade i grupper...
 
...för att sedan sätta igång att laga alla recepten. Emma var i högsta hugg med steksmöret. 
 
Karoline var också på g. 
 
Överallt lagades det från de olika recepten.
 
 
Jessica kom dit. Så länge sen vi sågs nu. 
 
Simon var också där. 
 
I en del av rummet fanns det en pysselhörna där Louise lärde oss pyssel. 
 
 
 
 
 
Det fortsattes att lagas mat och tillslut skulle vi få äta det. Men, för mig och Karoline blev det inte så. Vi skulle vidare på ett annat äventyr så att vi helt missade hur maten smakade, men vad jag hörde från andra som blev kvar var den supergod. Mer om mitt andra äventyr en annan dag. Det var i alla fall en fin kväll med mingel och mys och bra tips inför en grönare jul. Vill ni ha recepten? Gå då in på bloggen "Våra oköttsliga lustar" så finns allting där. Bra va?
 
 
 
 
Translation: Tuesday evening it was time for an event with Hälsans kök, Louise Lemming and Amanda and Eveline who have the blog "Våra oköttsliga lustar". They talked about a greener Christmas and to think more organic. We mingled and then we cooked all the recepies Amanda and Eveline had made. I didn't have the time to taste though, because I had to go to another adventure. More about that another day. It was a lovely evening and I got some ideas for a greener Christmas. 
 
 

Jul och fix, några dagar tidigt.

 
 
I måndags fick jag och Carrå ett julryck och plockade fram lite pyssel och fix. Julgardinen i köket åkte upp på fröken Åsgårds begäran. Jag fick stoppa henne innan allt i jullådan åkte upp på en gång. 
 
 
 
Pysselsa kom fram och jag gjorde en massa julkort. 
 
Älskar allt som har med julpyssel att göra. Klippa och klistra och göra det som jag vill ha det. 
 
Carrå pysslade såklart också. Himla mys att börja pyssla inför julen. Bara knappt en månad kvar nu och i helgen är det första advent. Tiden går fort. 
 
Tjing!
 
 
Translation: This is from the other day when me and Carrå was making some Christmas things. We started by hanging up the curtain in the kitchen and then I started doing some christmas cards. So cosy and fun! It's Christmas soon!
 
 

En dag på fabriken.

 
 
Förra helgen var jag ju på Vintagefabriken för att jobba litegrann. Som alltid är det så himla mysigt att vara där och bara hänga och kika på alla grejer. För ju mer man tittar desto mer hittar man. Farligt farligt. Jag tänkte i alla fall visa hur det se ut i butiken för er som aldrig varit där. Ni som har varit där får självklart kika också..
 
 
 
Välkomna in!
 
 
 
Här finns en barnhörna med en massa fina saker.
 
 
 
 
 
En kassahörna med pompoms i staket och fina saker på väggarna och så den gamla och väl fungerade kassa-apparaten. Alltid lika kul att plinga i den vill jag lova. 
 
 
 
 
Det hänger klänningar i ställningar och på väggar och det ligget grejer lite överallt så man måste ibland leta för att hitta det man söker. Men det är ju lite det som är sporten. 
 
 
Man kan också hitta en manshörna med grejer för mannen, och kvinnan såklart. Här har vi Dr Johns prima festflugor. 
 
 
 
 
Bland kort, böcker, anteckningsblock, porslin och lampor kan amn hitta mycket man vill ha. Jag hoppas ni kommer förbi någon dag. Det är så värt att göra ett besök tycker jag. Imorgon jobbar jag mellan 12 och 18 så då är ni varmt välkomna!
 
 
 
Translation: This latest weekend I worked at Vintagefabriken and I wanted to show you the store. Here you can find enyting from dresses to china to lovey posters and papers. It's dangerous to visit and more dangerous to work. You find new things all the time. You are very welcome to visit me anytime I will be working. Hope I see you soon. Tomorrow I will work between 12 and 18. Welcome!
 

Hos frisören blir man fin...

 
 
Igår styrde jag kosan till Frisören. Och då menar jag salongen Frisören där min frisör och vän Sarah jobbar. Det var helt klart dags för en klippning. Håret var nästan helt vitt i topparna och helt avslitet. Suck. 
 
Jag gav Sarah fria tyglar och det var sjukt läskigt men jag litar ju såklart på henne. Väldigt skönt att bli lite ompysslad i alla fall. Och jag blev nöjd.
 
