Monthly Makers, samlingsinlägg för april!

 
 
Dags för ett samlinginlägg i månadens Monthly Makers. Så många fina bidrag! Är så stolt och fascinerad över allas fantasi och kreativitet. Några av mina favoriter i bilder:
 
 
Borgmästaren har gjort denna fantastiska sago-ask. Helt magisk, eller hur?
 
 
 
Stina har gjort dessa magiska underlägg. Så fint med guld. Och vem kunde ana att det var tändstickor hon utgått ifrån?
 
 
 
Jessica valde att skapa med papper som hon bränt med hjälp av tändstickor. Varför inte tänka utanför boxen liksom? 
 
 
 
Alicia gjorde en hare i tändstickor. Jag är så imponerad över denna. 
 
 
 
Varför inte förvara garn i en assymetrisk figur? Detta är i alla fall vad Annica skapade i tändstickor. Hur fint?
 
 
 
Sandra gjorde finfina askar i läder och guld. Extra fint att ha framme. 
 
 
 
Silje skapade mönster med sina tändstickor. Också ett annat sätt att använda dem på. 
 
 
 
Jess ritade med kolet som blev av den uppbrända tändstickan. Fint med lite Harry Potter i vardagen. 
 
 
 
Fanny gjorde en spegelram med färgade tändstickor. En kan även ha det som underläg till glas eller vaser. Superfint ju!
 
 
 
Denna våriga mobil gjorde Vajb. Vilken fin idé eller hur?
 
 
 
Anna María gjorde det smarta att dekorera sina tändsticksaskar med just tänstickor. Så fint att ha framme. 
 
 
 
Beata gjorde dessa fantastiska askar. Vem vill inte ha något så simpelt som Jesus på, som säger att det ska bli ljus. Ordvitsar är bland det bästa jag vet.  
 
Det var några av mina favoriter på detta temat. Fler som var med var Matilda, Katarina, Ida, Linnéa Elisabeth, Wilda, Linda, EmmyBeatrice och @juliadesdemona (som ni hittar på instagram).
 
För fler bilder är det bara att följa oss på facebook (klicka här för att ta dig dit!) eller kolla in #monthlymakers på instagram. 
 
 
Hoppas ni får en fabulös Valborg! 
 
Tjing!
 
 
Translation: This months creations of Monrhly Makers. 
 
 

Och vinnaren av Fair Squared är....

 
fairsquared4
 
Då är det äntligen dags att dra en vinnare i den lilla tävlingen jag utlyste för cirka en vecka sen. Egentligen skulle detta kommit upp i måndags men pga min C-uppsats har jag inte riktigt hunnit med. Hoppas ni har överseende med detta.
 
Vinnarna (för det är två) får varsin Facial Cream och Hand Cream från det nya märket Fair Squared som är 100 procent veganskt och fairtrade. Och allt detta är i samarbete med The House of Fairtrade. Vinnarna får mejla mig sina adresser på elsalisalarson(at)gmail.com.
 
 
 Och vinnarna är:
 
 
Madeleine som skrev såhär:
Åh vilken grej, både fairtrade och eko i samma! För mig är det sjukt viktigt att veta vem som gjort sakerna, är därför jag helst köper mat direkt från bönderna tex. Varför det är så viktigt för mig är för att alla dessa såkallade ekomärkningar och kontrollorgan fuskas det mycket ned (kolla bara årets greenwashpris). Nej mer av en närhet till de som tillverkar sakerna, det är nog rätt väg att gå!
 
 
Och Margit som skrev såhär: 
Genom åren har jag hunnit använda många produkter på min hud., Äntligen kommer en hudvårdsserie som jag med gott samvete kan utsätta huden för och samtidigt veta att allt är schysst tillverkat. Grattis. 
 
 
 
Stort grattis till er! Och glöm inte att mejla så skickar The House of Fairtrade ett paket på posten. 
 
 
 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: The winners in my giveaway from last week is Madeleine and Margit. Congratulations!

