Pinterest-fredag

Kanske dags för en ny tradition här på bloggen? Pinterest-fredag. Där jag skriver om mina favoriter från Pinterest under olika teman. Denna veckan kör vi inredningsinspiration till vardagsrummet. 
 
 
 
Visst blir en sugen på att göra om hemma? Jag blir det i alla fall. Men snart ska jag visa hur mitt vardagsrum/arbetsrum ser ut. Så fort jag får upp min anslagstavla. Alla bilder kommer från min Pinterest-mapp Home and interior
 
Önskar er en trevlig helg!
 
△△△
 
 
Translation: Some living room inspiration from Pinterest. 

Färgstarka Camilla Lundsten

 
För några veckor sen fick jag träffa Camilla Lundsten som äger företaget Littlephant. Ett företag som jag fullkomligt älskar. Det är så personligt och pastelligt och en blir glad i hjärtat av att hon tänker på att det ska vara bra material och villkor. Jag skrev en liten artikel om henne för Elle Decoration som ni kan hitta här
 
 
Camilla vill att vi alla ska bli mer färgstarka och våga testa att göra om mer hemma. Skapa med färg eller sy en kudde. Bara du känner att du trivs. För det är det viktigaste. Hon har precis släppt en bok som heter just Färgstarkt och alla bilder kommer från boken. 
 
 
Belv så inspirerad av vårt möte och vill göra om precis allt hemma hos mig. Så snart jag får en egen lägenhet så sätter jag igång. 
 
 
Fick ta del av några av Camillas bästa tips och känner att jag även vill dela dem med er. 
 

Camillas 5 göra-om-tips:

1. Möblera om hemma. Det sätter saker i nya perspektiv.

2. Rensa och ge bort saker. Gå igenom och byt saker med varandra. Uppfinn på nytt och bortse från möbelns tidigare uttryck och färg.

3. Är något krångligt? Ta hjälp.  Att anlita en möbelsnickare eller tapetserare behöver inte bli så dyrt.

4. Investera i något som är hållbart och har kvalitet. Spara hellre lite längre för att köpa något dyrare och med kvalitet än att köpa nya saker hela tiden.

5. Våga testa! Tro på dig själv och magkänslan. Det är du som ska trivas i ditt hem. 

 
 
Alla bilder är tagna av Frida Ström. Hoppas ni tycker att det är roligt när jag skriver lite om mitt jobb (som för övrigt är världens bästa). Vad har ni hittat på i veckan? 
 
❖❖❖
 
 
Translation: A job I did for Elle Decoration about Camilla Lundsten. You'll find it here.

Monthly Makers: trä!

 
monthlytra8
 
Månadens tema för Monthly Makers är trä och jag fick feeling med några gamla träkulor jag hade i mina gömmor. Hade tänkt göra ett annat halsband för längesen men det blev inte av så jag tänkte att det vore kul att göra något nytt av. Tog fram lite pastelliga garner, virkade runt bollen och voilà:
 
monthlytra5
 
Det blev ett halsband! Perfekt till vårens alla festligheter. Hade såklart tänkt göra flera men det hanns inte med. Får bli så småningom helt enkelt. Det var lite tricky att få till slutet på virkningen runt bollen. Men med lite tålamod gick det tillslut.
 
monthlytra6
 
monthlytra7
 
monthlytra1
 
 
För er som inte vet vad Monthly Makers är:
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I februari är temat trä och Sandra är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med.
 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna María, Annica, Beata, BeatriceJessica, Mikaela, RuthSandra, StinaWilda och jag! Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
 
❀❀❀
 
 
 
Translation: This months creation in the creative project Monthly Makers. 

Jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in: i sovrummet!

 
 
fyratrappor1
 
Välkommen in till mig! Tänkte att jag skulle visa upp min lägenhet nu när jag möblerat om lite. Han visst inte städa ordentligt så ni får ta det för vad det är. Lite stök måste en ha. Sängen står i mitten och utgör hela rummet och runt om den så har jag resten av mina saker.
 
fyratrappor2
 
fyratrappor3
 
Alla mina klänningar har jag på en rad och några på väggen. Och lite blommor såklart som jag fått från mitt förra jobb på Noa Noa. 
 
fyratrappor4
 
fyratrappor5
 
På andra sidan sängen står mitt sminkbord fullt med pinaler. Väggen har jag fyllt med diverse gamla ramar och tavlor. 
 
fyratrappor6
 
Precis när en kommer in i sovrummet möts en av min svartvita vykortsvägg, en blomma till och väskor i alla dess former. 
 
fyratrappor7
 
Ettt överfullt sminkbord blir ändå inspirerande och omges av en drömfångare och ett broderat citat från Håkan Hellström. Det bästa citatet. 
 
fyratrappor8
 
Har fyllt mina fönsterbrädor med saker jag tycker om, minnen, böcker och bilder på släkt och familj. 
 
fyratrappor9
 
Ovanför mina klänningar (som såklart hänger i färgordning) har jag lite underkläder och bilder på några av mina bästa vänner. 
 