Älskar stämningen på salongen med sitt rutiga golv, gamla plancher och sköna stolar. Efter en skön stund så drog jag kosan vidare men mer om det får ni se en annan dag. Och frisyren får ni också se en annan dag. Som sagt, en del kortare blev det. Är ni sugna på att se? 
 
 
 
Translation: Yesterday I went to my hairdresser Sarah to get spoiled. I let her do whatever she wanted with my hair. A bit scary but a lot of fun too. I love being at this place with that lovely floor and old pictures on the walls. After that I went for some other adventures but more about that another day. And the haircut I will show you soon. Do you want to see?

En snällare jul.

 
Hej hallå! 
Igår var en sån där dag då jag inte var hemma på hela dagen och hade hur mycket som helst inplanerat. Så idag tar vi igen det med att sova länge och äta frukost sent och kolla på Downton Abbey. Hur skönt som helst. Ska nog ta tag i att baka lite så småningom. 
 
Tänkte i vilket fall som helst ge ett litet onsdagstips. Vad sägs som en snällare jul? 
 
 
Den 15 december är det dags för julmarknad i Midsommarkransen. Det är Vintagefabriken som styr i det tillsammans med Stadsmissionen
 
 
Emma Sundh skriver såhär om marknaden:
 
"Mitt i julens konsumtionshets vill vi på Vintagefabriken ge ett miljösmart, vintagevackert, ekologisk och hållbart alternativ till julhandeln. En snällare julmarknad, där du kan hitta vackra ting som inte rest fyra varv runt jorden. Gamla leksaker från 1940-talet, vackra vintageskolplanscher, snygga prints från skickliga illustratörer, handsydda herrflugor gjorda av gamla textilier, vegetarisk mat till julbordet och smarrigt, ekologiskt julgodis.
 

Och så klart – den bästa julklappen av dem alla – insamling av kläder, filtar och täcken till personer i hemlöshet, via Stockholms Stadsmission.

 

Tanken är att samla alla grymma, härliga, kreativa och miljösmarta människor på ett och samma ställe. Och så chansen att vara snäll mot de som behöver det som mest.
Lite så tänker vi. Du kommer väl och hjälper oss göra världen lite finare, bättre och mer miljösmart?"

 

Visst är det en bra grej? Hoppas vi ses där! 

 

 

Translation: Do you want a kinder Christmas? Maybe this fair is something for you. 15th of december it's a fair in Midsommarkransen with the theme of a kinder Christmas with a lot of thinkin' of fairtrade, organic, vintage and to be kind to people. Isn't it a good thing?


Och vinnaren är.....

 
 
 
 
 
La ju ut en liten tävling förra veckan till en VIP-kväll på Vintagefabriken och nu är det lite sent om sider dags att dra vinnaren. Och vinnaren är...
 
*trumvirvel*
 
Emma!
 
Med motiveringen:
Jag är relativt ny i Stockholm och som den vintageälskare jag är, skulle det vara otroligt kul att få ta del av den fina vintagevärlden för en kväll. Sen är ju hattfest en himla fin grej också! 
 
Grattis! Glöm inte att ta med din festligaste/finaste/roligaste hatt!
 
Emma, du får jättegärna maila mig på elsalisalarson(a)gmail.com så berättar jag mer information om kvällen. Och ni som inte vann, häng inte läpp, du har chans igen eftersom både Emma, Lollo och Linda lottar ut platser till VIP-kvällen. Kika in på deras bloggar och tävla där. Lycka till!
 
 
 
Translation: The winner of the competition of a place to the VIP night at Vintagefabriken is Emma! If you who didn't won, want another chance to win you can always compete at the blogs of Emma, Lollo and Linda. Good luck and congratulations Emma!
 
 

Instagramveckan. Från frukost till fabrik.

 
Dags för ännu en instagramvecka. Om ni vill kika in där heter jag som alltid @elsalisalarson. Vi kikar:
 
Började veckan med croissant till frukost. 
 
Fortsatte sen med att delta i en tävling om ett par skor. Vill sååå ha.. 
 
Ännu en frukost för en frukostälskare som jag. 
 
Kände mig hoppfull och glad trots det tråkiga vädret. 
 
Hängde med den här snubben en dag. Eller kanske i byggnaden bakom honom. 
 
Tog en ledig kväll med bubbelbad och vin. Lyx! 
 
Lördag = jobb på Vintagefabriken. 
 
Nya pastelliga visitkort. Så fint!
 
Det blev söndag och jobbade även då på fabriken. Carrå kom och hälsade på och provade en fantastiskt fin klänning. Visst är hon snygg? 
 
