London, baby!

 
 
Hello darlings! 
 
 
 
 
Jag är i London! Hälsar på min fina vän Nancy. Idag ska vi se bruncha och se stan och sen ska vi dansa en massa på kvällen. Lovar att ta en massa bilder. 
 
 
 
Alla bilder i inlägget är från min pinterest.
 
Tjing! 
 
 
 
 
Translation: I'm in London. Visiting my dear friend Nancy. Promise to take lots and lots of pictures. 

Frågor och svar

 
Dags för lite frågor och svar. Om ni vill ställa fler frågor går det bra att göra det i kommentarsfältet till detta inlägg. Vi kör tre frågor idag tänkte jag. 
 
unicorn7
 
frukost2
 
Dagens2
 
  
Den första frågan är från Ellen och hon undrar det här:
Jag undrar hur en dag ser ut för dig, både en typisk vardag och en helgdag! Kan du berätta lite om det? Kram!
 
 
Klart jag kan det! Vi börjar med en vardag. Jag har väldigt svårt att komma upp på morgonen och vaknar ofta i panik eftersom jag ständigt försover mig. Stressar på mig kläder och äter en snabb frukost om jag hinner. En typisk grej för mig är att sminka mig på tunnelbanan på väg till skolan. Försöker hinna så mycket som möjligt på morgonen men sparar ofta mascaran till tågfärden. Brukar annars sitta och plugga på tåget om jag har tid. Eller äta något om jag inte hunnit innan. Om jag har föreläsningar försöker jag lyssna samtidigt som jag fixar med diverse saker. Kan ibland redigera bilder eller blogga i skolan. Oftast efter skolan åker jag hem och vilar samt kollar på serier. Eller så fotar jag något. Kanske tar jag en fika eller så åker jag och dansar lindy hop. Ibland är jag bara hemma och tar det lugnt. Kryper ner i sängen och vilar eller pluggar. 
 
En helgdag händer det oftast lite mer. Försöker att hitta på saker och göra något roligt av mina lediga dagar. Försöker fota en del till bloggen och är ute på äventyr. Jag jobbar vissa helger så då är det nästan som en vardag. Brukar försöka att ta mer tid på mornarna på helgerna. Frukost eller brunch i sängen är ett slående inslag. Försöker att ta tid för frukost för helger eftersom jag tycker att det är det bästa målet på dagen. Pannkakor, smoothies eller scones är favoriter. Bjuder gärna hem vänner på brunch och myser gärna på helgdagarna. Det blir en del dans också. Och en och annan fest. Men det beror helt på. Har jag mycket plugg blir det ofta att jag får sitta på helgerna också. 
 
Hoppas du kände att du fick ett vettigt svar! Kram
 
 
pinkdress3
 
dresslove20s18
 
 
Mikaela undrar det här:
Hur kom det sig att du blev intresserad av vintage? :)
 
 
Jag tror att det hela började när jag var liten och kollade på Sound of Music. Kollade på den jämt. Flera gånger i veckan. Var förälskad i alla klänningar och hade kjol och klänning för det mesta. Tror nog att det var lite i det det började. Har under mitt liv letat mig fram i olika stilar. Hade en 60- och 70-tals period när jag helst gick runt i mammas gamla kläder och lyssnade på Beatles eller Simon & Garfunkel. Efter gymnasiet hade jag lite klädkris och såg väl ut som alla andra vid den tiden. En blandning mellan Monki och Gina Tricot. Klänningar har dock alltid funnits med. När jag sedan började jobba i en klädbutik för ca 4 år sen blev det ännu mer klänningar i min garderob och jag upptäckte att det mesta jag köpte Second hand passade mig ännu bättre än de moderna modellerna. På något vis utmynnade detta i att jag började leta efter de perfekta modellerna i olika butiker och kände att nej, det är bara gamla klänningar som sitter bra. Jag har även tyckt att det är en rolig sak med hår och frisyrer och började mer och mer experimentera med olika vintagefrisyrer för att lite matcha min nyfunna kärlek till äldre modeller av kläder. På något vis växte intresset mer och mer och jag insåg att det var det här jag vekrligen gillade och ville ha på mig. Under de senaste åren har detta även blivit mer och mer en miljöfråga då jag tycker att vi idag konsumerar så himla mycket. Varför då inte ta vara på det som redan finns?
 
