Monthly Makers: METALL

  
monthlymakers_metall_elsalisa_larson_kerstin3
 
Dags att visa upp månadens bidrag till Monthly Makers. Temat för månaden är METALL och jag har tänkt länge på att skapa ett halsband till min älskade katt Kerstin. Och nu när hon precis i dagarna flyttat ner till mig så passade det perfekt att fixa det!
 
monthlymakers_metall_elsalisa_larson_kerstin7
 
monthlymakers_metall_elsalisa_larson_kerstin8
 
Jag köpte stansar och små berlocker samt en liten metallplatta att hållas på och fick feeling att göra hur mycket som helst då det gick så fort att stansa. Det är bara Kerstins halsband som är klart men det kommer nog bli fler halsband till både mamma, mig och kanske någon mer. Det svåra med stansningen var bara att få allting rakt när en höll stansarna. Men det gick hyffsat bra. Eller vad tycker ni?
 
Kika in fina Kerstin i sitt halsband med en berlock i metall (själva halsbandet är från en djuraffär):
 
monthlymakers_metall_elsalisa_larson_kerstin4
 
monthlymakers_metall_elsalisa_larson_kerstin5
 
monthlymakers_metall_elsalisa_larson_kerstin6
 
Tänk att min älskling äntligen blivit stadskatt igen. Och nu i ett finfint stansat halsband!
 
 
För er som inte vet vad Monthly Makers är:
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat METALL och Wilda är värd. Kommentera hennes inlägg med länk till ditt eget bidrag, senast den 28/11 för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler - självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna María, Annica, Beata, BeatriceJessica, Mikaela, RuthSandra, StinaWilda och jag! Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
 
✂︎✎❖
 
 
 
Translation: This is my creation in the creative project Monthly Makers. This month the theme is METAL and I made a neckless to my cat Kerstin.
 

När livet inte blev som en tänkt sig

 
elsalisa_larson_montern_fluga1
 
Det har varit en radioskugga över min blogg det senaste halvåret. Mitt liv har helt enkelt kommit emellan. Jag har hamnat i en limbo där jag så gärna vill skriva mer men inte riktigt orkar eller hinner med. För jag vill att min blogg ska vara glädjen i mitt liv. Där jag kan visa guldkornen. Men det senaste halvåret har mina guldkorn varit få och bloggen har känts som en press. Att sitta vid en dator har gett mig ångest och jag vill inte redigera en endaste bild. Och detta har då gjort att min blogg blivit lidande. 
 
elsalisa_larson_montern_fluga2
 
Jag vill inte skriva om hur dåligt jag mått eller hur livet är svårt. Men idag känner jag att jag behöver skriva av mig lite. Som ni vet så fick jag min ADD-diagnos i våras och sen dess har livet både blivit enklare och svårare. Jag vet nu vad som är "felet" eller vad en ska kalla det. Men det är också väldigt svårt att leva med det. Har inte fått rätt läkarhjälp och uppföljning vilket gjort att jag under flera månader har gått på fel medicin. Den har fått mig att kanske orka lite mer men det har skjutit upp min trötthet och jag har tappat all aptit. Jag har fått nästan alla biverkningar som står skrivna i bipacksedeln. Så en flytt på det med en ny stad, nytt jobb, sen inget jobb i två månader och en hyffsat ny relation. Ja, ni hör ju hur det går. Det har alltså blivit för övermäktigt att ens tänka på detta ställe. 
 
Jag mår bra, det gör jag. Min pojkvän och mina nära vänner här i Göteborg gör så att jag kan ta mig upp på morgonen och få kraft till livet igen. Och jag har nu slutat med den medicin som fick mig att må så dåligt. Nu är jag på väg tillbaka och det är därför jag ville skriva en liten uppdatering här. Jag kan inte lova hur det går med skrivandet men jag tar en dag i taget och jag vill. Det känns som det viktigaste. Viljan finns. Och idéerna finns. 
 
Bear with me! ♥︎
 
 
(Flugan på bilderna kommer från montern.se och är en av mina favoriter i höst)
 
 
Translation: My life right now is kind of a mess. But I want to write more and take a new step. So bear with me!