Brighton, you stole my heart

 
Dag två i Brighton. Solen letade sig fram och det blåste inte lika mycket som dagen innan. Vi började med en sen frukost på ett café vid vattnet. 
 
brighton1
Sen vandrade vi längs strandpromenaden. Där fanns ett båtmuseum och flera gamla fiskeskjul. Så himla söt gubbe jag lyckades fånga på bild med.  
 
brighton2
Ännu en karusell. Så himla fint. Den spelade glada cirkuslåtar på orgel och gick runt runt.  
 
brighton3
Vi vandrade upp till The Royal Pavillion. 
 
brighton4
Magisk arkitektur och en finfin trädgård runtomkring.  
 
brighton5
 
brighton6
Hela trädgården blommade, det var så fint att se. Vi satte oss ner en stund på gräset och åt glass. 
 
brighton7
Vi vandrade sedan vidare förbi färgglada hus och lummiga gator. Så roligt att hitta pärlorna i Brighton. 
 
brighton8
När affärerna stängde tog vi oss till en italiensk restaurang för pizza. Sen vandrade vi vidare längs strandpromenaden mot hotellet.  
 
brighton9
Det var ett magiskt ljus och mamma var fin som alltid.  
 
brighton10
Jag har helt blivit förälskad i denna stad och jag vill helt klart komma tillbaka hit någon dag.  
 
brighton11
Förbi gamla ombytesstugor vandrade vi. Fast här ville jag stanna ett tag.  
 
brighton12
 
brighton13
 
brighton14
 
brighton16
För visst matchade jag och min nyaste klänning in i den pastelligt gula färgen. Klänningen har jag köpt av Jessica Silversaga och den är så magisk som den ser ut. Fick en hel del kommentarer om att jag matchade allt i rosa. Såklart tänkte jag. Vi fortsatte att vandra längs vattnet och mer bilder från det kommer en annan dag. 
 
 
Tjing! 
 
 
Translation: The second day in BrightonI really love this city!
 

Monthly Makers: Mönster!

 
Blev något sen denna månad med mitt bidrag till Monthly Makers. Min dator har inte riktigt velat jobba med mig. Och inte min symaskin heller för den delen. Men. Tillslut blev det något av temat. För er som missat månadens tema så är det mönster som gäller. Väldigt svårt tyckte jag. Men hittade lite tyg med liberty-mönster i min garderob och tänkte att jag skulle sy mig en somrig tygväska. Såhär blev den:
 
monthlyjuni1
 
monthlyjuni2
 
monthlyjuni3
 
monthlyjuni4
 
monthlyjuni5
 
 
Hittade inget bra tyg att ha som foder så jag klippte helt enkelt sönder en gammal tygväska och använde den. Modellen jag sydde efter är en liknande väska jag köpte i Paris. Och jag tänker att en kan ju inte få för mycket rosa blommönster i livet. Något enkelt denna gång men jag kom helt enkelt inte på något annat. Vad har ni gjort för något?
 
Månadens bidrag ska lämnas till Sandra. Ska bli så spännande att se vad ni hittar på!
 
Tjing!
 
 
Translation: This months creation in Monthly Makers. The theme is pattern. 
 
 

Midsommar på Gnösten

 
 
Det är en regnig sommar vi har minsann. Och midsommar var inget undantag. Jag firade i vanlig ordning ute på östgötska slätten utanför Linköping tillsammans med mina nära vänner. Det blev en sminkfri, byxbeklädd midsommar men ack, den var fin. 
 
midsommar1
"Huset" eller snarare det lilla skjulet har oljelampor och gamla tavlor längs väggarna. 
 
midsommar2
Vi fick börja elda tidigt i år.  
 
midsommar3
Fina Emil var där och stängde dörren för alla knott som fullkomligt invarderade. 
 
midsommar4
Bästaste Ludde som är en av innehavarna till "stugan". Han och hans kära Elin träffades just här, på Gnösten, för exakt på dagen 6 år sedan. Så himla fint. Nu ska de ha barn och det lilla knytet kommer om bara en och en halv månad. Yay!!
 
midsommar5
Vi satt ute litegrann när det inte regnade eller knotten tog över. Och när det inte regnade kunde vi passa på att grilla.  
 
midsommar6
Finfina Gnösten. Mitt 5e år i år. Så himla fint!
 
midsommar7
Det var alldeles för blött för att binda kransar tyckte jag så det närmsta vi kom var att Emil gick och plockade en vildbukett.  
 
midsommar8
 
midsommar9
Resten av kvällen och dagen spenderades med att spela spel framför brasan. Världens mysigaste gäng, världens mysigaste plats. Att leva utan mobil, riktig toalett, el och vatten för några dagar gör gott för själen. 
 
Hoppas ni hade en fin midsommar!
 
 
 
 
Translation: How I spent my midsummer. In the middle of nowhere with good friends. 