Skogssnuvan

 
 
nanna5
 
 
nanna6
 
 
nanna7
 
 
nanna9
 
 
nanna10
 
 
nanna17
 
 
nanna21
 
 
nanna29
 
 
Fotade min vackra vän Nanna häromdagen. Hon är en skogssnuva. En fé av skogen. Ett skogsrå. Vacker i vitsippor och fiskbensfläta. Snart flyttar hon till en annan stad. Och jag komemr verkligen sakna henne. 
 
 
 
 
Translation: Took some pictures of my dear friend Nanna the other day. She is a fairy of the woods. 

Monthly Makers: Tändstickor!

 
tandstickor1
Då var det dags att länka era bidrag till månadens Monthly Makers. Det gör ni i kommentarsfältet i detta inlägg.  
 
tandstickor2
Jag tyckte verkligen att månadens tema var väldigt knepigt och eftersom jag skriver C-uppsats just nu har jag inte alls hunnit med att göra något mer speciellt än att pimpa några tändsticksaskar. Jag försökte göra en annan grej men det for i papperskorgen rätt snabbt.  
 
tandstickor3
De två tändsticksaskarna till höger hittade jag faktiskt i en antikaffär i Göteborg och tyckte att de var så fina så jag ville ha med dem också. De andra har jag pimpat. Började lite enkelt med att sätta tejp eller gammal tapet på.  
 
tandstickor4
 
tandstickor5
Sen fick jag inspo från pinterest och gjorde en liten liten väska.  
 
tandstickor6
Och en byrålåda.  
 
tandstickor7
 
tandstickor8
 
 
tandstickor9
Om en ska resa kan en behöva en resväska att ta med. Det tycker i alla fall Dupont (Dupond?). Blandar alltid ihop dem.  
 
tandstickor10
 
tandstickor11
Så nu står de där i fönstret och väntar på att jag ska tända mängder med ljus. Och visst är det lite fint att titta på ändå?
 
Jag kommer att samla alla bidrag i ett samlingsinlägg om cirka en vecka. Ser så fram emot att se era bidrag!! 
 
 
Och för er som missat totalt vad Monthly Makers är så ska jag berätta det. Det är tolv bloggare med ett gemensamt intresse för att skapa som bestämt sig för att ordna en kreativ utmaning. Det hela handlar om att skapa och vara kreativ.
 
I början av varje månad presenteras en ny utmaning hos någon av oss tolv (denna månad är det alltså jag). Efter det får en den resterade delen av månaden på sig att färdigställa sin skapelse utifrån ens personliga tolkning av temat/tekniken ifråga.
 
Och vi som håller på med detta spektakel är: MikaelaInspirami Jess KarlssonJessica AndersdotterHerbariumetAnna MariaAlicia Sivertatiliohej reginaBeataEmelie och så lilla jag!

  

Ps. Följ Monthly Makers på Facebook, klicka här för att ta dig dit!

 

Tjing!

 

 

Translation: This months Monthly Makers is about matches. This is my creation. 


Vintagebloppis den 31 maj!

 
 
 
Nu är det äntligen dags att avslöja vad som händer i slutet av maj lite mer exakt. Vintagebloppis 2.0 kommer bli helt fantastiskt. Jag ska vara med och hjälpa till att fixa lite inför vilket ska bli hur kul som helst. 
 
När är det? söndagen den 31 maj
Vilken tid? 11.00 till 16.00
Var är det? Grillska Husets festvåning i Gamla stan
Vad kostar det? 60 kr
 
 
Hela spektaklet är i samarbete med Stadsmissionen. Elsa Billgren och Vintagestudion kommer att föreläsa och min fantastiska frisör Sarah Wing kommer att ha en workshop i vintagefrisyer.
 