Hej från fabriken! 
 
Sen bestämde jag att det var dags att sova så att jag dagen efter (idag) skulle bli klar med uppsatsen. 
 
 
Det var min senaste vecka det. Hur har er vecka varit? 
 
 
Translation: My latest week through instagram. If you want to follow me there my name is @elsalisalarson. How was your week?
 
 

Höstens look.

 
 
 
Såhär har hag sett ut under hösten. Några av mina favorit-outfits.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Translation: The look of my autumn. 
 
 

Alla vill väl se ut som en tecknad figur?

 
 
Jag vill i alla fall det. Upptäckte för någon vecka sen den fantastiska appen Bitstrips där man gör sig själv som en seriefigur som kan interagera med andra personer som också har det. Såhär kan det se ut:
 
 
 
 
 
 
 
Och ibland kanske vi är flera som är med: 
 
Som till exempel Jessica.
 
Eller kanske Lisen.
 
 
Hemma hos Carrå och mig ser det ut såhär:
 
 
 
 
 
Och när jag umgås med min Anna ser det ut såhär:
 
 
 
Sånt här kan man alltså roa sig med när man egentligen borde skriva på uppsatsen. Fast man kan ju göra två saker samtidigt. Appen finns på facebook och går annars att ladda ner till smartphones. Have fun!
 
 
 
Translation: Who doesn't want to be a cartooned person? I wan't it anyway. Have found the app Bitstrips and now I can't stop making these strips about my life and about the people that are around me. you find the app on faebook or otherwise you can download it to your smartphone. Have fun!
 

Vintagefrisyrer.

 
 
Har ni sett vad fint? I vår kommer den ut, denna fantastiska bok. Så inom en snar framtid kan ni alla ta del av en massa små tips på hur man gör en riktig vintagefrisyr. 
 
 
Bakom boken står min vän och frisör, Sarah Wing, aka Retroella, kära Emma Sundh och den eminenta fotografen Martina Ankarfyr. Omslaget pryds av den alltid lika vackra Karoline Pettersson
 
Alltså peppen! Är ni lika taggade som jag? 
 
 
 
 
TranslationHave you seen such a lovely thing? Next spring you can buy this lovely book called Vintagefrisyrer (Vintage hairstyles). So soon you get a few tips about how to do your hair vintagestyle. 
 
Behind the book is my haridresser and friend, Sarah Wing, also known as Retroella, dear Emma Sundh and the photographer Martina Ankarfyr. On the frontpage you can see the always so beautiful Karoline Pettersson
 
So excited! Are you as excited as me?
 

Vintagefabriken, tävling, VIP-kväll och jobb.

 
 
 
 
Lite nyheter denna torsdag. Jag tänkte bara berätta att jag i helgen kommer att styra spakarna på Vintagefabriken och då vill jag att ni kommer och hälsar på. Butiken är öppen 11-15 på lördag och 12-15 på söndag. Välkomna då!
 
Sen är det är dags för en liten liten tävling! 
 
 
 
För några veckor sen var det VIP-kväll på Vintagefabriken som jag visade lite bilder ifrån och nästa torsdag är det dags igen.
 
Temat för kvällen är hattar så det kommer bli en hattfest utan dess like. Det kommer bli fina priser på allt i butiken, något gott att tugga på, lite bubbel och kanske en liten tävling. 
 
Skulle du vilja komma? 
Då tycker jag att du ska skriva en motivering i kommentatorsfältet till varför just du skulle vilja gå så har du chansen att vinna. Vinnaren lottas ut på måndag och det gäller då för dig och en vän. Hoppas ni är pepp! Skulle vara så kul att få träffa någon av er. Mer info för vinnaren kommer på måndag. Lycka till!
 
 
Bilderna är hämtade från Vintagefabrikens hemsida som kära Emma tog på förra VIP-kvällen. 
 
 
 
Translation: I've got some news for you. This weekend I will work on Vintagefabriken. If you want to come and say hello, it's open between 11-15 on saturday and 12-15 on sunday. 
 
And now it's time for a competition. A few weeks ago, it was VIP night at Vintagefabriken and next Thursday it's time for another one.

The theme for the evening is hats so it will be the greatest hat party. There will be great prizes on everything in the store, something good to eat, some champagne and maybe a little competition.

Would you like to come?

Then I think you should write why you want to come in the commentator field so you have a chance to win. The winner will be drawn on Monday and you will win a place for you and a friend. Hope you like it! Would be so fun to meet one of you. More information will come to the winner on monday. Good luck!

