Du kanske aldrig når det du vill nå men du når mig. Du kanske aldrig får den du vill få men du får mig.

 
 
 
 
För ungefär tre veckor sen var jag på mina två nära vänners fantastiska bröllop. Elin och Ludde skulle äntligen bli man och fru. Dagen innan hjälpte jag dem att fixa med dekorationer och annat smått och gott. Plus att jag bakade en Pavlova och en massa cupcakes. Så roligt att få vara en del av deras dag. Jag hade dock lite otur eftersom jag glömde mitt minne till kameran hemma. Så det blev inga bilder från vigseln förutom med min analoga kamera som jag tyvärr inte vet om den fungerar som den ska. Det återstår att se helt enkelt. Jag fångade dock lite bilder under själva festen då mitt minne blev lämnat av min snälla far. 
 
blomgren4life1
Elin och Ludde ville ha ett enkelt och intimt bröllop och vad passar då bäst om inte lite mys i trädgården med alla vännerna som var bjudna. Festen hölls i en hembygdsgård en kilometer från själva kyrkan och dit gick vi i samlad trupp efter vigseln för att sedan njuta av varandras sällskap och ett glas bubbel. 
 
blomgren4life2
Det vankades sen kubb och bruden var i högsta hugg med att kasta, klädd i sina solglasögon och kjolen lite lätt uppdragen för att inte fastna i något. 
 
blomgren4life3
I andra sidan av trädgården spelades det boule och släkten till brud och brudgum höll till under trädets skugga. 
 
blomgren4life4
På bröllopet träffade jag bland annat den här vackra bruden som heter Amanda. Vi gick folkhögskola tillsammans med brudgummen för några år sen. 
 
blomgren4life6
Såhär såg jag ut för dagen, klädd i min älskade tylldröm, en gammal sjal jag köpte för ungefär 8 år sen och så mina vinröda Swedish Hasbeens. 
 
blomgren4life7
 
elsablomgren4life
 
blomgren4life8
 
blomgren4life9
Det var en sån himla fin dag och jag njöt varenda sekund. Att få se två av sina bästa vänner gifta sig är verkligen bland det finaste. Synd bara att jag inte lyckades fånga de vackra tu på någon gemensam bild. 
 
blomgren4life10
Rick, Amanda och Cassandra, festfina dagen till ära. 
 
blomgren4life11
 
blomgren4life12
Efter middag och kakbuffé var det partydags. Alla släppte loss och brudgummen och hans klasskamrater från Musikhögskolan spelade ett gäng låtar.
 
blomgren4life13
Allt utmynnade i en jamsession med Ludde och hans barndomsvän Simon i spetsen. Deras gamla hiphop-band återförenades och att det var dags för rap var ett faktum. Så fortsatte kvällen till natt och folk droppade av. Men vilken fantastisk dag det blev. Hoppas även att brudparet känner sig nöjda med dagen. 
 
 
Tjing!
 
 
Translation: Two of my best friends wedding, Elin and Ludde. A perfect day and a lovely wedding.
 

Picnic with my babe!

 
För några veckor sen, när jag var hemma från Herräng mötte jag upp min vän Nancy för en picknick efter jobbet. Vi köpte med oss godsaker och rosa bubbel och satte oss sedan i Tantolunden i skuggan av ett träd. Det var olidligt varmt, men vad gjorde det när man hade så fint sällskap.
 
picknicknancy1
Den här pinglan alltså!
 
picknicknancy2
Vi dukade upp på filten och njöt av sommaren och varandras sällskap. 
 
picknicknancy3
Jag och Nancy har en förmåga att alltid prata spanska när vi ses. Ingen sammanhängande spanska direkt utan mer på skoj. Mi amor!
 
picknicknancy4
 
picknicknancy5
 
picknicknancy7
 
picnicknancy6
Såhär såg jag ut för dagen. I min rosa klänning från Lisa Larsson Second Hand och mitt blommiga hårband. Och så skorna från Swedish Hasbeens såklart. Vi tog polaroidbilder och hängde i parken till det var dags för dans på Chicago. En fin eftermiddag med en fin vän helt enkelt.
 
Tjing! 
 
 
Translation: A few weeks ago I met up with my dear friend Nancy for a picnic with pink sparkling wine and some other good stuff. 
 
 

I could have danced all night - and I did!