Det kommer finnas en mängd fabulösa ladys där som säljer saker ur sin garderob och sitt hem. För att namedroppa några har vi Annika Bäckström, Emelie Leijon (En blommig tekopp), Emelie Norström (Unvelo), Emma Sundh (Emmas vintage), Flora Wiström (Flora), Jessica Silversaga, Johanna Alm (Retrolover), Karoline Pettersson (Karolines vintage), Linda Hansson (Volang), Lisen Edwardsson (Absolut Lisen), Louise Lemming (Vintageprylar) och såklart bästa butiken Vintagefabriken bland andra. 
 
 
Jag och Johanna (Retrolover) kör en favorit i repris och kommer att dela bord. Hoppas att vi ses där!
 
Vill ni veta mer är det bara att kika in på vår instagram (@vintagebloppisen) eller kika in på hemsidan som ni hittar här.
 
Tjing på er! 
 
 
 
Translation: This years Vintage fair is in Old Town the 31 of May. See you there?

Dresslove – Rhubarb dreams or "On wednesdays we wear pink"

 
 
rubarb1
 
rubarb2
Tänkte att det här med att matcha är min grej. Håret och klänningen går i exakt samma färg insåg jag när jag tagit på mig klänningen. Var tvungen att dokumentera det. Hittade klänningen på Radio Days i London och kunde inte motstå den. Den är verkligen en dröm i rabarber. Love it! 
 
rubarb3
 
rubarb4
 
rubarb5
Spetsen fram, alla dekorativa sömmar och klädda knappar i ryggen. Klänningen är från krigstiden, alltså sent 30- eller tidigt 40-tal. Jag är kär. 
 
rubarb6
 
rubarb7
 
rubarb8
 
rubarb9
Ville ju också visa upp mitt nya hår. Ni har ju förstås redan sett på bilderna från Göteborg. Men håret och denna klänning måste ha ett eget inlägg. Så är det bara.
 
Önskar er en finfin onsdag! Jag firar med att gå klädd i rosa och äta glass. 
 
Puss!
 
 
 
Translation: My new dress i bought in London and my hair has the same colour. 

Elsa hjärta Fair Squared hjärta er!

 
 
Jag har en nyhet för er. Det är såhär att jag har fått prova på lite hudvårdsprodukter som jag tycker är så bra att jag måste dela det med er. Märket heter Fair Squared och dessa ska nu börja säljas i Sverige genom The House of Fairtrade. Produkterna är fairtrade och 100 procent veganska. Hur bra som helst ju. De innehåller ingenting dålig så som parabener, parrafiner, petrolium, sulfater, silikoner eller GMO. Alla ingredienser är i dagsläget även ekologiska men producenterna har inte haft råd att skaffa en Eko-märkning. Har letat så länge efter hudvård som är bra för både hud och miljö – en schysst hudvård helt enkelt.
 
fairsquared1
Just nu har de en Facial Cream, Facial Sun Cream och Facial After Sun, 4 sorters lipbalm och 2 sorters Hand Cream, en Regular och en Almond i sortimentet. Vi hoppas ju på mer såklart. Jag fick prova på ansiktskrämen och handkrämen. 
 
fairsquared2
 
fairsquared3
Jag har som jag skrev tidigare letat efter något som är bra och inte bara för huden utan miljön. Handkrämen som har en doft av mandel fullkomligt älskar jag. Använder den dagligen sen jag fick den på posten. Jag gillar ansiktskrämen också men jag har personligen lite svårt för att ha saker med parfym i ansiktet (den doftar aprikos). Plus att jag har lite för torr hy för den. Men jag rekommenderar den till dem med lite fetare hy. Den kommer passa er perfekt! 
 
fairsquared4
Just nu under två veckor kommer dessa produkter säljas på utvalda ställen. Den enda webbshopen som kommer sälja dessa produkter är Green & Grejerna som ni hittar här. Annars kan man hitta Fair Squared i Fair Trade Shop i städerna Västerås, Laholm, Enköping, Trollhättan, Uppsala och Norrköping. Efter dessa två veckor är det oklart exakt var de kommer säljas men det är bara att hålla utkik. 
 
 
fairsquared5
 
Jag vill ju att ni ska få prova också. Så jag tänker att vi har en liten giveaway som är i samarbete med The House of Fairtrade och Fair Squared. Två stycken har chans att vinna Facial Cream och Hand Cream. Det ni behöver göra för att vara med i tävlingen är:
 
*gilla The House of Fairtrade på Facebook 
*gilla Fair Squared på Facebook 
*kommentera i kommentarsfältet och berätta hur viktigt det är för dig att veta vilka som står bakom/tillverkat dina hudvårdsprodukter
 
Vinnarna dras den 27 april. Lycka till!