Mitt intresse har växt fram över tid och det har från att bara vara en kärlek till klänningar blivit att mer framhäva min figur och det jag gillar med min kropp. Och vidare mot att tycka bättre om materialet och kvalitén från förr samt att tänka mer miljösmart när jag handlar. Svarar jag på din fråga, Mikaela?
 
 
Bloppis22
 
 
 
 
 
Fredrika frågade mig det här:
Va fint det med din folkiskompis som du börjat hänga med nu. Folkis är ju himla världsbäst! Vad var det du läste när du gick?
 
 
Jag har läst tre år på folkhögskola. Den första i Jönköping för ca sju år sen. Då läste jag musik med inriktning ledarskap. Men den jag läste senast var för fem-fyra år sen då jag läste musik på Betel Folkhögskola här i Stockholm. Första året var en allmän musikutbildning som är som en typisk estetisk linje för gymnasier fast då utan grundämnen. Jag läste bland annat musikteori, ensemble, dirigering, sång, piano och gitarr. Det var ett fint år och en bra grundutbildning inom musik. Andra året var lite liknande det första men mer individuellt inriktad då jag jobbade mycket med min egen musik. Jag tyckte väldigt mycket om att få hålla på med något jag tycker om. Musik är ju bland det bästa som finns. 
 
 
 
Hoppas ni är nöjda med svaren. Vill ni ställa fler frågor är det bara som sagt att skriva dem i kommentarsfältet. 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: Questions and Answers. 

Monthly Makers: Återbruk!

 
Dags att visa månadens kreation i Monthly Makers. Jag är en sucker för spets och har under en längre tid samlat på små spetsdukar som jag hittat på olika loppisar och second hand-butiker. Har tänkt att jag antingen ska göra en större duk eller en lampa. Har även haft en lampskärm liggandes hemma sen några år tillbaka som jag ville göra något med. Den hade inte ens en upphängningsanordning. Plus att jag sparat en extra sladd i tyg med tanken att jag ska göra en lampa snart. Två år senare.
 
Sagt och gjort, jag tog min lamskärm, köpte en anordning (som var lite för liten) och fäste den med metalltråd och en plastremsa. Som ny! Sydde sen ihop alla små dukar och såg till att de passade formen på lampskärmen. Doppade dem i sockerlag och lät dem stelna på skärmen. Fäste små nålar här och där för att få dem att fästa bättre. Efter några dygn hade den stelnat helt och jag behövde inte ens sy några extra stygn. Yay!
 
Och lampan, ja den ser ut såhär:
 
 
aterbruk5monthly
 
aterbruk8
 
 
Har dock ingen exakt plats för den än så jag provade att hänga upp den i köket. Fint va? 
 
aterbruk3
 
aterbruk4
 
Den får så himla fint ljus och spetsen återspeglas på väggen. Visst ser man inte att anordningen inte alltid sett ut såhär? 
 
Hoppas ni tyckte den var fin! Jag är supernöjd!
Vad har ni gjort för något på temat återbruk?
 
Alla kreationer länkas i månadens värd, Annica. Ska bli så spännande att se vad alla hittat på!
 
 
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: This months creation for Monthly Makers

Prosecco, en fredag

 
 
prosecco1
 
prosecco2
 
I fredags åkte jag hem till Emelie för att dricka lite Prosecco. Hann typ ta dessa två bilder och sen kom lite klasskompisar till Emelie och jag glömde bort att jag hade en kamera med mig. Det var en väldigt fin kväll!
 
 
 
 
 
Translation: This friday I hung out with Emelie and some of her friends for some Prosecco.  

En semmeldag.

