En höstlista

 

Som ni kanske märkt har mitt Monthly Makers-bidrag uteblivit denna månad. Jag får kanske kalla det brist på inspiration och mycket att göra i skolan. Gjorde något men kände att det inte var något som jag ville visa för det blev så snabbt gjort och jag vill hellre att det jag gör ska vara inspirerande för er som läser. Så, nya tag. Vi satsar på oktober istället. Men för er som är intresserade finns nu samlingsinlägget för denna månad uppe hos Mikaela. Så himla fina grejer som alla gjort. Jag är så stolt. 

 

Jag sitter egentligen med en hemtenta just nu men det går sådär om jag ska vara ärlig. Min lägenhet har aldig varit så ren (klassiker när en skriver hemtenta) och jag drar mig för att göra det jag måste. Plus att den ska vara inne ikväll. Lite smått panik men jag är en mästare på att prokrastinera. Tänkte i alla fall att vi kör en liten höstlista som jag lånat från Agnes

 

 

Vad är det bästa med hösten?

Den friska och krispiga luften och alla färger. 

 

Vad har du för höstplaner?

Jag ska försöka klara av att plugga samt träffa Oliver så mycket som möjligt. Föhoppningsvis blir det en tur till Paris också. 

 autumncolors4

 

slanten6

 

 

 

Vad kommer du fota i höst?
Lite outfits, löv och fina ställen jag besöker. 

 

Vad kommer du dricka?
Te, kaffe och vin.

 

Vad har du på dig på hösten?
Allt från tjocka halsdukar, fina kappor och pennkjolar till tjocktröjor och mjukiskläder. Allt i ton av vinrött, plommonlila och senapsgult. Och så lite rosa såklart. 

 

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Jag hade precis kommit hem från Kalifornien och åkte Bike in Tweed samt jobbade med lite artiklar i skolan. 

 

Dagens2

 sanfrancisco3

 

bikeintweed16

 

 

Vad händer i ditt liv just nu?
Jag skriver hemtenta och hoppas att jag tar mig igenom denna lite stressiga period för att få slappna av lite. Ska hälsa på Oliver i Lund i helgen. 

 

Vad tittar du på?
Jag tittar just nu på How I met your mother igen men kikar även på Bonde söker fru och Tro, hopp och kärlek. Ser dock fram emot nya och sista säsongen av Downton Abbey

 

Vad lyssnar du på?
Beyoncé när jag pluggar, mycket Sufjan Stevens och Beirut. Och lite nyare som Zara Larssons Never forget you samt Höru mig bae. 

 

slanten2

 

 
 
 
Mina tre bästa hösttips till mig själv:

* Låt inte melankolin ta överhand.

* Njut av färger och sol. 

* Drick mycket te och läs en bra bok.

 

Hur spenderar ni hösten?

 

 
 
 
Ett litet PS: Ni har väl inte glömt bort Blogghjälpen? Idag är sista dagen att vara med och skänka pengar i vår insamling, som du hittar här.
 

SMA:s GE 100 BLOGGHJÄLPEN till 72672 för att ge 100 kr. Du kan för all del byta ut beloppet mot ett annat, högre, t.ex. GE 300 BLOGGHJÄLPEN.

 

Pengarna går oavkortat till UNHCR – FN:s flyktingorgan. Slut på PS.

 
 
 
Tjing!
 
 
Translation: A list about autumn. 

Ett smultronställe som smakar som glass och varma hallon

 
 
Har ni varit i Söderköping? Har ni då varit på Smultronstället? För er som inte varit där kan jag berätta att det var en stor del i min uppväxt. Varje sommar åkte vi till Söderköping och åt glass på Smultronstället. Ja, för det är just glass en äter där. De är specialister på läckra upplägg och olika blandningar. Och en av de sista sommardagarna åkte jag dit. 
 
smultron1
Detta år var jag där med mina päron. Och så Oliver. Min glass smakade som choklad och varma hallon. Men uj, vad mycket glass det är att få i sig. 
 
smultron2
Efter glassen gick jag och Oliver upp på Ramunderberget som ligger precis bredvid. Över Göta Kanal och upp för alla trappor. Där hittade vi ett lusthus och såg utsikten över hela Söderköping.  
 
smultron3
 
smultron4
 
Vi avslutade dagen med att åka till en liten sjö för att ta ett dopp i det blå. Så fint att få dela en av de sista sommardagarna på landet med denna fina person. 
 
Tjing! 
 
 
Translation: A day in August I went to Söderköping with my parents and Oliver to eat ice-cream. 