 

Tjing! 

 

 

(Detta är ett samarbete med The House of Fairtrade)

 

Translation: I'm having a giveaway with some new produced vegan and fairtrade products for your skin. 


Kattgos hemmavid

 
 
kattgos1
Att vara hemmavid. På gården där jag vuxit upp. Det är något speciellt med det. Så mycket minnen. Och självklart så mycket kattgos. I detta hus bor numera tre katter. Saga, Simson och så min lilla pärla Kerstin. För cirka två veckor sen var jag där och fick mig en dos kattgos. 
 
kattgos2
Saga är drottningen. Blir det inte som hon vill så visar hon det tydligt. Typ genom att kissa på möbler och så vidare. Hon vill ha all uppmärksamhet. Helst från män. Hon är pappas katt. Hon väntar på att han ska gå och lägga sig och så hoppar hon upp bredvid honom. Hon vet vad hon vill och är en riktig skönhetsdrottning. Tjock päls som måste ses efter. Hon älskar dock att bli borstad och få reda ut tovorna hon inte själv klarar av.  
 
kattgos3
Sitter som en riktig drottning och måste alltid visa upp sig. Ser mig hör mig.  
 
kattgos4
Simson däremot. Han är en riktig gosmaskin. Därav väldigt svår att få på bild. Han vill gärna vara med där det händer. Är man ute så följer han efter och vill gärna ha lite gos. Åmar sig gör han som en tok. Han är den mest lättsamma katten hemmavid. Sover lite varsom (just nu i mitt flickrum), men är lite extra bra vän med min bror så när han är hemma är det fest för Simson. Han är riktigt muskulös också. En riktig tjockis. Plus att det aldrig slår fel, Varje gång man lyfter honom vänder han huvudet mot en och kollar lite frågande. Varje gång.  
 
kattgos5
Min älskling Kerstin då. Hon fick flytta hit när hon var ca ett halvt år. Eftersom hon inte får bo i min lägenhet (why oh why?). Men för henne passar det bra. Hon får vara ute så mycket hon vill. Plus att hon blir omhändertagen av de andra katterna och lär sig då om livet. Dock är hon fortfarande livrädd för allt. Dammsugare, bilar, vinden och så vidare. 
 
kattgos6
På ett vis är det nog bra att hon är rädd för då klarar hon sig och gömmer sig för det som är farligt också. Men uj vad jag längtar efter henne när vi inte ses. Min älskade bebis.  
 
kattgos7
Då är det mysigt att få komma hemhem för att få lite kattgos. För jag skulle inte klara mig utan kattgos. Det är bland det bästa jag vet. 
 
 
Tjingeling! 
 
 
Translation: Cat cuddle at my childhood home. 

I hela mitt liv - hela mitt liv, men det känns som jag hör hemma i g-g-g-gullbergs kaj paradis

 
 
 
 
 
Förra helgen åkte jag väldigt spontant ner till Göteborg. Grejen var egentligen att jag hade fått VIP-biljetter till Alcazar. Min barndomskärlek och vän Benjamin dansar med dem. Så stolt kan jag lova. Bilder kommer också. Det blev en hel del bilder då det var en riktig show så jag har inte riktigt hunnit gå igenom dem ordentligt. Sov hos min bestie Anna och vi passade på att äta brunch dagen efter på ett mysigt 50-talsställe som heter Egg & Milk. Så mätt efteråt alltså. Glömde helt att ta bilder där. Var så hungrig. Efter det tog vi dock en tur på stan för att fördriva tid och för att få hinna umgås det sista innan jag skulle åka hem igen (Ja, jag var i Göteborg ett dygn, snacka om snabbvisit). 

