Vintagebloppis, nu på söndag! Kom!

 
 
dressesbloppis
 
 
Åh vad jag har längtat efter att få visa er vad jag ska ta med till Vintagebloppisen. Har haft lite annat i skallen (låt oss säga C-uppsats) så har inte riktigt haft prio på blogg och annat. Men på söndag är det alltså dags. Hoppas så att vi ses där! 


När är det? söndagen den 31 maj
Vilken tid? 11.00 till 16.00
Var är det? Grillska Husets festvåning i Gamla stan
Vad kostar det? 60 kr


Och glöm inte kontanterna! Cash är queen!
 
 
Linda och Jessica som håller lite extra i trådarna i år har ställt tre frågor till mig. 

1. Visa upp ett favoritplagg du kommer ta med till bloppisen!
Alla klänningar på bilden ovan är storfavoriter så jag hoppas att de ska hitta fina hem som de trivs i. 

2. Vad önskar du i smyg att ingen kommer köpa?
Ska jag vara helt ärlig så vill jag gärna ha kvar den tredje kläningen från höger. Den är så fin. Men egentligen för stor för mig just nu. Så jag blundar lite när den säljs tror jag. 

3. Vad man får man inte missa på årets bloppis?
Det är både workshops och annat skoj som händer så det är självklart att inte missa. Sen är det ju så roligt att ni får träffa alla fina bloggare som är med och säljer. Det kommer bli en sån fest! Mitt bästa tips är dock att komma först på morgonen. För de tjugo första får en goodiebag med mängder av fina prylar. Jag har fixat ihop denna goodiebag och jag tror att ni kommer älska det som är i. Kom först alltså! 

 

Fler bilder på saker som ska säljas kommer här (från tiden då jag fortfarande var brunett):

bloppis21


bloppis17

 


bloppis13


bloppis12



Längten till söndag. Kom snart!


Vill ni veta mer är det bara att kika in på vår instagram (@vintagebloppisen) eller kika in på hemsidan som ni hittar här.


Tjing! 



Translation: Some things for sale on Sunday on Vintagebloppis. See you there?


Vintagefabriken 2 år och release för ToveLisa!

 
vftovelisa1
I torsdags var jag på en himla mysig grej. Hade stressat mig igenom hela dagen med c-uppsats och jobb. Men runt halv åtta trillade jag in till Vintagefabriken. För de firade två år! Och de hade bjudit in ToveLisa som hade release för sin nya ritbok. Började med att rita för chans för att vinna just en sådan bok.  
 
vftovelisa2
Kristin ritade också.  
 
vftovelisa3
Hittade sötaste mönstret med lampor. Mina favoritskärmar.  
 
vftovelisa4
Alla fabrikörer var där och en liten fabrikör också såklart. Linda, Emma och Louise med lilla Gertrude. Så fint när ni ställer till kalas! 
 
vftovelisa5
 
vftovelisa6
Den här ladyn alltså. Så himla fin! Hon är tillbaka igen efter att hennes lilla Majken är född. Hurra! 
 
vftovelisa7
Såhär såg jag ut efter stressdagen. Matchar pom-pomen bakom mig precis perfekt.  
 
vftovelisa8
Kristin letar bodys till sin lilla Allan.  
 
vftovelisa9
Den fina ritboken som ToveLisa släppt. Så himla mysig bok och så roligt att få träffa Tove ordentligt. Den här boken är ett måste för varma soliga dagar i trädgård, på stranden, en regnig dag inomhus eller i hängmattan. Så himla lugnande att färglägga det som finns i boken. Mys! 
 
vftovelisa10
Jag fortsatte mitt färgläggande och tillslut blev jag klar.  
 
vftovelisa11
Linda packade ihop fabriken. Det var dags att gå hem. Fick med mig en liten påse karameller. Tack bästa Vintagefabriken för ett underbart kalas och att ni alltid är så himla kreativa och innovativa. Grattis till era två år som butik och allt gott till framtiden med allt vad den nu innebär!
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: Celabrating Vintagefabriken on their two year anniversary and the release of ToveLisas new book. 

Monthly Makers: Magi!