 

Breakfast time.

 
 
 
 
Det viktigaste målet på dagen. Det är i alla fall vad man säger. Och jag håller nog med om det. Det är i alla fall det godaste målet. Man kan variera så himla mycket. Som ni säkert förstått så älskar jag frukost. När jag inte får min frukost blir hela dagen fel och helst ska den vara något extra för då lever man på det hela dagen. 
 
 
 
 
 
 
 
Translation: Breakfast. The most important meal of the day and I love it. 
 
 
 

Ännu en måndagslista fast på en tisdag.

 

 

dagens låt: Helt klart har Veronica Maggio gått på repeat de senaste veckorna. Två låtar får det bli denna dag, Hela huset som hon gör med Håkan och Vad gör vi ikväll från hennes gamla skiva.

 

dagens frisyr: Lockigt fast bångstyrigt. Det var snyggt imorse men efter en promenad blev det platt så då åkte hårnätet på.

 

dagens smink: Enkelt med foundation, ögonbrynspenna, rouge, mascara och läppstift. Såhär: 

 

 
  

dagens klädsel: En ljusblå blus, grå hängselkjol, vinröd kofta och senapsgula strumpbyxor. 

 

dagens roliga händelse: Att få gå en promenad i höstrusket och ändå känna glädje över det. 

 

dagens (kvällens) planer: Har skrivit uppsats idag (gör det fortfarande) och funderar på ifall jag ska gå på teater ikväll. Om jag hinner och orkar helt enkelt. 

 

dagens saknad: Saknar min kära kära katt Kerstin jättemycket. Fick ett sms från min mamma imorse med en bild hur hon ligger i knät. Jag vill också ha henne i knät.. 

 
 
 
 

dagens tråkigaste: Att skriva uppsats, helt klart. Eller snarare, att känna stressen av uppsatsen. 

 

dagens mat: Jag har inte ätit än, hrm hrm. Men kan säga gårdagens eftersom det ändå är en måndagslista det här är. Då var det taco på schemat med film inkluderat. 

 

dagens mående: Ganska bra faktiskt, trots det tråkiga vädret. Annars trött och lite hängig. 

 

dagens tanke: Kanske att det finns hopp trots allt och snart kommer ljuset igen. 

 

 
 
 

dagens längtan: Måtte uppsatsen bli klar någon gång. Förutom det längtar jag ihjäl mig till jag får vältra mig i julmyset och gå in för det helhjärtat. 

 

dagens smycke: Ett par små sötvattenpärlor i öronen.

 

dagens önskan: Att jag kan göra det jag vill i livet utan att behöva oroa mig för pengar.

 

 

Listan har jag snott från Sandra, Madeleine och Emelie. Nu ska jag minsann fortsätta på min uppsats. Tjing!

 

 

Translation: Another mondaylist, though on a tuesday. 

 


Tisdag i november, Stockholm, allt känns som en öken.

 
 
 
En sån där grå dag i november. När allt känns lite som en öken. Man vet inte var man ska ta sig från en plats till en annan. På något sätt är det ändå fint ute. Det inger på något vis hopp. Snart kommer snön och allt blir lite ljusare. Det går. 
 
 
 
 
Bestämde i alla fall att idag var det dags för en promenad. Jag brukar vara så dålig på det. Och så behöver man ju ljuset nu eftersom det bli mörkt så fort. 
 
 
Försökte ändå att njuta av det jag såg och tänka att det kommer en ny vår och ljuset kommer tillbaka. Det är ändå på något vis så vackert och lidelsefullt ute. Hur man ser att allt försöker hänga sig kvar vid livet, klamra sig fast på grenarna, för att sedan vara tvungen att släppa taget. 
 
 
En grå novemberdag i Stockholm andas på något vis hopp. Hopp om nytt liv, om ljuset, om vintern. 
 
 
Translation: A tuesday in november, Stockholm, it feels like a desert. But still, there's hope. It will come a new spring and the light will change. And it is kind of beautiful outside anyway. 
 
 

En måndagslista.

 
Tänkte att jag skulle få ner vad jag ska göra den här veckan så jag faktiskt kanske gör det jag ska (ja, jag har världens sämsta självdisciplin). Så vad passar bäst om inte en lista?
 
 
 
I veckan ska jag
*skriva klart min uppsats. Det har jag bestämt i alla fall.
*träffa en vän jag inte sett på länge.
*gå en vintagerunda.
*dansa tills fötterna blöder. 
*jobba på Vintagefabriken. 
*gå på promenader. 
*sova ordentligt.
 