 
 
I tisdags var det ingen vanlig dag. Nej, det var en semmeldag. Eller fettisdag som den kallas i folkmun. Jag hade bestämt med Johanna att vi skulle ses och ta en fika och sen gå på öppet hus på Hyper Island. Och vad passar då bäst om inte en semla!
 
 
ensemmeldag1
Jag är egentigen inte så mycket för semlor men var tvungen att äta en i alla fall. Det är ju bara semmeldag en gång om året. Anledningen till att vi kallar det en semmeldag är för att vi på fiket, Ett skafferi, hörde två pojkar som pratade. 
 
– Hej Sixten!
– Hej Hugo!
– Idag är det en semmeldag! Fast jag tycker inte om semlor så jag ska ta en dammsugare istället. 
 
Så sött tänkte vi och småfnissade lite. 
 
 
ensemmeldag2
Sötaste Johanna. Tänk att vi gick folkhögskola tillsammans men upptäckte inte då (fem år sen) hur lika vi är och att vi borde umgås. Så himla bra grej att vi börjat nu.  
 
ensemmeldag3
Dags att hugga in.  
 
ensemmeldag4
 
ensemmeldag5
En får alltid en lite skelande blick när en äter semlor. Omnomnom! 
 
ensemmeldag6
 
ensemmeldag7
Ett skafferi ligger i ljuva Midsommarkransen och var lika mysigt som alltid.  
 
ensemmeldag8
Johanna som proppsade på att ta en hel semla själv åt bara halva. Och det gjorde jag också i och för sig. Men en ska ha en egen semla. Så är det bara.
 
Vi fortsatte kvällen med att leta grejer jag behövde till mitt Monthly Makers-pyssel och sen for vi till Telefonplan och Hyper Island. Spännande. Hade inte alls tänkt söka men en kanske ska göra det ändå, för skojs skull. Efter det åkte vi hem och åt en sen middag för att sedan fastna framför en film. Den där Johanna är himla bra alltså. 
 
Det var min semmeldag det. Hur var er semmeldag?
 
 
Tjing!
 
 
 
PS: Ställ gärna frågor i mitt frågorinlägg lite längre ner på bloggen.
 
 
 
Translation: Last tuesday was the day of "semlor", a swedish pastry like a bun with chops and cream. Not my thing really but a lovely day with Johanna

Instagram genom januari och februari.

 
 
Vi har faktiskt inte kikat på min instagram på länge. Jag har helt glömt bort. Men vi tar januari och hittills i februari. 
 
 
Började året såhär. Med fint folk på fest och sa hejdå till min gamla Frankie Daily Journal. 
 
Pluggade och fixade och saknade min älskade Kerstin. 
 
Hoppade på projektet Monthly Makers och målade naglarna i 40-tals manikyr. 
 
Visade en liten hårguide på bloggen och blev avritad av Emma. 
 
Åt en underbar frukost och dansade till musiken av mina kompisars band. 
 
Fikade med en vän och visade en till del av mitt hårreportage. 
 
En dagens och en kjol som var till salu. 
 
Fortsatte att sakna Kerstin och började pyssla litegrann. 
 
Njöt av ett vintervitt Stockholm och fikade med två fina fröknar. 
 
Mys att träffa Lisen igen och jag visade upp vad jag gjorde i Papperstemat av Monthly Makers. 
 
Min moodboard för frisören och hur håret blev efter klippet. 
 
Åt en god glass på Gyllenborgens mat och postade en gammal bild till en tävling. 
 
Fick en ny kattkompis och gick på Gunhild Carling. 
 
Sa hejdå till januari och visade mina frisyrer genom tiderna. 
 
Det var en hattdag. Och sen fick jag min och klassens tidskrift i handen. 
 
Åt lunch med en barndomsvän och visade lite detaljer i mitt hem. 
 
Jobbade på Vintagefabriken och provade min nya 40-talare. 
 
Var glad och hängde i Midsommarkransen. 
 
Stockholm var vinterfint och jag målade Egg Benedict Cucumberbatch. 
 
Åt en grapefrukt och köpte en ny väska. 
 
Om ni missade så var det en enhörning. Yay!
 
