Monthly Makers: växter!

 
Dags för nästa tema i Monthly Makers och det är inget mindre än växter. Älskar verkligen saker som växer. Har fått en ny kärlek till det de senaste åren när jag lyckats odla saker. Men till detta tema ville jag göra något jag inte gjort förut men tänkt att göra. Vi kikar:
 
monthlyvaxter9
 
Jag har nämligen torkat växter och skapat lite av varje. 
 
monthlyvaxter1
 
Det första jag gjorde var denna lampskärm gjord av växter och vliseline. 
 
monthlyvaxter2
 
monthlyvaxter3
 
monthlyvaxter4
 
monthlyvaxter5
 
monthlyvaxter8
 
Hade en extra skärm hemma till min tvåarmade lampa och tänkte att en till skärm vore kul att göra. Och har tänkt att använda växter till det. Pressade växter mellan vliselin med ett strykjärn och vek och sydde sen ihop lampan med en liten spets på toppen. 
 
 
monthlyvaxter6
 
monthlyvaxter7
 
monthlyvaxter10
 
Kunde såklart inte sluta med att bara göra en lampa. Så jag skapade några tavlor också. Men jag hade ju massor växter över. Hm?
 
monthlyvaxter11
 
monthlyvaxter12
 
monthlyvaxter13
 
Bara att hänga upp dem i sovrummet. Men ja! Klart jag ska! Sagt och gjort. Klämde fast de växter som fanns kvar övanför min klädställning. Nu luktar hela mitt hem av växter och sommar. Vilken dröm!
 
 
 
För er som inte vet vad Monthly Makers är:
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat färg och Beata är värd. Kommentera hennes inlägg med länk till ditt eget bidrag, senast den 28/6 för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler - självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna María, Annica, Beata, BeatriceJessica, Mikaela, RuthSandra, StinaWilda och jag! Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
 
✂︎✎✍
 
 
 
Translation: This months creation in Monthly Makers. I made a lamp-shade of dried flowers and flizeline. And some paintings. 

Inspiration: Växter!

 
Som ni kanske vet är temat växter i månadens Monthly Makers. Denna månad är det Beata som drar i trådarna och jag har en massa planer. Vi får se vad jag får till. Men ni som har lite svårt att komma på kanske kan få lite inspiration av saker jag gjort eller skrivit om. 
 
Lite saker jag skapat och visat på bloggen:
 
monthlyjuni5
 
 
Förra året sydde jag en tygväska till temat mönster. Men det passar ju bra även på temat växter då det är blommigt tyg. 
 
monthlyflower_elsalisa2
monthlyflower_elsalisa11
 
För två månader sen skapade jag kransar av gamla vintageblommor när temat var våren. Passar också utmärkt på temat växter. 
 
mm_farg_elsalisa6
 
Förra månaden var temat färg och då målade jag krukor med färg och nagellack. Perfekt till växterna som odlas nu i juni. 
 
Lite inspiration från min instagram:
 
 

A photo posted by Elsa Maria (@elsalisalarson) on Nov 12, 2015 at 11:47pm PST

 
I höstas fick jag inspiration att brodera. Självklart var det Alicia som fick igång mig. Det blev en ljungbuske. Så varför inte brodera lite växter?
 
 

A photo posted by Elsa Maria (@elsalisalarson) on Apr 26, 2015 at 8:36am PDT

 
Förra året tog jag bilder på min vän Nanna när hon hade fläta och blommor i håret. Ett magiskt fotografi kan var aminst lika mycket växter som att odla!
 
 

A photo posted by Elsa Maria (@elsalisalarson) on Dec 11, 2014 at 7:04am PST

 
Nu i midsommartider är det ju också läge för att göra kransar av olika slag. Går enkelt att fixa med tråd eller grässtrån att fästa med. Denna bild är från två år sen på midsommar och jag gjorde kransar i vanlig ordning. 
 
Inspiration från Pinterest som jag hittade när jag jobbade på ELLE Decoration:
 
Foto: Brittni Mehlhoff på Paper & Stitch
 
Varför inte skapa en blomsterkrona som blir en lampa av sticklingar du har hemma? Hur fint? 
 
