Monthly Makers: Garn!

 
Dags att visa upp månadens kreation i Monthly Makers. Temat för denna gång är garn. Och en behöver ju inte bli klar som Alicia påpekade. Jag har flera projekt i garn jag ska fortsätta jobba med i vinter. Men jag ville göra någonting som blev klart. Jag bestämde mig för att göra en igloo till min kära katt Kerstin. Hittade ett t-shirtgarn och började virka. Det var superkul och gick hur snabbt som helst eftersom garnet var så tjockt. Men det negativa var att det gick åt mycket garn plus att den var väldigt tung att virka. Men men. Så här blev den:
 
monthlyoktober1
 
monthlyoktober2
  
monthlyoktober4
 
monthlyoktober6
 
Det var lite pilligt att få den att stå ordentligt. Men jag tänker att det inte spelar någon roll eftersom katterna kommer hoppa på den ändå och platta till. Den är till för att lekas med. Och sovas i. Och tror ni att Kerstin gillade den?
 
monthlyoktober7
 
Jodå, minsann. Hon kröp in och kände sig som hemma. Vilken tur. Nu längtar jag bara att få vara med Kerstin och leka med hennes nya hus. 
 
Månadens bidrag ska lämnas hos Beata. Det ska bli så kul att se vad alla hittat på! 
 
 
 
 
Och för er som inte vet vad Monthly Makers är så kommer här en recap: 
 
12 bloggare. 12 månader. 12 olika teman. Vi skapar tillsammans och utmanar er och oss själva. Det hela handlar om att skapa och vara kreativ. En kan då utgå fran till exempel ett material, så som kartong, eller en teknik, så som ett kollage. 
 
I början av varje månad presenteras en ny utmaning hos någon av oss tolv. Efter det får en den resterade delen av månaden på sig att färdigställa sin skapelse utifrån ens personliga tolkning av temat/tekniken ifråga. 
 
Den 25e varje månad kommer den som är värd för månaden att presentera sin tolkning, i det inlägget kommenterar du med en länk till din instagram (#monthlymakers) eller till din blogg där du presenterar din tolkning. Den sista varje månad sammanställs bidragen i ett inlägg hos den som är värd för månaden. 
 
Och vi som håller på med detta spektakel är: Beata, Emelie, AnnaMaria, Agnes, Mikaela, Annika, Jess, Jessica, Beatrice, Alicia, Sandra och så lilla jag!
 
 
Tjing på er!
 
 
 
Translation: This months creation in the creative project Monthly Makers.

Skanör

 
Fler sensommarminnen jag vill dela med er. Åkte ner till Lund för att hälsa på Oliver i mitten av augusti och vi bestämde oss för att åka till Skanör för att njuta av sommarens sista dagar. 
 
skanor1
Det var strålande sol men blåste nåt fruktansvärt.  
 
skanor2
Vi gick ner till den lilla stranden och såg fina fiskarstugor.  
 
skanor3
Vi hittade en plats med lite lä och satte oss ner. Med oss hade vi picknick i form av godis och loka. Så mysigt att sitta ner och bara va.  
 
skanor4
 
skanor5
 
skanor6
Att bara få dela den stunden med någon en tycker om. Det är fint det. Att få njuta av solens strålar och ha givande samtal. Tänk vilken tur en har. Att få ha det så bra. Det var en bra sommar ändå och jag är så glad och tacksam över den. Och tänk, nu har halva hösten gått. Hur fort gick inte det? Då är det fint att tänka tillbaka på sommarens äventyr. 
 
Har ni några fina sommarminnen? 
 
Tjing! 
 
 
Translation: A lovely day in the end of summer with my love. 

En glimt av sommaren

 
Jag har ju helt missat att visa sommarens sista bilder. Här kommer ett gäng från augusti då jag var på Gotland och Fårö med mina föräldrar. 
  
 
gotland2
 
gotland3
 
gotland4
Det blev en dag på stranden vid bästa Sudersand. Jag hade min favoritbikini och nya shorts från Brighton dagen till ära (och ja, jag har sommarben-deluxe fulla med blåmärken, rivsår och myggbett).
 
gotland5
Mina föräldrar sprang ner till vattnet. Jag tog själv ett dopp men ångrade mig lite efter då det inte var så bra för min urinvägsinfektion.  
 
gotland6
Jag satte mig på min sjal och läste istället med de andra badade.  
 
gotland7
Efter stannade vi till här.  
 
gotland8
Pappa hade aldrig varit här så klart vi skulle visa honom bästa crêperiet! 
 
gotland9
 
gotland10
 
gotland11
 
gotland12
Bästa bästa Fårö och Kutens Bensin.  
 
gotland13
Efter en supergod lunch begav vi oss.  
 
gotland14
Förundrades så över denna plats med allt magiskt ljus. Det var en fin dag. I alla fall fram till just denna tidpunkt. Efter detta fick jag nämligen orimligt ont i njurarna och på kvällen svimmade jag av smärtan och fick spendera natten på akuten. Så kan det gå. Typiskt bara att det var på semestern. Och för er som undrar hur det gick sen så kan jag berätta att jag fick en antibiotika-kur och min urinvägsinfektion släppte. 
 