Våruppror och fin himmel. 
 
Hann med en frukost i sängen och sökte hem att skriva om. 
 
Åkte på Antikmässan och blev kär i porslin. Och avslutar med dagens som är en morgonselife på väg till skolan. 
 
 
Vill ni ha lite mer koll på min instagram är det bara att följa mi. Namnet är kort och gott @elsalisalarson
 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: My instagram from january and february. If you want to follow my name is @elsalisalarson.  
 
 

Söndagslista.

 

 

Hittade en lista hos Hej Regina! som jag hänsynslöst snodde. Det får bli min söndagslista. 

 

autumncolors4

 

 

Namn: Elsa Maria Linnéa 

 

Född: den 17:e september i Linköping.

 

Bor: i Stockholm.

 

Ögonfärg: blågrågrön

 

Hårfärg: brun

 

Familj: mamma, pappa, två bröder och 3 katter.

 

Mina intressen: musik, att vara kreativ, leta vintage och gamla grejer.

 

sanfrancisco5

 

  

Favoritämne i skolan: musik, bild och historia. 

 

Favoritfärg: vinröd, mintgrön och gammelrosa. Hallon är också fint. 

 

Favoritmat: Pasta och laxsås. Eller min nya favorit, Bolognese på svarta linser, yum!

 

Favoritfilm: Har så många. Men måste nog säga Her just nu. 

 

Favoritbok: Hemlängtan av Michelle Magorian och Molnfri bomnatt av Vibeke Olsson. 

 

Favoritidrott: Är inte så idrottig, räknas dans? Annars är det väl ganska kul med fotboll. På en lagom nivå då. 

 

Favoritprogram på TV: dokumentärer.

 

Favoritdjur: katt. Alltid katt. 

 

Favoritserie på TV: Downton Abbey.

 

katten5
 
katten1

 

  

Jag tycker om: katter, solljus, vara kreativ på natten, att bara vara med en vän.

 

Jag tycker inte om: det gråa på vintern, ångest, att vissa personer inte respekterar åsikter. 

 

Jag skulle helst vilja bo: i ett gammalt sekelskifteshus som jag kan inreda som jag vill i en salig blandning av allt jag gillar. Det får gärna ligga lite utanför stan. 

 

Jag vill bli: bättre på att ta tag i saker.

 

 

slanten2

 

 

  

Min tryggaste plats: är hemhemma eller ihopkrupen i sängen under ett duntäcke. 

 

Mitt drömyrke: är något där jag får vara kreativ och göra det jag är bra på. 

 

En ovana jag har: är att pilla på saker, sårskorpor osv. 

 

När jag ska sova tänker jag på: allt som jag inte hunnit tänka under dagen och allt som jag inte borde tänka på om natten. Det är ett ständigt brus i min hjärna när jag ska sova. Jobbar på det. 

 

Något jag saknar: ett stort kök. 

 

Något jag inte saknar: vänner omkring mig.

 

 

 

 

Translation: A sunday list. 


Återbruk, inspiration

  
Temat för månadens Monthly Makers är återbruk och det är nog det temat som jag är mest peppad på. Älskar att göra om saker och se vad man kan göra av något som är trasigt eller gammalt. Jag letar gärna på loppis eller second hand efter små pinaler som jag kan pyssla ihop till något fint. Just nu inspirerars jag av Elisabeth Dunker.
 
 
 
Och jag inspireras även av spetsar över lag. Det är det bästa pysslet tycker jag. Alla bilder är från min pinterest map Do it. Just do it. Gå in och kika för mer inspo till månadens Monthly Makers. 
 
 
 
Har även jag pysslat lite på temat återbruk innan. Bland annat detta:
 
En ljusslinga med gamla lampskärmar som jag samlade på i ca ett år innan jag hade tillräckligt många. 
 
julpyssel2
 
julpyssel5
Jag har även gjort snöflingor och snöglober till jul. Så himla roligt att återanvända saker. 
 