 
 
I denna månads Monthly Makers har jag gjort lite olika projekt. Temat är magi och det var ju ett himla roligt tema alltså. Bästa <3. Jag började i alla fall månaden med att göra en tavla. 
 
magi2
 
magi3
 
Såklart är det Harry Potter som står för inspirationen. Tänkte att det var längesen jag broderade så jag svängde ihop ett mönster och broderade på ett papper med gamla brev på. Sen skrev jag dit always. Blev lite missnöjd med A:et men det får va. En liten hjort blev det i alla fall.
 
Nästa projekt fastnade jag verkligen i och kunde inte sluta. Jag hittade silvertråd hemma och började pilla. Så kul! Det blev smycken i massor:
 
magi4
 
magi14
 
Gjorde en HP-inspirerad ringserie med ordet always. Såklart att en ring fick vara Deathly Hallows.  
 
 
magi6
 
magi15
 
Bytte tema helt och det blev Totoro i miniatyr. 
 
 
magi7
 
magi8
 
magi9
 
magi13
 
Mer HP då glasögon och blixtärr blev en ring och Deathly Hallows en annan. Det är två av mina storfavoriter. Har på mig Deathly Hallows varje dag numera.
 
 
magi11
 
magi16
 
Och självklart kunde jag ju inte låta bli att göra en ring som en enhörning. För om en kan välja att vara en enhörning då väljer en det. Den sitter också på ett av mina fingrar dagligen. Love it!
 
 
magi17
 
Alla ringar samlade. Och nej, jag slutade inte där. Har gjort flera av varje så har ni vägarna förbi Vintagebloppisen så finns chans att köpa med sig mina alster hem. Men är det slut här, tänker ni? Nix pix, säger jag. Jag pysslade vidare. 
 
magi18
 
magi19
 
Fortsatte enhörnings och HP-temat och gjorde halsband i samma tråd. Hittade lite gamla kedjor att haka fast dem i och voilà: det blev två halsband till samlingen.
 
Började alltså lite smått med en tavla men gick sedan bananas på silvertråden. Så skoj! Hoppas ni tyckte att det var roligt att se. Är så spänd på att se vad alla andra har skapat. Som ni vet ska bidraget länkas hos Jessica denna månad. 
 
Och vi som håller på med detta spektakel är: MikaelaInspirami Jess KarlssonJessica AndersdotterHerbariumetAnna MariaAlicia Sivertatiliohej reginaBeataEmelie och så lilla jag!
 
 
Tjing!
 
 
 
Translation: This months creation in Monthly Makers on the theme magic. Made som Harry Potter inspirated things, and unicorns, and Totoro.

Fråga en fråga om du vågar!

 
 
korsbar10
 
portobello10
 
unicorn1
 
 
Tänkte att det var dags för en frågestund. Ställ vilken fråga du vill. Om Monthly Makers, om att vara starkskör, om mitt hår eller något annat som du har på hjärtat och undrar över. Shoot!
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: Ask me a question and I will answer. 

Som en enhörning ska jag med pasteller färga världen i magi

 
 
dagensmint1
 
Det var längesen vi körde en dagens. Detta har jag på mig idag. Lite mint dagen till ära. Hade så svårt att gå upp imorse. Som alltid på måndagar. 
 
Veckan innehåller mestadels C-uppsats (bara typ en vecka kvar, kaos) men lite dans också. Har även lite fix inför Vintagebloppisen. Jag hoppas ni kommer!
 
dagensmint2
 
dagensmint3
 
Blusen har min mamma stickat efter ett mönster från 1953. Byxorna är nya och är från Monki. Hårbandet har jag fått av min vän Nanna. Och skrivmaskinen, den köpte jag för 50 spänn på en second hand på östgötska landsbygden (ja den fungerar). Hoppas ni har en fin dag! 
 
 
Tjing!
 
 
 
 
Translation: Today's outfit in mint. 

Tiden: en lista

 
Alltså tack tack tack för all respons i samband med mitt förra inlägg. Så himla fint att få läsa era historier och att ni är många som känner igen er. Tillsammans är vi starka! Heja oss starksköra!
 