 
eco1
 
eco2
Vi gick förbi ett ställe som heter Eco & Fair och Anna (som den eko och fairtrade-människa hon är) drog i mig och sa att här måste vi gå in. Och det tyckte jag var en strålande idé då jag hittade denna ljuvliga molnklänning som jag var tvungen att prova. Hur fin är den inte? Helt i ekologiskt bomull, så himla mjuk och härlig i kvalitén. Och färgen är magisk. Tyckte att den passade ypperligt med mitt nya rosa år. Tyvärr hade jag inte pengarna då så jag får hoppas att den finns kvar när jag har det.
Har ni inte varit i den butiken tycker jag att ni ska gå dit. Hon som jobbar där är supertrevlig och berättar var hon får sina varor ifrån och varför hon vill sälja fairtrade. Butiken ligger vid Linnéplatsen ungefär. Och det finna lite allt möjligt i klädväg och annat till både män, kvinnor och barn. Så gimla bra grej liksom! Mer fair och eco till folket!
 
 
austins1
Vi vandrade vidare mot Haga. Det var planen i alla fall. På vägen hittade Anna ännu en butik. Hon drog i mig igen och sa att den där butiken måste du gå in i. Jaha, sa jag och så var det med det. Butiken heter Austin's Vintage och jag bondade direkt med en av innehavarna. Utanför stod hennes man plus sonen som lekte med bilar. En sån fin idyll.  
 
austins2
Hittade så mycket fint i denna butik. Mycket orginal från 40- och 50-talet men även nyproducerat i gammal stil. Så som de fina vykorten. Hon som gjort dem har även gjort butikens logga.  
 
austins3
Jag hittade vågade vykort.  
 
austins4
Maria som driver butiken tillsammans med sin man.  
 
austins5
Suddig bild på oss båda. Herregud vad Anna fotade loss. Men bra det för jag glömmer så lätt.  
 
austins6
Provade solbrillor. Detta 40-talspar blev storfavoriter hos mig.  
 
austins7
 
austins8
 
austins9
Några fler provades såklart. Lite mer cateyes.  
 
austins10
Hittade även lite fina hårspännen. Orginal från 50-talet och handgjorda i Italien om jag inte minns fel.  
 
Kunde knappt sluta kika runt. Det blev lite hårspännen men får drömma om glasögonen. Som tur är vet Anna vad jag vill ha ^^.
 
austins12
Vi vinkade hejdå till butiken och till varandra och jag vandrade vidare mot Fåfängans Antik för att möta min vän Elin för en snabbfika innan jag begav mig hemåt igen. En kort och koncist vistelse i götet. Men det var ett fint dygn. 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: Spent 24 hours in Gothenburg last weekend. This is the pics from saturdays adventures.

Båda ögonen öppna

 
 
bananpankakor1
 
 
 
Klockan ringer. Först en gång. Sen två. Som blir till fyra fem sex gånger. Kanske en sjunde gång. Jag stänger av alarmet gång på gång. Ett öga öppnas sakta. Trevande. Måste jag gå upp? Jag tar tag i mobilen för att kolla vad som hänt under natten. Fortfarande bara ett öga öppet. Kollar mejl, instagram och facebook. Scrollar ner för att se vad jag missat. Men ett öga vill fortfarande inte vakna. Kanske måste blunda lite till. Nej, Elsa Lisa Larson, det får du inte, skriker det i mitt huvud. Vissa dagar lyssnar jag inte utan somnar lätt om. Andra dagar, som igår när jag hade lite mer tid, tar jag en bok och läser. Eller fixar frukost i sängen. Eller kollar på en serie jag börjat kika på. Igår hade jag tid. Eller jag tog mig tiden snarare. Med båda ögonen öppna svängde jag ihop bananpannkakor med nutella och hallon. Lite yoghurt med kardemumma i plus ett glas juice och sen hade jag en hel hotellfrukost kändes det som. Det är de bästa dagarna. När jag kan öppna båda ögonen och känna att jag har tiden. Tid för det bästa jag vet. Frukost. 

 
bananpannkakor2
 
 
bananpannkakor3
 
 
 
 
 
För två portioner behövs: 
2 bananer
4 ägg
en nypa salt
en nypa vanlijsocker
en nypa kardemumma (om man vill)
 
Mosa bananerna och tillsätt allt annat. Vispa ihop och stek i kokosolja. Så himla gott. Och så enkelt! Inga konstigheter. 
 