Vad inspireras ni av till detta tema?
 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: My inspiration for this months Monthly Makers

Antikmässan 2015

 
 
Nu i helgen är det Antikmässan ute på Stockholmsmässan i Älvsjö. Jag var där i torsdags för att samla lite inspiration och jag insåg att jag inte alls hade råd att köpa något. Men ändå. Det var en fin upplevelse. Det finns fortfarande chans att gå dit. De har öppet både idag och imorgon. 
 
 
antikmassan1
Älskar att titta i hyllor med mängder av saker att se.
 
 
antikmassan2
Som dessa telefoner till exempel. Kärlek.
 
 
antikmassan3
Vill. Så. Ha. Denna. Katt. Hur söt?
 
 
antikmassan4
En gammal anslagstavla/inköpslista för vad som behövs till hemmet.
 
 
antikmassan5
Lite plåtskyltar.
 
 
antikmassan6
En väldigt märklig hund som kan nicka på huvudet. Lite läskig nästan. Och med en lejonman?
 
 
antikmassan7
Var där med denna söta. Sofia.
 
 
antikmassan8
Och jag såg ut såhär dagen till ära. Eller, det kanske var en mask?
 
 
antikmassan9
Kärlek till denna grammofon. Hon som sålde den hade haft den i rosa också. Fantastisk. Och den funkade också.
 
 
antikmassan10
Lite porslinsporr.
 
 
antikmassan11
Mitt önskeporslin. Ett av dem. Älskar ju att blanda. Men dessa påminner så himla mycket om min faror så jag bara måste. Helst de kopparna som är runda. Åh! Drömmen. Fick i alla fall med mig ett fat i Mon Amie och ett i Kalix (bilden ovan) så jag får vara nöjd.
 
 
antikmassan12
 
antikmassan13
Lite inspiration till ett framtida kök.
 
 
antikmassan14
Sötaste skorna.
 
 
antikmassan15
  
antikmassan17
Det var nog mer såhär jag såg ut. Nöjd med mina små fynd. Om ni inte varit där innan så kan jag rekommendera det. Det är en upplevelse och det finns så sjukt mycket att titta på.
 
Tjing!
 
 
 
 
 
Translation: Antique fair at Stockholm Intarnational Fair. 

Har du ett hem du vill visa för världen?

 
 
 
 
 

Det är nämligen såhär att jag och min vän och kollega Sofia letar efter fina hem till inredningsreportage!

 

Bor du i ett idylliskt torp på landet eller kanske i en funkislägenhet från 50-talet? Känner du någon med ett öga för inredning och trender vilket syns i dennes hem? Allt är av intresse!

 

Hör av dig till mig på elsalisalarson(at)gmail.com med dina tips. Det vore så roligt att få besöka någon av er läsare!

 

 

Tjing!

 

 

Translation: Searching for a home to do an interior reportage on. Do you have a home you want to share with the world?


Frågestund

 
 
highwayone23
 
kerstinjul2
 
 
 
Tänkte att det var dags för en liten frågestund. Vad vill ni veta om mig eller det jag gör? Hur jag fixar håret, hur jag inreder, om katten, vad jag lyssnar på för musik? Ja, ni får välja. Hit me! 
 
 
Skriv frågan i kommentarsfältet eller maila mig på elsalisalarson(at)gmail.com.
 
 
 
Tjing!
 
 
 
 
 
Translation: Time for some Q & A. Hit me!
 

Mr Egg Benedict Cucumberbatch

 
 
 
I fredags hängde jag med min kära vän Johanna (som gjort min header). Vi kollade på The Imitation Game. Vi började prata lite om hur konstigt namn huvudkaraktären har på riktigt. Benedict Cumberbatch. Vad tänkte hans föräldrar egentligen? Så, jag bestämde mig för att rita lite och få ut mina tankar kring namnet. Jag presenterar: Mr Egg Benedict Cucumberbatch.
 
 
benedict2
 
benedict3
 
 
Johanna gjorde också en. Ni hittar den här. Och tydligen ska vi göra det till en vecko-grej. Veckans Cumberbatch. Kan bli skoj! 
 