Jag står på nya jobbet (ja, jag har alltid nåt på gång känns det som; uppsats, jobb eller annat). Det är inga kunder här så jag passar på att skriva lite. Plus fixa lite inför månadens Monthly Makers. Så pepp på det. 
 
Snodde för övrigt en lista från Lisen som hon snott från Sandra. Den handlar om tid. 
 
 
korsbar13
 
 

Vad är ditt förhållande till tid?
Jag är en tidsoptimist. Jag har vägrat i så många år att kalla mig det eftersom jag rätt och slätt tänkt att jag inte är det. Jag kommer oftast i tid vad gäller jobb och skola men när jag ska på fest eller träffa vänner är jag bedrövlig och kommer sent nästan jämt. Jag tror i mitt huvud att saker går fortare än de egentligen gör. Plus att när jag gör något jag tycker är roligt så rusar tiden fram. Jag är lite som ett barn som när den går in i något så fastnar den i det den gör. Jag får feeling och då går tiden fort men när jag verkligen vill att tiden ska gå fort så går den alltid långsamt. Märkligt det där. 

 

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Jag vill säga morgonen men jag har blivit en sån himla sjusovare att jag inte kommer upp på morgonen. Så då försvinner den. Får väl säga kvällen/natten för det är då jag är som mest kreativ och pysslar som mest. Det är då jag skriver min musik och andra historier. Det är även då jag pluggar. 

 

Vilken är det bästa veckodagen?
Hm? Inte måndagar i alla fall. Och inte tisdagar heller. Måste nog säga lördagar. Eller söndagar. Fast på lördagar har en längre tid kvar av helgen och hinner kanske vila upp sig lite. Söndagar har jag en sån ambivalens till. De är softa och mysiga men måndagen kommer krymande fortare än en tror. 

 

tandstickor8

 

 

När går tiden som snabbast?
När jag är kreativ. Då försvinner tid och rum och jag går helt in i det jag gör. 

 

När går tiden som långsammast?
När jag gör något jag helst inte vill göra. Typ städa eller sitta på en föreläsning (de är intressanta men tiden går alldeles för långsamt).

 

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Jag säger cirka en halvtimma. Ibland tar det längre tid och ibland kortare beroende på humör och trötthet. Till fest tar jag kanske lite mer tid.

 

rubarb8

 

 

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Alltså jag vurmar ju för 20-, 30-, 40- och 50-talet. Men kvinnosynen då var ju galet kass. Vill mest vara bland det fina i kläder och stil. Men leva, nja. Kanske får svara som Lisen gjorde och säga att jag vill ha en tidsmaskin. 

 

Äter du fort eller sakta?
Jag tror att jag äter ganska fort men det beror ju på vem en jämför med. 

 

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Att vara kreativ och att umgås med människor jag tycker om. 

 

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Städa? Inte att jag inte gillar att ha rent men det är så jobbigt att städa. 

 

uppror3

 

portobello12

 

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Jag ställer ett alarm varje vardag på kl. 22.30 då jag tänker att jag ska börja fixa mig för sängen så jag kan sova runt 23.00. Men det funkar inte så oftast blir det runt tolv eller senare är jag rädd. Måste bli bättre på det här. 

 

Ditt längsta förhållande?
Haha. Pass. Nä, men 2,5 år tror jag men då var jag miniliten och det var med min goda vän Benjamin. Vet inte om det räknas. 

 

Vad är den längsta perioden du varit singel?
10 år.

 

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Att få musicera. Det saknar jag så himla mycket och önskar så att jag hade mer tid till. 

 

monthlylera7

 

 

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Jag stod på jobbet och gjorde lite grejer till Monthly Makers i väntan på kunder. 

 

Vad gör du om tre timmar?
Sitter hemma och äter något samt kikar på en serie innan jag far och dansar. 

 

Var ser du dig själv om tio år?
Hm, då är jag alltså 36. Jag har ett jobb som journalist på något magasin eller så är jag frilansare. Håller nog på mycket med mitt egna företag där jag skapar och skriver. Det skulle vara fint att ha en liten familj. Kommer i alla fall ha minst två katter. 

 
 
Det var det. Tjing! 
 
 
 
Translation: A list about time. 