Mest borde jag helt klart satsa på uppsatsen. Varför ska det vara så svårt att göra något som man måste? Har i alla fall fina saker att se fram emot också. 
 
Puss!
 
 
Translation: A list about what I will do this week so I might do it (I have the worst self-discipline ever). 
This week I will:
*finish writing my essay. I want it anyway. 
*meet a dear friend I haven´t seen for a while. 
*go on a vintage-hunt. 
*dance until my feet will bleed. 
*work at Vintagefabriken.
*go for long walks.
*sleep as I should. 
A lot to look forward to anyway though I have to do the essay foremost. Why should it be so hard?
 

Instagramveckan. Fika och plugg.

 
 
Hej hallå! Jag har varit begraven under uppsats-arbete ett tag och kommer vara det i en vecka till så det är därför det blir lite sporadiskt här tyvärr. Helgen var helt fullspäckad så jag hann inte alls med. Ny vecka nu med nya tag. Tänkte att vi i vanlig ordning skulle kika på den gångna veckan genom min instagram. Som ni säkert förstått heter jag @elsalisalarson även där. Vi kikar:
 
Veckan höjdpunkt när jag i tisdags fick fika med sötaste Emelie på Gildas Room. 
 
Onsdag och Elsa dricker kaffe? Hör och häpna! Ni som känner mig väl vet nog att jag inte är den största kaffedrickaren utan håller mig till te om det ska vara någon varm dryck. 
 
Sittandes i skolans bibliotek en fredag och hoppas på att min uppsats ska skriva sig själv. 
 
På lördag styrde vi vår kos mot en fest i Rågsved.
 
Och jag var peppad för party. Det blev mycket dans då vi var ett gäng från Chicago där. Allt blir ju så mycket roligare med Lindy!! 
 
Det var den korta veckan det. Som ni märker har jag knappt orkat instagramma för det har varit så mycket. Ja ja. Så är ju livet. Ibland har man mycket och ibland har man lite. Det bara är så helt enkelt. Hoppas i alla fall att ni haft en fin vecka! 
Tjing!
 
 
Translation: My week through instagram. A short week with a lot to do. If you want to follow me there my name is as always @elsalisalarson.
 
 

Boklistan.

 

Favoritgenre: Klassiker och författare som skriver personligt och nära.

 

Favoritbokhandel: Jag gillar Pocketshop för att de har det mesta och man kommer alltid därifrån med en ny bok. Annars är det alltid mysigt att gå in på Papercut och kika i alla böcker med fina omslag. 

 

 

Senast köpta inbundna bok: Det var sjukt längesen jag köpte en inbunden bok faktiskt men låt oss säga att det var Vintageparty av Emma, Lollo och Linda. Eller kanske det var Floran - i färg från 1957.

 

Favoritbibliotek: Helt klart Stadsbiblioteket. Så himla mäktigt att gå in där. 

 

 
 
 

Favoritplats att läsa (i hemmet): I sängen eller på soffan. 

 

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På ett café, eller i en park när solen skiner.

 

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Lite lugn musik kanske. Det måste dock vara på ett annat språk än det jag läser på. Läser jag på engelska måste det vara svensk text på låten och tvärtom. Eller för all del ingen text alls. Annars är det skönt om det är helt tyst såklart också. Det beror helt på boken. 

 

Bästa lässnackset: Choklad. Eller godis överlag. 

 

 
 

Bästa läsdrycken: Te. Varm choklad om det är lite mörkare och ruggigare ute. 

 

När på dygnet läser du helst: Om jag är ledig vill jag läsa mitt på dagen men annars blir det oftast på kvällen innan jag ska sova. 

 

Bästa bakfylleläsningen: Harry Potter. Att ge sig in i en annan värld är rättså skönt då faktiskt. Egentligen läser jag väl inte så mycket då men om jag skulle. 

 

Bästa kollektivtrafikläsningen: En bra pocket. Dock inte för bra så man missar att gå av tunnelbanan/bussen (Det har hänt).

 

 
 
 
En bok du läst på sistone som inte var så bra: Utrota varenda jävel av Sven Lindqvist. Den var helt ok egentligen men det var genom skolan och när det blir ett måste blir böcker inte riktigt lika bra. 
 

Boken/böckerna du läser nu: Kafka på stranden av Haruki Murakami. 