Tjing!
 
 
 
Translation:  Banana pancakes for breakfast yesterday. 

Homemade giveaway

 
Hej fina ni! Och välkomna alla nya som har tittat in de senaste dagarna! 
 
 
 
 
 
Det är såhär att jag har en giveaway på min instagram (@elsalisalarson) just nu. Jag lottar ut ett av de halsband jag gjorde i förra månadens Monthly Makers. Det du behöver göra är att följa mig på instagram, dela bilden och tagga den med #elsalisagiveaway och skriva en liten kommentar om varför just du ska vinna. Vinnaren dras imorgon så skynda!


Tjing! 
 
 
Translation: You have the chance to win a neckless on my instagram (@elsalisalarson).

Ingen kan vara nere med en ballong.

 
 
ballong1
 
ballong2
 
ballong3
 
ballong4
 
Nej, ingen kan vara nere med en ballong. Det behövs nog inga mer ord än så. Så vad ska vi fira? Att bloggen har hunnit fylla tre(!) år? Att jag har rosa hår? (Har jag inte sagt det? Jo men visst, det är sant. Numer är håret rosa. Bilder kommer). Att jag var på Alcazar igår och kollade på min vän Benjamin som dansar med dem? Åkte till Göteborg för ett dygn. Mycket skoj vill jag lova. Det finns mycket som gör en glad när våren äntligen är här. Och det måste firas. Ballonger och kalas. Helst. 
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: Let's celebrate spring with some balloons. 

Monthly Makers, april

 
 
 
Idag har jag den stora äran att få presentera aprils tema i vår kreativa utmaning Monthly Makers. Det är alltså jag som är värd denna månad och det ska bli sjukt spännande att se vad ni hittar på!
 
Temat är TÄNDSTICKOR. Mm, känn på den! Jag tycker själv att detta blir en riktig utmaning. Har aldrig pysslat något med tändstickor förut. Så för att få lite extra inspiration har jag samlat lite bilder på min Pinterest i mappen Do it. Just do it.
 
 
 
 
 
Och för er som missat totalt vad Monthly Makers är så ska jag berätta det. Det är tolv bloggare med ett gemensamt intresse för att skapa som bestämt sig för att ordna en kreativ utmaning. Det hela handlar om att skapa och vara kreativ.
 
I början av varje månad presenteras en ny utmaning hos någon av oss tolv (denna månad är det alltså jag). Efter det får en den resterade delen av månaden på sig att färdigställa sin skapelse utifrån ens personliga tolkning av temat/tekniken ifråga.
 
För att vara med i utmaningen gör man såhär: Den 25e varje månad kommer den som är värd för månaden att presentera sin tolkning, i det inlägget kommenterar du med en länk till din instagram (#monthlymakers) eller till din blogg där du presenterar din tolkning. Den sista varje månad sammanställs bidragen i ett inlägg hos den som är värd för månaden. Visst låter det skoj?

 

Och vi som håller på med detta spektakel är: MikaelaInspirami Jess KarlssonJessica AndersdotterHerbariumetAnna MariaAlicia Sivertatiliohej reginaBeataEmelie och så lilla jag!

  

Ps. Följ Monthly Makers på Facebook, klicka här för att ta dig dit!

 

Tjing!

 

 

Translation: Monthly Makers theme this month is MATCHES. I'm this months host and you have until the 25th to make something. 


Blåsippan ute i backarna står, niger och säger: "Nu är det vår!"