 
Sista natten på Herräng. Efter en perfekt vecka var det dags för den allra sista kvällen och temat var Back to the Silent Movies. Jag klädde upp mig i min finaste 20-tals outfit och begav mig till festligheterna. 
 
herrang18
 
herrang19
Jag dansade till jag verkligen var tvungen att gå och ta första bussen tillbaka till Stockholm. 
 
herrang20
 
herrang21
 
herrang22
Så här såg jag ut efter en natts dansande. Bästa bästa Herräng. Vi ses om ett år igen! 
 
Tjing!
 
 
Translation: My last night at Herräng Dance Camp. The theme was Back to the Silent Movies. See you next year, dear Herräng.
 

Ikväll så skapar vi nya minnen, vi ska leva som unga igen. Försten i vattnet vinner och jag lovar komma hem igen.

 
 
 
 
Jag märker det i den kyliga luften. Jag märker det i människors ansikten. Förändringen. Hösten är redan här och det gick alldeles för fort. Jag saknar redan värmen, solen och allt vad det innebär. Picknick, bad, dans eller en bra bok. Men jag har i alla fall mina minnen. Och nu när hösten är här kan jag koncentrera mig på er, kära läsare, och på skolan som börjar om en vecka. Om ni undrar över mitt lilla uppehåll här på bloggen så var det högst ofrivilligt då jag spillde vatten på min dator så att den numera inte riktigt vill samma sak som mig. Nåväl. 
 
picknicklisenemelie
 
På tal om vackra sommarminnen så minns jag den dagen, som var helt sjukt varm, när jag picknickade med mina kära vänner Lisen och Emelie. Ute i Nacka Naturreservat med utsikt över vattnet satt vi på en filt i skuggan och pratade om livet, klädstilar, plugg, framtiden och allt annat viktigt. Tills getingarna kom och ville äta våra bullar och dricka vår saft. Typiskt, tänkte vi (jag är ju faktiskt allergisk), och begav oss. 
 
Ett fint sommarminne att se tillbaka på tycker jag. 
 
Tjing!
 
 
Translation: Back on track after a small incident regarding my computer and a glass of water. This pic is a summer memory to keep for a gray winterday. A picknick with my dear friends Lisen and Emelie
 
 

Dance dance dance.

 
Här kommer mitt andra inlägg om Herräng för i år. På Herräng vänder man på dygnet. Det är så man gör. Och det är ljuvligt att få dansa hela natten till solen går upp. Det är då man har de bästa danserna, sådär mellan 4 och 5. Den här morgonen var jag kvar till sju. En fantastisk natt. 
 
herrang10
Att på morgonen, när man dansat klart för natten, gå hem i solens sken.  
 
herrang11
Att i motljus sakta gå hemåt på trötta ben.  
 
herrang12
Amanda och Mats på väg mot våra cyklar och sen sakta cykla hemåt i värmen.  
 
herrang13
Den morgonen tog jag mig ett morgondopp innan jag gick och la mig. Magi att ha sjön så nära.  
 
herrang14
När jag hade sovit klart för dagen åkte jag och badade igen. Men nu vid kusten.  
 
herrang15
Iklädd min nya playsuit från Lisa Larson Second Hand.  
 
herrang16
 
herrang17
Efter ett mysigt samtal med en ny bekanskap som heter Alice, tog vi oss ett dopp i havet innan vi gjorde oss iordning för kvällens dans.
 
 
Tjing!
 
 
Translation: One day at Herräng Dance Camp. From the morning when I stopped dancing for the night and than a swim in the ocean in the afternoon after my sleep. 

California, baby!

 
 
 
 
 
 
(Bilderna hittar ni på min pinterest)
 
 
Om ungefär en månad beger jag mig till Amerikatt och Californien med min familj. Min mamma fyller 60 år och det ska vi fira med dunder och brak genom att helt enkelt resa bort. Vi kommer ha vår bas i San Diego där min kusin bor men sen ska vi försöka resa runt så mycket vi kan och orkar. Så, var ska vi åka? Vad är det jag inte får missa? Och var får man de bästa danserna? Kom igen, ge mig era bästa tips! 
 
Puss!
 
 
Translation: In about a month I'm going to California with my family. I need your help. Where should I go? What should I see? And where do I get the best dances? 
 

Stora bakardagen.

 
bakabaka
 
Idag har jag bakat. Och fikat. Och sen bakat igen. Jag är igång till att baka inför ett bröllop i helgen. Egentligen är det inte bara ett bröllop. Det är mina två nära vänner Elin och Ludvig som ska gifta sig. Det kommer bli magi! Och jag ska få baka lite till lördag. 
 