 
Tjing!
 
 
 
 
Translation: Please welcome Mr Egg Benedict Cucumberbatch. I made him myself!

Always be yourself unless you can be a unicorn, then always be a unicorn!

 
 
 
 
Dags för en dagens med lite våruppror! Jag tänkte, solen är framme, jag älskar våren, därför måste jag ta på mig min blommigaste klänning och göra uppror! Snart är det vår! Plus att jag har en ny väska som ser ut som en enhörning. Drömmen! 
 
 
unicorn1
 
 
unicorn2
 
 
unicorn3
 
 
unicorn4
 
 
unicorn5
 
 
unicorn6
 
 
unicorn7
 
 
unicorn8
 
 
unicorn9
 
 
unicorn10
 
Jag gillar egentligen inte att handla nytt men ibland så faller man för frestelsen. Denna klänning är från H&M och sitter helt klistrad på mig. Min mamma tyckte att den var så fin, och jag håller med henne, så vi var tvungna att köpa den. Till har jag en krage som jag fått av en vän. Och så basker såklart!
 
 
unicorn11
 
Väskan är i rosa och silver men skiftar i blått. Hur fint? Jag är kär! Den är från asos.com och fanns på rean. Skynda fynda! Snart har vi alla en unicorn-cluych och kan starta en klubb. Yay!
 
 
Puss!
 
 
 
 
Translation: I have a new dress and a new unicorn-clutch. Happy day! And let's make a riot to get spring here faster. 

...och alldeles alldeles underbart.

 
 
För kanske två veckor sen var jag på en liten fika med två väldigt fina fröknar. Nämligen Lisen och Sofia
 
 
fikanybergs1
Vi var på Nyberg's och Sofia var vintrigt vacker.  
 
fikanybergs2
Lisen försökte spexa till det lite.  
 
fikanybergs3
 
fikanybergs4
Så hima fint att Lisen var uppe i Stockholm. Hon som flyttat till Lund och läser modevetenskap. Kul för henne, men tråkigt för oss som inte får se henne så ofta.
 
Det är verkligen ett priviligium att få träffa så här fina och kreativa personer på en fika och en catch-up. Jag mår så bra av det. 
 
Puss!
 
 
 
Translation: Spent an afternoon two weeks ago with Lisen and Sofia for a "fika".

Monthly Makers, februari

 
 
 
 
Hallå hallå!
 
Idag har det nya temat släppts för Monthly Makers. Jag är såååå taggad för detta tema och har massor idéer. Temat hittar ni hos månadens värd Annica. Hon berättar sina tankar om temat och hur det går till om man vill vara med. Om några dagar kommer jag visa upp lite av min inspiration till detta tema. Gå in och kika! 
 
Tjing!
 

 
 
Translation: New theme on Monthly Makers. You will find it at the host for this month Annica. Check it out!

ElsaLisas bästa vintagetips!

 
 
 
 
Just nu kan ni hitta mina bästa vintagetips på Minnenas Journal. Jag berättar bland annat om mitt senaste fynd, min mormors serveringsklänning från 30-talet och vad en ska tänka på när en letar second hand. Kika in!
 
Tjing!
 
 
 
 
Translation: See my best vintage and second hand tips on Minnenas Journal

Dresslove – two

 
I november någon gång frågade jag er vad ni tyckte att jag skule skriva mer om. Då pratade vi om att jag skulle visa upp min garderob. Det har varit så himla mycket så jag har helt tappat att jag skulle göra detta. Men nu så. Nu kanske det blir mer av den varan. Då visade jag en 50-talsdröm som jag sedan hade på nyår. Denna gång är det en klänning som jag fick av min mamma när jag fyllde år. Hon tog med sig den på planet till Kalifornien och gav den till mig på min dag. Snacka om att jag blev snopen. 
 
 
dresslove20s1
Det var denna vackra 40-talare som min kära mor hittat i en butik i Norrköping som heter Sillymarket.  
 
dresslove20s2
Den satt som en smäck och är i den mest ljuvliga färgen med små små prickar på. Perfekt att dansa lite charleston i.  
 
dresslove20s3
Fallet är magiskt och till har jag en underklänning/nattlinne som jag hittade på Old Touch och ett långt pärlhalsband. 
 