27

  
bday1
 
Vad gör du idag? Hm, nothing much. Fyller bara 27 år och sådär. Så märkligt vad fort tiden går. Och jag tror nog att idag var första gången som jag vaknade helt själv på min födelsedag. Ingen som sjöng utan fick helt enkelt köpa ett litet paket till mig själv. Tragiskt? Nej då, det är så det är att bli vuxen. För nu har jag nått gränsen. Inga mer billiga tåg (om jag inte fortsätter att vara student i en evighet). Och aldrig räknas som ungdom igen. Nu ska jag helt enkelt vara vuxen. Jobb, räkningar, hus, katt, ja ni vet, allt det där. Eller? 
 
bday2
 
Måste allt vara så bestämt? Jag må vara vuxen på riktigt nu men jag kommer alltid vara hälften barn, hälften tant i hjärtat. Jag vill vara lite galen, leka, hitta på tokigheter och äventyr. Varför måste en följa alla andra? Jag lever ju livet så vad väntar jag på? Nu är den bästa tiden. 27 känns som en bra ålder. Jag var aldrig riktigt 26. Men 27, det kommer bli ett bra år. Jag har vänner omkring mig, en finfin pojke i mitt liv och min familj. Vad mer kan jag begära? Snart är jag färdigutbildad och redo att testa på det riktiga livet. Läskigt? Ja. Men så himla spännande. Nu kör vi! 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: It's my birthday today. Now I'm supposed to be a grown up. But who wants that?

Ronabet part one

 
 
I somras hade jag äran att fotografera mina vänner Ronald och Elisabet på deras bröllopsdag. Tänkte att jag ville dela med mig lite av den underbara dagen. Håller på för fullt att redigera alla bilder men det tar ju sin lilla tid. Här kommer tre.
 
 
ronabet1
 
 
ronabet3
 
 
ronabet8
 
 
Tack för att jag fick vara en del av er dag!  
 
 
Translation: This summer my two friends got married and I had the honor to photograph them during the day.
 

För ett år sedan..

 
..var jag på en av mitt livs bästa resor. Jag var i Kalifornien med min familj för att fira att min mamma fyllde 60 år. Jag fyllde själv år under resan så det blev en väldigt speciell resa. Vill så gärna åka tillbaka och göra det igen. En bildbonanza kommer här eftersom bilder säger mer än tusen ord:
 
birthday5
 
sanfrancisco1
 
sanfrancisco6
 
sanfrancisco8
 
sanfrancisco11
 
sanfrancisco15
 
sanfrancisco20
 
sanfrancisco27
 
sanfrancisco34
 
sanfrancisco42
 
highwayone5
 
highwayone11
 
highwayone17
 
highwayone28
 
highwayone34
 
highwayone35
 
highwayone44
 
malibu5
 
hollywood15
 
 
Har ni någon resa som ni minns sådär extra mycket?
 
Tjing! 
 
 
Translation: One year ago I went to California with my family. One of the best trips in my life. 
 

Sommaren 2015 genom instagram

 
 
En liten summering av sommaren som varit kanske är på sin plats. Och vad passar då bäst om inte att visa några guldkorn från min instagram. Heter även där @elsalisalarson ifall ni vill följa.
 
Sommaren började med en tur till Brighton med min kära mor.
 
Sen åkte vi förbi London en sväng innan vi begav oss hemåt igen. 
 
Firade midsommar på en av de bästa av platser samt hittade lite minnen från förr. 
 
Åkte på en galen dagstur till Sandhamn och plockade nyponrosor. 
 
Åt gigantiska jordgubbar samt förberedde en fest. 
 
Åkte till Herräng, hoppade studsmatta och cyklade "hem" på morgonen efter en bra dansnatt.
 
Var party planner för en temafest på Herräng innan jag landade i lägenheten igen. 
 
For tillbaka en snabbis till Herräng och hade, när jag kom tillbaka till Stockholm igen, picknick med två fantastiska vänner. 
 
Dressade upp mig för bröllop.
 
Firade Ronald och Elisabet aka Ronabet.
 
Var fotograf under dagen så det blev en hel del bilder. 
 
Fick följa med Ronabet under deras dag och några dagar senare var jag guide i Stockholm för en danskompis. 
 
Kikade lite på Kina Slott samt berättade för alla att jag gillar killen på bilden. 
 
Firade Olivers födelsedag och fick besök av några favoriter. 
 
En till favorit.
 
Åkte hemhem igen för kattgos och lite semester på Gotland.
 
Gjorde Fårö med mina föräldrar. 
 
Såg Visby i all sin prakt. 
 
Åkte till Lund för att hälsa på en snygging samt gick promenader, lyssnade på sommarprat samt fikade i Enskede. 
 
Hemhem igen då Oliver kom och hälsade på. Vi åt glass på Smultronstället i Söderköping. 
 