Började med en sats lemoncurd. Receptet hittar ni här. Efter det fortsatte jag med att baka cupcakes. Två olika sorter blev det, en lakrits/choklad och en med bara choklad. På eftermiddagen kom två vänner på besök och vi picknickade med flädersaft och mina bakverk i solen. Hann till och med ta ett dopp i sjön innan jag satte igång med att baka igen. Marängbottnar stod på schemat. Nu väntar jag tålmodigt på att de ska bli klara innan jag kan göra nästa sats. Puh, det är mycket att stå i. Men ack, så mysigt. Att få vara hemma hos mor och far och att få ha tillgång till ett stort kök att baka i. Och så är det ju så gosigt att Kerstin kommer in då och då och ger mig lite gos. En perfekt dag helt enkelt. 
 
Hoppas ni har det bra i värmen! 
Tjing!
 
 
Translation: Today I've been baking for a wedding this weekend. My dear friends Elin and Ludvig are getting married. It's going to be magical. 
 

Där vi möts i dansen om natten.

 
För några veckor sen var jag på Herräng Dance Camp som jag nog berättat lite om. Det är ett dansläger där man i princip dansar hela nätterna och har det bra. Man kan ta lektioner också men detta hade jag inte råd med i år så jag körde på ett party pass som det heter. Jag dansar alltså hela nätterna och sover hela dagarna. Win win, tyckte jag! Jag bodde i en stuga mitt ute i ingenstans tillsammans med 4 grabbar. Det var jag och mina boys. Vi hade egen badbrygga och med egen cykel tog det ca 12 minuter till själva området för lägret. Jag insåg nu när jag kollade igenom mina bilder att jag visst var lite dålig på att fota varje dag. Jag släpade med mig kameran men hade så trevligt att jag glömde bort att fotografera. I alla fall har jag bilder från en kväll när jag bjöd några av mina vänner, i det så kallade Kaninhuset (Ja, de bodde på en kaninfarm), på grillfest. 
 
 
herrang1
Elisabet, Betsy eller Glitter. Kärt barn har många namn. Och det var nog det som gjorde veckan, att komma på smeknamn till alla.  
 
herrang2
Älskar så att jag lyckades fånga denna glädje på bild. Adrian, Filippa och Amanda.  
 
herrang3
Amanda nr 2 och Linda.  
 
herrang4
Victor kom lite senare men det gjorde inget för herregud, vad fotogenisk han är! 
 
herrang5
Jag hade plockat blommor i "vår" trädgård dagen till ära. Älskade pion! 
 
herrang6
Det kanske inte Victor tyckte var fint men se, det tyckte jag! Och så en halv Johan, även kallad McDouche, som när vi var på väg till Folkets Hus för dans, fick mig att ramla med cykeln och stuka foten. Men det är tur att jag gillar Johan ändå.
 
herrang7
Filippa med sjön i bakgrunden.  
 
herrang8
Linda visar alla hur händig hon är vid grillen.  
 
herrang9
Och det blev en del grillat. Sen satte vi oss till bords, drack vin och pratade tills det var dags att bege sig mot nattens dansäventyr.
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: One of the nights at Herräng Dance Camp when I barbecued with my friends.  
 
 

Ni är som en blandning av björnbär, hallon och vit choklad.

 
I onsdags, efter jobbet, tog jag mig två stationer till Zinkensdamm för att hälsa på Sofia där hon numera bor. Lisen och hon hade bestämt att de skulle ses och jag fick också följa med. 
 
lisenosofia1
 
lisenosofia2
Sofia hade dukat upp med godsaker. Saft med sugrör och en paj som innehöll hallon, björnbär och vit choklad. Helt magisk vill jag lova! 
 
 
lisenosofia3
Mitt objektiv vill inte riktigt samarbeta med mig just nu så därför blev bilderna något suddiga. I alla fall var det fantastiskt att få träffa Lisen. Så. Himla. Längesen.  
 
lisenosofia4
 
lisenosofia5
De där två alltså. De tycker jag om.  
 
lisenosofia6
Vi åt hallongrottor och drack saft tills vi inte fick i oss mer och så pratade vi om sommaren, dans och om vänner. Så himla fin eftermiddag!
 
Tjing!
 
 
Translation: I met up my dear friends Lisen and Sofia for a "fika" at Sofia's place this wednesday. Such a lovely afternoon. 
 

RSS 2.0