 
Som ni märker kan jag inte få nog av den och kunde helt enkelt inte välja ut färre bilder. Ni får ta det. Här kommer en bildkavalkad: 
 
dresslove20s4
 
dresslove20s5
 
dresslove20s6
 
dresslove20s7
 
 
dresslove20s8
 
dresslove20s9
 
dresslove20s10
Jag lyckades ändå få till håret i ganska bra fingerwaves men som vanligt så gör mitt hår som det vill så det stannade inte så länge så.  
 
Detaljerna är magiska på denna klänning: 
 
dresslove20s11
Klädda knappar och ett band att ha i midjan till.  
 
dresslove20s12
Jag är så glad att jag äntligen kan visa denna pärla för er. 
 
dresslove20s13
Mer detaljer. Den är så välsydd.
 
 
Kom såklart på att jag skulle ha hatten på också:
 
dresslove20s14
 
dresslove20s15
 
dresslove20s16
 
dresslove20s17
 
dresslove20s18
Har letat efter just en sådan hatt väldigt länge. Och när jag var i San Diego hittade jag en som var perfekt. Och visst passar den bra tillsammans med min klänning? Läppstiftet på mina läppar är från Mac i färgen Diva. Jag tyckte att det var en bra färg till dena outfit. Nu är bara frågan, när ska jag använda denna pärla? Jag vill använda den jämt! Så bjud mig på Afternoon Tea. Jag kommer! 
 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: One of my favorite dresses in my closet. Real dresslove. From the 40s. My mom bought it for me when I turned 26. So beautiful. Want to wear it all the time. 

Monthly Makers, samlingsinlägg!

 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har Emelie gjort ett litet samlingsinlägg och visar några av sina favoriter här. Gå in och kika vilka som gjort dessa skapelser här ovan vettja. Nu är det bara att ha tålamod till nästa tema kommer, vilket är den 10e februari, alltså bara fyra dagar. Längten! 
 
 
Puss
 
 
TranslationEmelie have collected some of the creations of this months Monthly makers. You find it here

Frilanskontoret har AW

 
vffrilans1
För ungefär en vecka sen var jag på AW. Det var på Gyllenborgens mat i vackra Midsommarkransen. Det är nämligen så att jag ska börja sitta på frilanskontoret på Vintagefabriken. Vilken lyx att få hänga med alla dessa fina personer!
 
 
vffrilans2
Emma, Linda och jag matchade våra skal i pastelliga färger.
 
 
vffrilans3
 
vffrilans4
Det var underbar mat på detta ställe. Jag valde två smårätter. En med olika oster och en med råbeta och haricots verts.  
 
vffrilans5
Så himla mysigt och så fina och kreativa kvinnor. Emmy, Nika, Pernilla, Louise, Sofia, Emma och Linda. Och så jag.
 
 
vffrilans6
Kvällen avslutades med efterrätt och jag slog på stort och tog en glasspinne med smak av hallon och vanlij. Till den kom topping i tre smaker: chokladsås, kolasås och polkakross. Omnomnomnom!
 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: Last week I spend an evening with these lovely creative people for an after work at Gyllenborgens mat. 

Schysst va?

 
 
 
 
Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar ekologiska varor och gärna ska de vara etiskt och rättvist gjorda. Och nu har jag en nyhet för er. Det är nämligen så att en av mina bästa vänner, Anna, har startat en blogg som heter Schysst va?.
 
Anna bor i Göteborg tillsammans med sin katt Cocos (som jag också bott med), sin pojkvän David och hans hund Bosse. Hon uppmärksammar etiskt hållbara och rättvist producerade produkter. Mycket livsstil och mode samt hudvård och andra roliga saker. Så himla bra grej, n'est pas? 
 
Kika in!
 
 
 
 
Translation: My friend Anna have a new blog about ethic, durable and fair products. And it's called Schysst va?.