Visade Oliver mitt barndomshem och hittade två nya tallrikar. 
 
När sista somamrveckan var kommen var jag tacksam över att ha fått träffa Oliver samt hade två finfina kvällar på Trädgården med fina vänner. 
 
Vad har ni haft för er denna sommar som varit?
 
Tjing!
 
 
Translation: My summer through instagram. If you want to follow my name is @elsalisalarson.
 
 

Blogghjälpen - att bry sig lite extra

 
 
Ni vet, den här bilden som florerat runt på sociala medier de senaste dagarna. Den bilden med ett barn som ligger nedvänd med ansiktet i sanden vid strandkanten. Det barnet som inte klarade sig över helvetets hav. Den bilden har etsat sig fast på min näthinna och jag gråter inombords. Hur sjuk värld är inte detta som inte låter alla människor få leva och ta sig till en bättre värld? Vad är vi för människor som inte välkomnar dessa barn och deras föräldrar med öppna armar och låter dem få plats hos oss? 
 
Vi har ingen rätt att klaga på hur vi har det när vi ser hur barn dör för att de vill ha ett bättre liv. Vi kan gå runt i vår lägenhet (om det än så bara är 2:a hand) och tänka att vi har ett hem. Vi kan klaga på våra i-landsproblem (som igår morse när den bananen jag åt inte ville öppna sig ordentligt utan bara krånglade). Men gör det någon skillnad? Nej. Det gör faktiskt inte det. Får vi då inte klaga på våra småproblem? Jo, det är klart att vi får. Men då måste en göra någon skillnad också. 
 
 
 
Vad kan en då göra? Jo, skänk saker, kläder, skor osv till insamlingar. Skänk pengar! För vi har faktiskt mer än vi tror. Vi måste göra något. Välkomna alla som kommer hit. De är också människor, precis som du och jag. Demonstrera mera! Vi, som folk, måste stå upp för att alla ska få en chans att leva ett bättre liv. 
 
 
Jag och några fler bloggare, bland annat Emma Sundh, Elsa Billgren, Flora Wiström med flera har bestämt att vi vill göra lite mer så därför har vi startat Blogghjälpen. Gå in på vår insamling, som du hittar här, för att skänka pengar. Innan den 1 oktober hoppas vi på att vi hunnit få ihop 50 000 till människor på flykt. 
 

SMA:s GE 100 BLOGGHJÄLPEN till 72672 för att ge 100 kr. Du kan för all del byta ut beloppet mot ett annat, högre, t.ex. GE 300 BLOGGHJÄLPEN.

 

Pengarna går oavkortat till UNHCR – FN:s flyktingorgan.

 

 
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Skänk lite av det du har!
 
Puss!
 
 
 
Translation: This is a fundraiser for people who don't have anything and trying to get a new life.  

Nytt på blögga!

 
 
Äntligen är den här. Min nya header. 
 
 
 
 
 
Och som vanligt är det min fantastiskt begåvade vän Johanna som varit i farten igen. Vad tycks?
 
 
Tjing! 
 
 
Translation: New blog header. What do you think?

En dag att minnas när allt blir grått.

 
Jag ska sluta få dåligt samvete för att jag inte bloggar. Vill så gärna men ibland så räcker inte tiden eller orken till. Och ska jag vara helt ärlig har jag inte tyckt det varit så kul på sistone. Märkligt. Nu har skolan börjat igen och det är bara en(!) termin kvar för mig. Hur fort har inte tiden gått? Var har dessa två och ett halvt år tagit vägen? Och vem vet vad som händer sen. 
 
För nästan exakt en månad sen blev jag tillsammans med en väldigt bra person. Två dagar senare fyllde han år och jag bestämde att jag ville föreviga dagen.
 
 
oliverbday3
Vi hängde med hans familj på Mälarpaviljongen under eftermiddagen och efter promenerade vi längs med vattnet något suddiga i kanten efter drink och kladdkaka.  
 
oliverbday2
Oliver och hans syster Evelina.  
 
oliverbday1
Inte bara jag som är en poser. Evelina ställde glatt upp som motiv. 
 
oliverbday4
 
oliverbday5
Vi vandrade vidare och det kändes nästan som om vi blev förföljda av paparazzis till höger och vänster.  
 
oliverbday6
Det hade regnat en hel del och när sen solen kikade fram kom även regnbågen.  
 
oliverbday7
En bra person och regnbågarna.  
 
oliverbday8
Vad fint att få dela en dag med en av de bästa jag vet. Och tänk vad fort tiden går. Redan en månad sen. Var tog sommaren vägen?
 
 
 
Puss!
 
 
Translation: One month ago today it was my boyfriends birthday. A lovely summers day. 

RSS 2.0