 

En bok du inte läst klart: Les Misérables som jag gärna vill läsa men det får jag ta någon gång när jag har tiden och lusten till den. Sagan om ringen får också stå med här. Har börjat flera gånger men kommer inte längre än till sida 50. Typiskt. 

 

 

En författare du beundrar: Jag gillar Hjalmar Söderberg och Per Anders Fogelström. Båda har något lidelsefullt och vackert beskrivande i sitt sätt att skriva. Söderberg mer poetiskt medan Fogelström är mer berättande. Vibeke Olsson är annars en av mina favoriter. Hon skriver nära och berättande på ett trovärdigt sätt. 

 

Den bästa boken du läst det här året: Bonjour Tristesse av Françoise Sagan. Den var enkel och så himla gripande och fin. 

 

Listan har jag hittat hos Isa

 

 

Translation: A list about books and my reading habits. Love classics, to eat candy while I read and I like reading in a garden or a café are some of the things I write. 


“First electricity, now telephones. Sometimes I feel as if I were living in an H.G. Wells novel.”

 
 
 
 
 
Igår gick jag till Gildas rum för en fika.
 
Med mig hade jag fina Emelie som driver unvelo. 
 
 
 
Det är verkligen ett av de mysigaste caféerna jag vet. Just för den lite murriga stämningen med alla tavlor och den vinröda färgen. 
 
 
Sen är ju självklart sällskapet viktigt och det här var ett mycket bra sällskap. Jag tror vi satt där i över tre timmar och pratade om allt mellan serier, så som Downton Abbey, böcker, frukostar och pyssel. Himla mysigt alltså. 
 
 
Translation: Yesterday I went to Gildas for coffee with my new friend Emelie who has the blog unvelo. I love this café with it's many paintings and the dark red color. And of course I had good company. We sat there almost three hours and talked about everything between series, books, breakfasts and DIY:s. A lovely day!
 
 
 
 

November för ett år sen.

 
 
För ett år sen såg jag ur såhär. 
 
Jag åkte och hälsade på hos mina föräldrar på gården. 
 
Och så köpte jag världens finaste kakburk. 
 
Och självklart åt jag goda höstfrukostar. 
 
 
Translation: What my life looked like one year ago in november. 
 
 
 
 
 
 

Well, hello there.

 
 
 
Till alla damer (och herrar såklart) därute. Lite blandat ögongodis såhär på kvällskvisten. Ni hittar dessa bilder och några till på min pinterest och ni hittar in dit här. Hoppas ni har en fin kväll! Tjing!
 
 
 
Translation: To all the ladies (and gentlemen of course) out there. Some mixed eye candy. You find the pictures and a few more on my pinterest. Hope you have a lovely evening! 
 

Instagramveckan.

 
Tänkte att det i vanlig ordning skulle vara dags för att kika på senaste veckans instagram. Som ni kanske förstått heter jag @elsalisalarson även där. Vi kikar: 
 
Började veckan med att leta i tidningsarkiv och hittade denna artikel. 
 
Hittade en påse Bridge av äldre modell och det gjorde mig glad. 
 
Dags för tisdagsfika med två vackra fröknar. 
 
Nämligen dessa två. 
 
Jag bloggade lite som ni kanske minns om denna fantastiska klänning, min nya dröm. 
 
Hittade en kontaktannons. Kanske borde jag söka? 
 
Fick en massa Kerstins-cravings och åkte hemhem. 
 
Hemma hos mamma och pappa får man frukost på sängen och en katt som är busig. 
 
Det firades farsdag. 
 
Kerstin sov på radion. Gullet mitt! 
 
Åkte sen på kvällsfika hos mormor. 
 
Mormor berättade om en massa gamla psalmböcker och några gulliga historier om när hon träffade morfar. 
 
Hittade en söt julbok som fanns i mormors gömmor. 
 
Det var min vecka det. Hur har ni haft det? 
 
 
Translation: My week through instagram. If you want to follow me there m name is as always @elsalisalarson. How was your latest week?
 

Nu åker vi hem.

 
 
 
Just nu sitter jag på ett tåg som ska ta mig hem till slätten. Hem till de kala markerna och röda husen med de vita knutarna och blåa dörrarna. 
 
 
Hem till mina föräldrar, mina syskon och framförallt katterna. Mest ser jag fram emot att gosa med min älskling, Kerstin, som inte har bott hos mig på snart två månader. Oj, vad saknaden är stor. Här ska tvångsgosas som den crazy catladyn jag är. 
 