 
Att trycka med växter är ju alltid skoj. Och det blir väldigt fint att ha framme. 
 
Foto: Julia Keim
 
Pressa växter passar perfekt till temat. Antingen i ramar eller bara som de är. Det blir en fin dekoration till hemmet. 
 
 
Att hänga upp växter i glasflaskor blir en fiffig detalj till sommarens fester och passar bra även som dekoration till vardags. 
 
 
 
För er som inte vet vad Monthly Makers är:
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat färg och Alicia är värd. Kommentera hennes inlägg med länk till ditt eget bidrag, senast den 28/5 för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler - självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna María, Annica, Beata, BeatriceJessica, Mikaela, RuthSandra, StinaWilda och jag! Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
 
Skaparpuss!
 
 
 
Translation: A little inspiration for the theme plants in this months Monthly Makers.

Fri till slut – Håkan på Ullevi

 
Jag har visst varit på semester. Två gånger i Göteborg och några dagar däremellan i Köpenhamn. När jag var i Göteborg första gången var jag kattvakt och hängde med en bra person. 
 
I sista stund, innan den sista konserten började, lyckades jag få/köpa biljetter till Håkan på Ullevi. Det blev en dröm som jag inte ångrar. Alls. Lyckades innan konserten möta tre personer jag kände och efteråt en. Vilken folkfest och vilken magisk konsert. 
 
hakan_ullevi1
 
hakan_ullevi5
 
hakan_ullevi7
 
Vill ju såklart att ni ska få uppleva känslan som var där och vill därför visa en film från kvällen. Den bästa låten och det som var mest magiskt. Kika in!
 
 
 
 
Nu är jag tillbaka i Stockholm och ska jobba. Hoppas kunna hänga lite mer här också. Vad har ni för sommarplaner? 
 
Puss! ❀
 
 
Translation: A perfect evening and a perfect concert with Håkan Hellström at Ullevi, Gothenburg. 

Söndagsmys och mobil-DIY

 
Jag befinner mig just nu i Göteborg. Tyvärr inte för att gå på Håkan. Utan är här för andra anledningar. Återkommer om det en annan gång. Jag söndagsmyser idag och har det så himla trevligt. Igår var jag ute på öarna utanför Göteborg och bara hängde i solen. Vi kan säga att jag har det ganska bra. Jag tänkte i alla fall ge er lite DIY-tips som ni kan göra såhär en härlig solig söndag. Nämligen två grejer för att pimpa mobilen lite. Vi kikar!
 
 
mobildiy_1
 
Jag har både gjort ett eget mobilskal och en sladd pimpad med hama-pärlor!
 
mobildiy_3
 
Det du behöver för ett mobilskal:
✂︎ Ett genomskinligt skal (köpte mitt på Clas Ohlson)
✂︎ Papper med fint mönster
✂︎ En brytkniv och något att skära på
 
Jag freestylade ganska mycket och skar ut pappret efter storleken på skalet. Jämnade till lite och skar ut ett hål för kameran på mobilen. Sen är det bara att sätta på skalet! Hur fiffigt och enkelt som helst! Sen är det bara att byta papper när en tröttnar!
 
mobildiy_5
 
Det du behöver för att pimpa sladden:
✂︎ En sladd
✂︎ Hama-pärlor i olika färger
✂︎ En brytkniv och något att skära på
✂︎ En tång som är rund
 
När folk ser min sladd undrar de alltid hur jag gör. Men det är egentligen inte så svårt. Välj ut pärlor och skär igen pärlan på en sida. Gör det med så många pärlor du tror att du behöver. Sen använder en tången för att sära på pärlan så att skåran i den blir synlig för att sedan fästa den på sladden. Gör ett valfritt mönster av pärlor eller om du vill ha samma färg överallt. Går på några minuter när du väl sätter igång. Sen har du en pimpad sladd!
 
mobildiy_4
 
Så enkla medel för att göra mobilen lite mer rolig och personlig. Hoppas ni gillar det!
 
Nu ska jag ut i solen och bara vara. Gosa med katten Cocos och njuta av sommaren. Vad har ni för er denna söndag?
 
❀❀❀
 
 
 
Translation: Some DIY to pimp yout phone to make it more personal.