Jag är stark, jag är skör och jag har lärt mig leva

 

 

Jag har länge tänkt att jag vill berätta en sak och nu känner jag att det är dags. Ni får nu en liten inblick i mitt inre. Välkomna. 

 

katten8

 

gotland10

  

rosendal11

 

Jag är starkskör. Om du inte vet vad det är så ska jag berätta det för dig. Jag är en känslomänniska och jag lever med en massa känslor i mig och utanpå mig. Det är min överlevnadsstrategi som jag har burit med mig och använt mig av genom alla år i mitt liv. Så länge jag kan minnas. Ibland har den fungerat mindre bra då jag burit på alla andras känslor och tryckt undan mina egna. Ena dagen är jag stark och klarar allt. Andra dagen kanske jag är skör och ligger som en pöl i sängen. Det är för att jag tar in så himla mycket under en dag. Min hjärna klarar inte av att bära på allt och när jag då inte får sortera blir det fel. Jag har under min uppväxt fått utbrott eller blivit arg eller ledsen och inte alltid förstått varför jag beter mig som jag gör eller varför jag känner som jag gör. Jag har inte förstått att det är alla andras känslor som bubblar i mig. Jag har stenkoll på vad alla andra känner men mitt eget känsloliv är ett kaos. Jag har varit en kameleont som formas efter hur andra vill att jag ska vara för jag känner hur de vill att jag ska vara och bete mig. Går jag in i ett rum känner jag in stämningen och beter mig utifrån den. Det kanske inte är så underligt att det då och då bubblar över och blir kaos och ett utbrott plötsligt kommer. Jag är som en vulkan som bär och bär på en massa skräp och tillslut så orkar inte jag ta hand om det längre och då får jag ett utbrott och sprutar ut all lava i mig.

 

highwayone12

 

sippa5

 

emmaklaragbg8

  

Människor har genom mitt liv sagt att jag varit överkänslig och att jag borde skärpa mig eller trycka undan mina känslor. För det är normen. Jag ska stöpas i samma form och inte visa något utanpå. Det spelar ingen roll vart jag är och vem jag varit med. Det är så människor tycker att jag borde hantera mina känslor. Jag har lätt för att gråta och visar ofta mina känslor. Blir jag arg så gråter jag, blir jag ledsen så gråter jag och är jag glad så är jag verkligen genuint glad. Jag går in i känslan jag känner. Jag har fått höra saker som ”skärp dig!”, ”jaha, nu börjar hon gråta igen” eller ”fast det där var väl inte så farligt”. Det gör det inte lättare att acceptera sig själv. Jag har i perioder hatat mig själv för att jag är som jag är och att varken jag eller människor omkring mig kan acceptera det. För jag har känt mig fel och onormal. För att jag inte följer normen. Men egentligen, vem vill följa normen?

 

uppror5

 

kattgos6

 

korsbar12

 

Jag är även stark för jag klarar mig ofta genom tuffa perioder och förstår inte alltid hur jag gör det. Jag blir bekväm i den jobbiga känslan och bara tar mig igenom det, hur tufft det än är. Så, jag är en starkskör person. Och jag accepterar det. Jag har äntligen accepterat att det är såhär jag är. Och jag lär mig av det. Jag vet att jag måste ta tid och tänka på vad det är jag känner. Är det mina eller någon annans känslor. Ibland får jag ta tid och känna på en känsla för ett tag. Nu får jag vara ledsen ett tag. Eller just nu är jag arg. Och det är okej att jag känner som jag känner. Jag vet att detta inte är hela världen men det är min värld. Och jag lär mig att leva med det. Jag är stolt över mig själv att jag insett alla dessa saker om mig. Och jag är stolt över att vara en starkskör person. Ibland är det jättejobbigt men jag har en gåva som jag kan använda mig av och jag lär mig mer och mer för varje dag som går. För vet ni, det behövs personer som oss starksköra i världen. 

 

Våga öppna dig också! Är du en starkskör person du med? Eller har du en annan överlevnadsstrategi?  

 

 

PS: Vill du läsa mer om att vara starkskör finns det en superbra bok som heter Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. Bra tips såhär en onsdag. 