 
Snart snart är jag hemma. Hoppas ni har en fin helg! 
Puss
 
 
Translation: I'm on the train on my way home to my parents house. Home to the open spaces, the red houses with white trim and blue doors. Home to my parents, my brothers and most of all the cats. Mostly I'm looking forward to cuddle with my dear, Kerstin, who hasn't lived with me for almost two months. Oboy, what I miss her! I'm going to cuddle her whether she wants it or not like the crazy catlady I am. Soon I will be home. Hope you have a nice weekend! 
 
 
 

En blommig dröm.

 
 
Förra torsdagen när jag var på VIP-kväll på bästa Vintagefabriken hittade jag min dröm. Jag har faktiskt kikat på den innan men aldrig riktigt vågat prova eftersom jag såg direkt att det var min storlek och sånt är farligt. När jag väl var där, lite lätt berusad av bubbel, kunde jag inte riktigt låta bli och prova den. Den där. Klänningen. Och visst såg mitt öga rätt, den passade perfekt! Både Emma och Lollo utropade av förtjusning eftersom klänningen varit där så länge men ingen som provat den kunde bära upp den. Så nu propsade de på att jag skulle ta med den hem. Och det kan man ju inte riktigt säga nej till. Man vill ju ge klänningen ett hem där den används. Tidigare har Emma haft klänningen i sin ägo som ni kan se här
 
 
 
Klänningen är som sagt från Vintagefabriken, strumpbyxorna från Indiska och så självklart bästa skorna från Swedish Hasbeens. Man måste ju liva upp hösten litegrann med blommor och pasteller. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Translation: I've got a new dress. It's from Vintagefabriken and before me it belonged to Emma. I bought it at the VIP party last week and I couldn't resist to try it after some champagne and it fitted perfectly. Both Emma and Lollo jumped of joy because I could wear it when noone else could. Now, I shall pimp up the autumn with some pastels and flowers. 
 

En dag i en tants liv.

 
 
Igår kom söta Emma hem till mig och Caroline på fika eller ska vi kanske säga kafferep, som de tanter vi är. Emma hade tagit med sig hemmagjorda maränger och Caroline hade bakat kolor och kakor. Det blev en eftermiddag i sockershockens tecken för min del. Jag blev helt matt av alla sötsaker och hamnade halvsovande på sängen efter ett tag. 
 
De fina rosenmarängerna som Emma gjort. 
 
Sötnosarna. 
 
Carrå hade fått en tårta från Nybergs. Vilken lyx!
 
 
 
 
Det var helt klart en trevlig eftermiddag trots kanske lite för mycket sötsaker. Mer fika åt folket! 
 
 
 
Translation: Yesterday, sweet Emma came to us for coffee party. Emma had made meringues and Caroline had made cookies and toffees. It was a lovely afternoon but a bit too much sweets for me. I became totally lost and tired and almost fell asleep. 
 
 
 

En Bridge-beroendes bekännelser.

 
 
 
Jag är, som några av er kanske vet, lite smått beroende av godispåsen Bridge. Inga konstigheter. Det är det tantigaste godiset som finns, jag vet, men ack så gott. Det har en favorit för alla. 
 
 
 
Just nu gör jag en räd genom Stockholms gator och butiker för att fina dessa påsar av guld som gör så att jag överlever pluggdagar och stressiga, tråkiga höstdagar. Jag gör det för att Cloetta har bestämt sig för att göra om påsen, och då också hela innehållet med den. När jag upptäckte detta blev jag skapligt irriterad och skrev, som den tant jag är, ett litet meddelande till Cloetta om vad jag tyckte om saken. Det enda svar jag fick var att de hade undersökt vad folk ville ha (obviously inte mig) och de ville göra en förnyelse. Av påsen, fine, men innehållet är ju helt annat. Hur kan de då fortfarande kalla det original? 
 
I brist på vettigt svar så står jag nu här. Jag letar i varenda butik för att hitta de påsar som fortfarande finns kvar av den äldre modellen och skapar mig ett litet lager. Så att jag kan överleva denna höst. Är ni fler därute som också känner samma sak som jag? 
 
 
 
Translation: This is my favorite candy. But the factory that makes it has decided to change it. So now I look for it in every store in Stockholm to find the old fashioned one. A bit addicted, yes, but who cares? I need to survive this autumn with rainy, grey days. 
 

Skokärlek.

 
 
 
 
Förra veckan var jag som jag berättade på utförsäljning för Swedish Hasbeens och jag hittade mina drömskor. De var helt enkelt tvungna att följa med mig hem. Är de inte så vackert höstiga och fina?
 