Har ni några fina sommarminnen?  
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: A day in August at one of my favorite spots: Fårö.

När du vaknat har vi kommit fram, fram till Köpenhamn

 
 
Den senaste helgen som var tog jag tåget ner till Oliver och Lund. Så skönt att få komma bort lite. På lördagen slog vi på stort och åkte tåget till Köpenhamn. 
 
copenhagen1
Vi blev båda lite småkära i denna underbara stad.  
 
copenhagen2
Det var soligt ute och nästan vår i luften.  
 
copenhagen3
Vi vandrade runt i kvarteren och bara tittade på byggnader och kikade lite i butiker. Oliver hade gjort en rutt som vi följde.  
 
copenhagen4
 
copenhagen5
Tänk att ha ett hus med så mycket murgröna på. Drömmen! 
 
copenhagen6
 
copenhagen7
Sen vandrade vi fram på Ströget.  
 
copenhagen8
Vi stannade och lyssnade på detta fantastiska band som spelade på gatan.  
 
copenhagen9
Sen fortsatte vi vandringen runt om i staden.  
 
copenhagen10
 
copenhagen11
Pastelliga hus och en fin person att dela dagen med. Vad mer kan en begära? Det enda som var dåligt med dagen var att det tog lång tid att hitta någonstans att äta. När vi tillslut hittade en restaurang och vi bara fick ta det för att vi var så hungriga, så var maten inte den bästa. Vad gör en då, undrar ni? Jo, för första gången i mitt liv gjorde jag en springnota. Det gjorde kvällen helt plötsligt lite mer spännande. Vi avslutade vistelsen med att gå på jazzbar. En fin helg jag kan leva på länge med en av de bästa personerna jag vet.
 
Vad hade ni för er i helgen?
 
Tjing!  
 
 
Translation: Last Saturday I went to Copenhagen with one of my favorite persons. Such a lovely day.  

Monthly Makers på riktigt.

 
Förra söndagen var en riktigt fin dag må jag säga. Då skulle vi ses alla vi i Monthly Makers. Tyvärr kunde inte alla komma men 10 av 12 är ändå helt okej. Så kul att äntligen få träffa alla på riktigt efter att ha skapat detta projekt via internet. Fatta vilken bra grej det är ändå att vi kan skapa projekt och lära käna varandra via bloggar och internet. Så himla fint på nåt sätt. 
 
mm1
 
mm2
 
mm3
Dagen började med superfrukost tillsammans med Bea som bodde hos mig under helgen. Mysmys! 
 
mm4
Vi for sen in till Kungsgatan och Anna María kontor där vi började laga mat tillsammans.  
 
mm5
Emelie hade med sig sina magiska kakor som alla blev helt fascinerade av. De är att dö för. Jessica, Alicia, Sandra och Jess var sugna på att börja med kakorna.  
 
mm6
Vi satte oss till bords och började projekt "göra-vårrullar-när-en-aldrig-gjort-det-förr-och-det-blir-verkligen-inte-snyggt". Men vi försökte i alla fall! 
 
mm9
Fina Agnes var också där. Det är en så rolig grej för vi insåg att vi följt varandras bloggar i en evighet, samt att vi har massor gemensamma vänner plus att vi en gång varit på samma 20-årsfest för x antal år sen. Hur sjukt är inte det? 
 
mm10
En vårrulle signerad av moi. Så himla gott! Förutom vårrullarna har jag med en vegansk gryta gjord på bland annat svarta linser. Recept kommer, jag lovar Sandra! 
 
mm11
Efter lunchen var det dags att börja smida planer. Och Oh'boy vilka planer vi har! Så mycket att se fram emot under 2016. Håll utkik! Vi skulle även ta en bild på oss alla tillsammans. Men för mig fastnade bara Emelie på bild. Tänk, så många kameror i ett rum, så många bloggare och jag glömmer att ta bilder. Jag hade helt enkelt alldeles för trevligt.
 
Så himla fin dag på alla sätt och vis. Och så pepp inför hösten och våren!
 
Tjing!
 
 
 
Translation: Last sunday I met up with the gals in the creative project Monthly Makers for the first time. Such a lovely day and so much plans for the future! 
 

I hågen är du jämt mig när. Farväl, farväl min hjärtans kär. Mångtusende godnatt

 
 
 
 
slanten3
 
slanten2
 
slanten1
 
Den här veckan är det dags att säga farväl. Farväl till mitt barndomshem och en av de bästa platserna jag vet. Mina föräldrar flyttar imorgon och detta har under de senaste månaderna varit en stor sorg för mig. Här har jag vuxit upp, tagit mina första steg, lekt mig igenom hela den stora trädgården och gråtit många tårar. Detta blir starten på något nytt och annorlunda. Jag är nog inte helt färdig med min bearbetning av detta men det får gå. Jag har inget val. Ett steg i taget lär jag mig att säga farväl. Mångtusende godnatt. 
 
 
 
Translation: This is a goodbye to my childhood home. My parents are moving tomorrow and this is a big sorrow for me. 

RSS 2.0