 

Allt gott fina ni! 

Puss!

 

 

Translation: Time to open up. I'm a Highly Sensitive Person.


Monthly Makers, maj

 
 
 
 
Då var det dags för nästa tema i det kreativa projektet Monthly Makers. Tack alla som bidrog förra månaden då jag var värd. Det var fantastiskt roligt att se era kreationer. Denna månad är det Jessica som är värd och temat, ja, det är magiskt. Magi är det ord som är månadens tema. Lite luddigare än tidigare men samtidigt mer spännande då en kan göra lite vad en vill. 
 
Jag hoppas som så många andra på mycket Harry Potter. Alicia har skrivit ett härligt inlägg med alla sina HP-kreationer. Fantastiskt. 
 
Här nedan följer lite inspiration som jag hittade på Pinterest
 
 
Visst blir en lite sugen på att börja skapa?
 
Tjing! 
 
 
Translation: This months theme in Monthly Makers is magic. Here is some inspiration.
 

Volontärer sökes

 
 
Om ni undrar var jag håller hus så är det så att C-uppsatsen tar upp all min vakna tid. Har därför inte hunnit med detta så som jag helst vill. Men kikar in lite då och då och hoppas att ni har överseende med det. 
 
En liten nyhet. Vi är mitt uppe i planeringen inför årets Vintagebloppis. Jag är med och projektleder på ett litet hörn. Men mer om det en anann dag. Det är nämligen så att vi nu söker volontärer till dagen. Visst vore det skoj? Kom och häng med mig och alla andra fina brudar som ska sälja. 
 
 
Såhär står det på bloppisens  hemsidan som ni hittar här:
 

Vill du hjälpa Elsa Billgren att sälja sina vintageskatter, assistera coola Flora Wiström med att packa upp sina fina prints eller ta emot peppade gäster i entrén på världens bästa vintagebloppis? Då ska du titta hit! Nu söker vi nämligen efter volontärer som kan hjälpa oss att göra detta roliga event ännu bättre.

 

Förutom en fantastisk och rolig dag kommer du även att bjudas på lunch, fika samt en liten överraskning. Självklart kommer du också få träffa alla dina favoribloggare samt få en  förhandstitt på alla fina vintagefynd!

 

Ansök genom att berätta lite kort om dig själv på och skicka mailet till  [email protected]. Skriv ”volontär” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är den fredag den 22 maj.

 
 
 
Hoppas vi ses där! 
Tjing! 
 
 
 
 
Translation: Come and be a volunteer at our vintage fair, Vintagebloppis.

Vi lever i en dröm av rosa. Och baby, jag vill inte att det ska ta slut

 
 
 
korsbar1
 
För ungefär en vecka sen var jag i Kungsträdgården. Det vackra rosa hade kommit till stan. 
 
korsbar2
 
korsbar3
 
korsbar4
 
korsbar5
 
korsbar6
 
Tänk att så mycket rosa kan göra människor så glada. Ett vårtecken om något det var. Nu kommer människor ut ur sina vinterdvalor. Dras till solen som flugor till ljuset. D-vitamin mot våra kroppar. Lite rosa. Tänk va. 
 
korsbar7
 
korsbar8
 
korsbar9
 
korsbar10
 
korsbar11
 
Det var en onsdag och jag bar rosa dagen till ära. Jag var lycklig för att solen och det rosa äntligen var här. Precis som alla andra runt omkring mig. Vilken känsla. Äntligen vår. 
 
korsbar12
 
korsbar13
 
Jag hade mött upp min vän Rick för att äta glass. Han passade på att leka fotograf. 
 
korsbar14
 
korsbar15
 
korsbar16
 
korsbar17
 
Tänk att det varje år är samma sak. Men vi bär på vår längtan. Vår längtan efter den rosa drömmen som vi aldrig vill ska ta slut. Det som ger oss hopp om sommaren och allt som hör till. Och oj, vad vi njuter av den. Drömmen om det rosa. 
 
Puss!
 
 
 
 
Translation: Last week I went to Kungsträdgården in Stockholm. A pink dream that reminds us that summer is near.  

RSS 2.0