 
 
 
Älskar T-sleifen, formen på klacken och att de är vinröda, att de har perfekt passform och att de är hur sköna som helst. Jag är nog lite kär, tror jag. 
 
 
 
 
 
Translation: Last week I bought this new and lovely shoes and I think I'm a bit in love. 
 
 

Instagramveckan.

 
 
Dags för veckans instagram. Om ni vill kika in där heter jag som här @elsalisalarson. Vi kikar: 
 
Min klasskamrat gjorde mis till en sim och jag somnade av utmattning och trötthet bredvid en gitarr. Ganska talande, eller hur? 
 
En onsdagsfika med en fin vän på Nybergs! Såklart. 
 
Torsdag på Vintagefabriken är lika med VIP-kväll. Fina värdarna för dagen, Emma och Lollo. 
 
Hittade en dröm som fick följa med hem. Oops! 
 
Var glad att jag sparat hösten i en ram när det nu börjar bli så mörkt och tråkigt ute. 
 
I fredags blev jag vampyr, men jag var tydligen inte så läskig. Typiskt. 
 
Har inte lyckats fånga några fler bilder denna veckan så det blev en kortis. Vad har ni haft för er? 
 
 
 
Translation: My week through instagram. If you want to follow me there my name is @elsalisalarson, same as here. 
 

Downton Abbey, kostymdrama när det är som bäst.

 
 
 
 
 
Ni har väl inte missat att det är säsongspremiär för Downton Abbey nu i dagarna? I lördags tror jag bestämt att det var. Det är dags för säsong fyra och det är ju ett måste att se för alla som älskar kostymdraman. Jag har redan tjuvkikat lite sådär som man gör men vill man inte det så sänder SVT hela serien och den hittar ni här. Bara se den, ok? 
 
Tjing!
 
 
Translation: It's time for season four of the lovely Downton Abbey. It's a must if you love costume drama. You can see it here or you can do as I did, just a little sneak peek beforehand. Just see it, ok?

VIP-kväll på bästa Vintagefabriken.

 
 
I torsdags blev jag inbjuden till en finfin VIP-kväll hos den bästa av fabriker. Vi serverades bubbel och lite annat gott och fick strosa runt (eller trängas runt) och kika på alla fina klänningar och annat som kommit in i butiken. Och självklart var det en tävling och lite rabatter. Fina Emma och Lollo har fixar det så fint och det blev helt klart en lyckad kväll! 
 
Carrå var pepp för kvällen! 
 
Jag hade tagit med mig Sofie
 
Gullnosen Emma var där. 
 
Såg en sak som jag förälskade mig i. 
 
Hela butiken var fylld men en massa skönheter till klänningar. 
 
Och självklart var det fullt av andra prylar och pinaler också. 
 
Sandra hittade Kermit. 
 
Det fanns mängder av porslin också och ett och annat rådjur. 
 
Det började trilla in mer och mer folk. 
 
Sofie var redo att prova lite kläder. 
 
Emma med kameran i högsta hugg. 
 
Det känns nästan som om jag kom på Carrå med att göra något dumt. Jag vet inte riktigt.
 
Emma och Lollo berättade lite om kvällen och sina idéer med fabriken. 
 
Sen var det dags för tävling. Jag vann tyvärr inte men det var ett trevligt inslag under kvällen. 
 
Jag hade också fått dit min vän Mikaela
 
Det var en trevlig stämning hela tiden och alla pratade och skrattade. Samtalen gick från klänningar till pottskåp och satsumas (fråga inte). 
 
Det började så småningom runda av. 
 
Men Emma fortsatte att fota. 
 
Alltid lika roligt att fotografera fotografen. 
 
Gärna för att se dem skatta, störa dem lite och se dem koncentrera sig. Det var alltså allt för denna gång. När det börjar spåra ur är det dags att dra sig tillbaka. Det var en fin kväll och jag kom därifrån med en påse av godbitar som jag ska försöka visa i veckan. Träffade också några fler trevliga fröknar i sina bästa år men hann tyvärr inte få med alla på bild. Alltid roligt att lära känna och hitta nya personer att tycka om. Helt klart var denna torsdagskväll en torsdag i min smak. Mer VIP-kvällar åt folket! 
 
Puss 
ElsaLisa
 
 
 
Translation: This thursday I was invited to Vintagefabriken for a VIP evening. An evening with lovely people, dresses and laughter. Definitely my kind of thursday!
 

RSS 2.0