 
 
 
sippa1
 
sippa2
Ja, nu är våren verkligen här. I fredags gick jag och min mor ut i skogen för att leta efter blåsippor. Vi har ett hemligt ställe. Där växer de i mängder. Så några fick vi ta med oss hem. Men resten lämnade vi för att få växa ifred och påminna oss om våren. 
 
sippa3
 
sippa4
Det var ett sånt magiskt ljus i skogen. Det är en av mina favoritplatser så här års. Och egentligen alltid när jag är hemhemma.  
 
sippa5
 
sippa6
 
sippa7
Bara det blir lite varmare så att jackan kan åka av. Då är ag nöjd. Men vilken dag det var.  
 
sippa8
På vägen hem hittade vi små knippor med snödroppar som växte vilt. Märkligt, tänkte vi. Men himla fint.
 
Puss!
 
 
 
 
Translation: I found some blue anemone in the woods the other day. So beautiful and it tells me spring is here.  

Dags för våruppror!

 
Dags för lite mer våruppror tror jag minsann. Emma startade detta för nåt/några år sen och sen dess gör vi uppror varje år. Jag började tidigt i år och la ut ett inlägg om uppror redan i februari. Men nu hörrni, nu är det vår på riktigt!
 
uppror1
 
uppror2
 
uppror3
Kerstin var inte lika road som jag.  
 
uppror4
 
uppror5
Solen värmde så skönt igår. Var tvungen att ta på mig min vårigaste klänning som jag köpte på Radio Days i London. Love it!
 
uppror6
 
uppror7
 
uppror8
 
Nu ska jag försöka ta till vara på våren och bära något blommigt och vårigt varje dag. Hej april och välkommen hit! 
 
 
Tjing! 
 
 
 
 
 
Translation: It's time to make a riot. A spring riot. 

Glad påsk och lite pyssel!

 
 
easter1
 
easter2
 
Glad påsk på er kära läsare! Nu är jag tillbaka från fjällen. Men än är jag inte uppe i Stockholm igen. Spenderar några dagar på landet hos mor och far. Och katterna såklart. Jag passade på att göra lite påskpyssel igår. Så att jag kunde pynta i riset som jag och mamma plockade. 
 
easter3
Tycker att den här fågeln är så underbart söt. Hittade den i en bortglömd butik för något år sen. Supergullig ju! 
 
easter4
Dessa fåglar tror jag kommer från Åhléns men är inte helt säker. Är ju lite småkär i fåglar överlag så jag samlar på diverse för att sedan pynta fint till påsk.  
 
easter5
Blev inspirerad av Alicia att göra marmorerade påskägg till riset. Och så blev det. Använde mig av den Cernitlera jag hade kvar från Monthly Makers och gjorde våriga ägg att ha i riset.  
 
easter6
 
easter7
 
easter8
 
easter9
 
Äntligen är våren här! Hurra!! 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: Happy Easter!

Det glitrer hvitt over fjellet i natt. Det er vakkert vintervær. I riket jeg bor alene, og som dronning står jeg her

 
 
 
 
 
 
Om ni undrar över bloggtorkan så behöver ni inte undra längre. Jag är här:
 
 
trysil1
 
På en plats där solen lyser och snön ligger vit på fjället. Jag är i Norge. I Trysil närmare bestämt. 
 
trysil2
 
trysil3
 
Det är fantastiskt fint väder som ni ser och vi har haft tur med vädret alla dagar. 
 
trysil4
 
Reser med dessa (plus en till). 
 
trysil6
 
trysil7
 
Vyerna är fantastiska och jag njuter av varje stund. Äntligen på ett par skidor igen. Det var fyra år sen sist. Det känns inte som så lång tid. Jag älskar att få svisha ner för backarna och känna vinden mot ansiktet och höra snön under skidorna. Det är frihet det.
 
Snart är jag hemma igen och då blir det fler uppdateringar. Lovar! 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: I'm in Norway for some skiing right now. Love it!

RSS 2.0