Det var rundturen i sovrummet. Vill ni se vardagsrummet också? ❖
 
 
 
Translation: My bedroom. Do you want to see more pics from my home?

Är det nu, nu som det tar slut?

 
Jag brukar oftast inte vara så privat på min blogg. Personlig, ja, men inte privat. Men nu tänker jag skriva om något som gör ont. Att förlora någon som en tycker mycket om. 
 
nu1
 
nu3
 
nu5
 
oliver4
 
 
Jag trodde att det skulle vara vi. Kanske inte för alltid men i alla fall längre än såhär. Han var den som skulle rädda mig, vara min trygga, fasta punkt. Kanske förlitade jag mig på honom alldeles för mycket. Kanske var mina drömmar för stora. Men han ville inte det som jag ville. Han ville leva sitt liv. Jag respekterar det men det gör ändå så fruktansvärt ont. 
 
Veronica Maggio går på repeat då hon kan det där med att förklara ett uppbrott. Är det nu, nu som det tar slut? ekar i mitt huvud. Hela dagen då det hände var lite som ett töcken och jag hörde bara den textraden i huvudet. Det var lugnt, vi pratade, ingen hade gjort något fel egentligen. Vi kom bara inte längre. Det sa stopp. Jag fick säga ifrån för jag kan inte vänta i en evighet på att vi kommer göra slut så småningom. Jag ville gå vidare. Om jag inte fick honom så måste jag gå vidare. 
 
Att sitta i en säng och bara prata om vad som är fel och vad som ska ske. Det gör så j*vla ont. Tårarna strömmade nerför kinderna. Jag visste att det var rätt beslut men ångrade mig direkt ändå. Vill inte båda så går det inte. Att sedan fira alla hjärtans dag och lite låtsas som ingenting var inte jättekul. Det var bara att le och kämpa på. Vi är vänner, absolut. Men jag kommer sakna honom som min. För nu är han inte det längre. Han är inte min. Bitterljuvt är vad det är. Vi hade det bra. Och jag kommer minnas alla fina stunder vi hade tillsammans. Nu börjar något nytt och jag måste bara ta mig över det onda. Kanske snart. 
 
✂♡ 
 
 
 
 
Translation: Heartbreak and loss of a love that was mine. 

Monthlymakers + kurs = sant

 
Ny månad med Monthly Makers och temat hittar ni hos Sandra. Jag är supertaggad och har redan hunnit skapa lite. Håll utkik på vår Facebooksida för inspiration. 
 
 
Vill du kanske gå en kurs med oss i Monthly Makers?
 
Det är nämligen så att jag, Beata och Agnes kommer att hålla en kurs under våren och ni är varmt välkomna. Ny eller van skapare spelar ingen roll. 
 
För dig som vill utveckla ert skapande ännu mer men inte känner att du har inspirationen, eller för dig som har miljoner förslag men inte får tummen ur, eller kanske bara för du tycker att det är kul att skapa mer och tillsammans med någon.

Nu under våren, fem gånger (tre helger) kommer vi i Monthly Makers att hålla kurs på Folkuniversitetet. Vi är så himla glada över detta samarbete och hoppas att ni vill komma och skapa med oss! För mer info och anmälan, kika in via den här länken!
 
Kom igen och anmäl er! Vi ser så fram emot att få träffa er och skapa tillsammans! Kurstart är den 27 februari!
 
✎✂
 
 
Translation: Come and be creative with us! Montlhy Makers is throwing a class at Folkuniversitetet. 

Bitterljuvt

 
katarina1
 
Känslan jag känner just nu. Bitterljuvt och vemod. Bra men så ont. En tår som trillar ner för kinden symboliserar allt. Den tiden som varit har varit fin på många vis. Jag tar mig vidare som en starkare människa. Ett steg på vägen. För jag tar inga kliv bakåt. 
 
katarina2
 
katarina3
 
katarina4
 
katarina5
 
Bästa rummet hos mina föräldrar. Som jag har fått inreda med den fina tapeten Katarina från Sandberg. En gammal spegel, en tvåarmad lampa och ett litet sybord på det och jag är hemma. 
 
 
▽▽▽ 
 
 
Translation: A wallpaper in my room at my parents house, Katarina from Sandberg. 

15 gånger tre saker

 

Här kommer en lista som jag lånat från Agnes. Lite saker om mig helt enkelt. 

 

montmartre14

 

 

3 saker jag ser fram emot
✎ våren och allt vad det innebär
✎ att flytta
✎ allt jobb på Elle Decoration

 

3 saker jag fasar för
✎ att leta ny lägenhet
✎ att inte veta vad jag ska göra efter praktiken
✎ att inte kunna slappna av här och nu

 

3 saker jag gillar
✎ mina katter
✎ sommaren
✎ att få vara kreativ

 

3 saker jag inte gillar
✎ att diska och städa men framförallt diska
✎ människor som säger en sak men gör något annat
✎ att det ska vara så himla svårt att hitta lägenheter

 

3 saker jag vill
✎ lära mig spela fiol eller cello
✎ gå kurs i silversmide
✎ flytta

 

3 saker jag borde
✎ diska
✎ sälja alla kläder jag rensat ut på loppis
✎ rensa ännu mer