Håristoria – 10 år av hår!

 
Jag blev innan jul utmanad av Jessica att visa tio år av hår. Jag kan säga att det tog sin lilla tid att jobba igenom mappar och åter mappar av foton från 2004 och framåt. (Ursäktar att bilderna blev lite olika storlek men orkade inte fixa om mer eftersom det redan tagit så lång tid). Äntligen är jag klar och jag hoppas det var värt väntan. Här kommer min håristoria:
 
 
 
2004/2005 
  
 
Jag förändrades nog ganska mycket under just de här åren. Jag började gymnasiet och fick tandställning. Jag permanentade mitt hår och ville gärna tova det så att det blev större. 
 
 
2006
 
 
Jag färgade mitt hår lite mörkare och hade långt. Sen blev det klippt med lugg och allt. Älskade den frisyren som ni kommer märka eftersom jag återkommer till den en hel del under årens lopp. 
 
 
2007
 
 
Jag tog studenten och fyllde 19 och sparade mitt hår så långt jag kunde. Samtidigt försökte jag få det lockigt och stort vilket verkade vara stört omöjligt. 
 
 
2008
 
 
Färgade håret en hel del och kom på hur jag skulle få det extra lockigt. Det var långt ner till midjan ungefär innan jag bestämde mig för att kapa av det till axeln. Sparade sen ut luggen lite men behöll det korta. 
 
 
2009
 
 
Klippte tillbaka min sneda lugg och hade lite "hockey-frisyr". Älskade mitt hår just då. Det blev lockigt som jag ville ha det och jag kunde lätt få det längre med hjälp av hårförlängningar som jag satte dit med clips. 
 
 
2010
 
 
Jag blev trött på luggen och ville helt enkelt ha något nytt. Jag bytte bena och sparade ut lugg och hår i övrigt. Lite av ett statement att "här ska göras nytt" i både livet och i håret. 
 
 
2011
 
 
Jag permanentade håret igen men tyckte nog att det blev för frissigt. Hade min standardfrisyr med två hårnålar bakom öronen och nästan mittbena. Vid jul hade mina egna lockar kommit fram och det var precis så jag ville ha det. 
 
 
2012
 
 
Detta var året då jag ville ha något nytt. Igen. Efter att ha brutit armen försökte jag i samband med min nya blogg (denna blogg!) fixa lite mer vintagefrisyrer. Jag gick till min nuvarande frisör, Sarah Wing, för första gången och började leka med pincurls. 
 
 
2013
 
 
Jag fortsatte att utforska pincurlsens och vintagefrisyrernas värld. Jag var hooked och jag älskade det. Provade allt från 20-tal till 50-tal. Pincurls och foamrollers. Lite eller mycket pincurls och ett och annat hårnät smög sig in. 
 
 
2014
 
 
Under 2014 lekte jag ännu mer och exprimenterade med olika hårstilar. 40-tal och mycket basker. Lite 20- och 30-tals waves. Hattar och kepsar var stora favoriter att ha på huvudet. Håret blev långt och slitet (klippte det inte på kanske ett halvår) och jag bestämde för att klippa kort. I alla fall kortare än tidigare. Det blev någon slags 30-tals frisyr och jag tyckte om det. 
 
 
2015 
 
 
Så var vi framme vid detta år. Jag har haft lite av en hårkris som jag berättat om. Det blev en hel del knut uppe på huvudet och basker nästan hela vintern och jag har försökt att få inspiration. Till slut bestämde jag mig för att klippa kort och så blev det. Nu slutar mitt hår vid hakan och jag älskar det. Kan göra allt från en 20-tals frisyr med fingerwaves till en enkel 60-tals bob med oregelbundna lockar och basker på sned. Och det känns som om håret är friskt. Sen får vi se om jag inte får nya idéer snart. 
 
 
Det var min håristoria det. Vore kul att se er också! Skriv, visa och berätta! 
 
Tjing!
 
 
 
 
Translation: 10 years of hair.

RSS 2.0