Brighton, ljuva stad

 
 
Jag tror minsann att jag har nämnt att jag för två veckor sen åkte på semester till Brighton med min kära mor. Första dagen när vi kom stannade vi på hotellet, det var alldeles för sent att orka göra något. Dag två drog vi ut på äventyr:
 
brightonpier1
Vi gick längs stranden och såg Brighton Pier på håll. 
 
brightonpier2
Mamma var kitad och klar med solglasögon och jacka. Vi fick vända efter några hundra meter, då vi frös så himla mycket, för att hämta jackorna.  
 
brightonpier3
Fler snyggstolar. 
 
brightonpier4
Det blåste som tusan längs med hela stranden och det var inte sand någonstans utan runda stenar som slipats av havet. Det som syns lite längre bort var den gamla piren som brann ner. Flera gånger tyvärr. Sen har den bara fått stå för att ingen orkade ta tag i det. 
 
brightonpier5
Längs med stranden fanns flera små butiker och caféer. 
 
brightonpier6
Vi var tvungna att känna på vattnet såklart. Det var inte så farligt kallt ändå. Men jag lyckades doppa hela foten för en väg kom så plötsligt.  
 
brightonpier7
 
brightonpier8
Brighton Pier. 
 
brightonpier9
Från piren såg en långt. Vi såg ända till vårt hotell och ännu längre än så.  
 
brightonpier10
Ute på piren fanns den här karusellen och flera andra attraktioner.  
 
brightonpier11
 
brightonpier12
Jag fastnade också på bild minsann. Hade på mig min fina London-klänning. Det var så himla magiskt att stå där längst ute och känna havsdoften.  
 
brightonpier13
Vi traskade tillbaka längs med piren och vinkade hejdå. 
 
brightonpier14
Mot centrum. Vi letade oss igenom lummiga gator som hade vimplar mellan husen.  
 
brightonpier15
Vi gick förbi större gator med färgglada, pastelliga hus.  
 
brightonpier16
På en del gator hittade vi gatukonst och självklart några envisa (och duktiga) musikanter. Vi vandrade runt i North Laine och kikade i butiker resten av dagen tills det stängde.   
 
brightonpier17
På kvällen åt vi Fish n' Chips innan vi gick till Rhythm Club på Verano Lounge. Det var nämligen lindy hop där kvällen till ära. Väldigt roligt att träffa nya människor och som vanligt är lindy-världen väldigt liten så jag hade massor med gemensamma bekanta med flera av dansarna. Så kul kväll och en finfin dag!  
 
 
Tjing! 
 
 
Translation: First/Second day in Brighton on a trip with my mom. Loved it. 

Vintagebloppisen, den.

 
Två veckor. Det tog två veckor att samla mig, vila mig och ta en paus. Paus från bloggandet och allt annat. C-uppsatsen blev klar och den drog jag till Brighton och London med min mamma. Behövde bara ta en liten paus från bloggen. Det blev ofrivilligt först men sen var det mest bara skönt att slippa tänka på det. Men nu, nu är jag tillbaka. Och jag har massor med saker att berätta och visa er. Först och främst så kikar vi på vad som hände för nästan exakt två veckor sen. Då det var Vintagebloppis i Grillska huset i Gamla stan. Häng med!
 
 
vintagebloppis1
 
vintagebloppis2
I vanlig ordning (andra året i rad) delade jag och Johanna bord. Den här sköna bönan är helt makalöst vacker och världens snällaste. Så himla glad att jag fått lära känna henne. 
 
vintagebloppis3
 
vintagebloppis4
Ungefär såhär såg det ut vid vårt bord. En salig blandning mellan gammalt och nytt, kläder och pryler, för stora och små.  
 
vintagebloppis5
Såhär såg jag ut dagen till ära. Klädd i en peachdröm från Radio Days i London samt matchande hår. Så knas att både jag och Johanna klippt exakt likadan lugg samma vecka, dagarna efter varandra. Great minds think alike. 
 
vintagebloppis6
I Grillska huset fanns två rum som vi säljare stod i. I det rummet jag stod i fanns alla fantastiska bloggare. I bild kan vi skymta Annika, Karoline och Emma bland andra. 
 
vintagebloppis7
Den här pärlan alltså. Så himla fin som stannade kvar längre för min skull och hjälpte mig plocka ihop. Gulle! 
 
vintagebloppis8
Ett tag var hela salen full med folk. Ett kaos. Men ett bra sådant.  
 
vintagebloppis9
Mitt emot mig och Johanna satt Flora och Frida.  
 
vintagebloppis10
Bredvid oss hade vi vackraste Lisen. Som jag har saknat henne det senaste året. Så fint att vi kan ses lite oftare nu när det är sommar.  
 
vintagebloppis11
I den andra salen stod Elsa Billgren samt affärer som Old Touch och Stadsmissionen. I elsas hörna hade jag pyntat med vimplar. Egentligen var vimplarna lite överallt och oj, vilket jobb det var att få upp dem kan jag lova. Fick ingen bild på Elsa tyvärr då hon stod och pratade med fina kunder när jag gick förbi men jag hörde att hon sålde slut på allt innan dagen var slut. Heja! 
 
vintagebloppis12
I andra änden stod Stadsmissionen. De hade mängder med fina prylar och pinaler. Hann inte kika så mycket dock eftersom jag var tvungen att kila tillbaka till mitt bord. 
 
Men vilken fin dag det var ändå. Hoppas så att ni som kom hade trevligt och hittade något ni tyckte om. Hoppas vi ses igen nästa år! 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: The Vintage Fair I helped plan in pictures.