 

sippa5

 

  

3 saker jag kan
✎ sjunga Lilla snigel med stängd mun
✎ göra två saker samtidigt/ha många bollar i luften
✎ skriva musik

 

3 saker jag inte kan
✎ sjunga falskt
✎ härma dialekter på beställning förutom östgötska och skånska
✎ hantera stress

 

3 saker jag har på hjärnan
✎ det jag ska göra just nu
✎ diverse låtar, varje dag en eller flera nya
✎ drömmar från den senaste natten

 

3 saker jag pratar om ofta
✎ katter, då speciellt min katt Kerstin
✎ mina kusinbarn Ingrid och Selma
✎ disfunktionalitet, både min egen och andras

 

3 saker jag önskar mig
✎ en ny lägenhet
✎ fina saker som jag såg på Formex
✎ ett jobb efter sommaren

 

 

ensemmeldag3

 

 

3 saker jag blir lugn av
✎ prata med min bestie Anna
✎ vara på landet
✎ att pilla med saker, allt från Rubiks kub till nagelband

 

3 saker jag blir stressad av
✎ att nästan missa ett tåg
✎ när folk säger att jag måste skynda mig
✎ sista timmen innan en deadline och jag har massor kvar att göra

 

3 saker jag ska göra i helgen
✎ ha en fest för att jag fyllt 10 000 dagar och tagit examen
✎ umgås med Oliver
✎ gå på Liljevalchs vårutställning samt på bio

 

3 saker jag gjort det senaste
✎ varit på ELLE Decoration Swedish Design Awards
✎ ätit mängder med godis 
✎ kollat på Downton Abbey (igen)

 

▲▲▲

 

Translation: A list of three times fifteen. 


10 000 dagar och vidare!

 
För en vecka sedan fyllde jag 10 000 (!) dagar. Coolt tyckte jag och kände att jag ville fira. Slog ihop det med min examen och det blev en fest. Men den har inte varit än så jag vill bara visa bilder från när jag fyllde 27 i höstas. Drog ihop en fest även då och bjöd mina vänner till mitt barndomshem för ett "last hurra!" innan mina föräldrar flyttade. Så himla fin kväll att se tillbaka på såhär nästan ett halvår senare. Bildkavalkad coming up! ♡ 
 
 
hattfest1
 
hattfest2
 
hattfest3
 
Att få 14 personer att posera utanför vår bod var inte så lätt men några bilder blev det. Så himla fint gäng som ville komma och dela detta med mig! Och ja, det var en hattfest! Jag hade dukat fint i en av bodarna för att få den rätta lantis-känslan. Så himla mysigt blev det!
 
hattfest4
 
Amanda och Victor hade gjort egna hattar av både hårt och mjukt bröd. 
 
hattfest5
 
För de som inte hade egna hattar hade jag en hel låda full med gamla hattar. Adrian, Linda och Elisabet lånade på. 
 
hattfest6
 
Ett photobooth är ju givet och Oliver, Linda och Adrian poserade snällt. 
 
hattfest7
 
Så himla fina vänner en har alltså. Oliver, Linda, Adrian, Johanna och Erica. 
 
hattfest9
 
Jag pyntade bordet med glasburkar och nejlikor och det kändes som om gästerna hade en fin kväll = nöjd!
 
hattfest10
 
Vi satte till och med upp piltavlan och Amanda lyckades med det omöjliga. Bulls eye!
 
hattfest11
 
hattfest12
 
hattfest13
 
hattfest14
 
Photobooth-skoj!
 
hattfest15
 
Kvällen fortsatte in i dans och galej hela natten innan vi begav oss in till stora huset för att fortsätta festligheterna där. Övernattning och frukost fick avsluta helgen. Tänk va, vilken fin kväll och vilket fint folk. Tack för att ni kom, så här ett halvår senare!
 
PS: Idag är det semmeldagen. Har redan tryckt i mig en semla på jobbet. Yum!
 
❖❖❖
 
 
Translation: Pictures from my birthday party last fall. 

Dags för EDSDA!

 
Idag ska jag på gala. Det ni!
Som ni säkert redan vet har jag börjat jobba på Elle Decoration. Det är helt fantastiskt kul. Och en rolig grej med det är alla spännande saker en får göra. Till exempel vara med och fixa inför och vara med på EDSDA 2016. Elle Decoration Swedish Design Awards. Är supertaggad! 
 
Så vad ska jag då ta på mig. Tänkte ungeför såhär:
 
edsda1
  
monthlyglas4
 
newyears5
 
 
❖ Klänning från 50-talet köpt på Epok. En dröm!
❖ Halsband med prismor som jag skapat med Monthly Makers. 
❖ Nagellack i silver och glitter. Det rosa-glittriga är från Essie och heter A cut above. Det silvriga är från Ciaté och heter Fit for a queen. Kändes passande, inte sant?
 
 
Ses vi kanske där? Kom och säg hej vettja! Jag är hon som tar instagrambilder på alla till högor och vänster. 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: Super exited for Elle Decoration Swedish Design Awards. See you there?

RSS 2.0