30 september. Bakåt: Framåt.

 
 
Idag är det den 30 september. Laddade precis in de sista sommarbilderna från min kamera till datorn och där fanns Gotlands-bilderna. Och vad hittar jag där om inte denna bild från cêperiet på Fårö. Passar ju bra idag tänkte jag. Och sen är ju James Dean med på bilden vilket gör det ännu bättre!
 
I helgen har jag annars varit på Vintagemässan Bakåt:Framåt. Igår var jag ledig hela dagen så jag och Elin hade en heldag.
 
Elin var fin i hårband som matchade hennes jacka.
 
Sötnosen.
 
Jag själv var lite rosa. Fast under gömde sig en blå klänning.
Det knäppaste denna dag var att en tjej ville fota Elin streetstyle för att hon matchade så bra. Och Elin hade precis innan sagt att hon inte alls kände sig bekväm på kort. Tji fick hon och jag fick hänga på. Vi blev båda lite intervjuade och sen fotade. Men det var ju lite kul ändå såklart. Om man vill läsa om vad vi sa så kan man gå in här. Det var en tjej som heter Camilla Hammarin som intervjuade och tog bilderna. 

 
Så var det dags. Jag hade ju fått gratisbiljetter av Jessica Silversaga och fick ta med mig ett sällskap.
 
 
Elin är sudd och jag lyckas bara fokusera på den glada damen i bakgrunden.
 
Det var jättejättemycket folk så man blev helt yr i huvudet. Lyckas här att få med Cassandra lite suddigt i förgrunden och fokus på bästa försäljaren (tyckte jag) på hela mässan. Hon var från Tidens Melodi, en vintagebutik i Karlstad. Hur trevlig som helst. 
 
Denna bild får avsluta detta. Lite fina hattar. Tyvärr minns jag inte vad modisten hette som tillverkade dem men på mässan såldes de vid Orkan Lias bås. 
 
Orkade inte ta med mig kameran idag men var där en liten sväng till. Fyndade lite gamla Damernas värld-tidningar, smycken, en klänning, en liten kortlek och en alldeles underbar 40-talshatt. 
 
För att sammanfatta har det varit en fin helg, men man blev väldigt trött. Så, nu tänkte jag gosa ner mig med stickade sockar, en filt och en kopp te och kolla på Downton Abbey.
 
 
ElsaLisa Larson
 
 
 

Du vänder, du ler, du andas, du tar ett kliv fram. Ett till mot ditt nya liv.

FIck en sån inspirationskick när jag lyssnade på den här på bussen hem från jobbet: 
 
 Älskar ju stråkar i all musik. Det gör så jag ryser. Och jag blir stolt, får inspiration och tänker, jag ska minsann också skriva musik som den här. Så, nu ska jag sätta mig vid pianot och klinka fram något stort. Jag kan ju banne mig det här, varför gör jag det så svårt? Låten ger mig lite glädje och jag får ny lust till musiken igen. (Ett litet plus i videon är ju ändå Tingsek i bakgrunden, mums)
 
 

Mr five by five.

Bara för att det är så fint att titta på. Gick in på niotillfem tidigare idag. Där finns så fina män att dreggla lite över. Det är vad jag gör idag. Dregglar och lyssnar på Spice girls av alla band. Men lite girl-power är bra har jag hört. Försöker peppa mig till att ta mig till jobbet. Men just nu, bara lite fina män:


 


 
Hittade dessa när jag höll på att göra en kalender till min vän Anna. Har jag sagt att jag gillar James Dean?
Men nu får jag sluta dregla och ta mig till jobbet istället. Chop chop!
 
ElsaLisa Larson
 

Hösten, plättar, vintage och det där man aldrig pratar om.

Jag gillar egentligen hösten. Alla färgerna, löven och de sista varma solstrålarna. Men denna höst har jag liksom tagit ut allt i förskott. Jag tror att det är november redan och grämer mig redan nu att ljuset är borta. För jag fick ju egentligen ingen riktig sommar. Jag hoppas att jag kan njuta lite nu. För jag tycker ju om det. Egentligen.

Idag hittade jag ett färglatt träd (på tal om hösten). Och sen åkte jag hem till Fasica och vi lagade lunch.

Det blev potatisplättar. Mums. Och Fasica var finurlig och gömde sig bakom den vackra plätt-högen.

Åkte sen in till stan och tänkte handla något till mig för att jag ville unna mig något. Men så fick jag lite penga-ångest, ni vet, sånt som man helst inte pratar om. Kände mig kass och det blev inget köp alls. Så denna lilla pärla på bilden fick jag bli utan, trots att det var "min" storlek och den var så fin, så fin. 

För det är väl så att när man känner sig kass för pengarnas skull, ja då hjälper det ju inte att köpa något som man kanske annars gör för att muntra upp sig. Jag åkte helt enkelt hem och satte mig och tjöt till Downton Abbey. Sen bakade jag kakor och åt nästan upp halva satsen själv. Benjamin (som bor hos mig denna veckan) är en ängel och har nu muntrat upp mig med lite dans och förståelse. Ska nog strax försöka krypa till kojs.
 
 
Förresten, för er som är i Stockholm i helgen händer något roligt. Det är nämligen vintagemässa!! Det är första året jag går och det ska bli sååå spännande. Har tagit ledigt på lördag och har fått grattisbiljetter genom Vintageportalen a.k.a. Jessica Silversaga. Det vore ju så mys om vi sågs där. Tänkte själv frossa i alla gamla grejer och kanske hitta en klänning eller två, eller en jacka, vem vet. 
 
 
ElsaLisa Larson

Tillbaka, tantigare än någonsin!

Jag har verkligen inte prioriterat bloggen den senaste månaden. Har inte orkat, inte velat och främst av allt, inte haft någon inspiration alls. Tyvärr. Jag hoppas att jag kan komma på banan igen och att någon uppskattar att jag skriver. Har i alla fall hunnit fylla år under den här tiden och tänker att blir man äldre måste man omfamna det. Och det gör jag med stil ;). Jag blir väl lite mer och mer tant för dagarna som går. Och varför inte bygga vidare på det? Fick dessa böcker i födelsedagspresent. Den första av bästa kollegorna, den andra av mina släktingar. De båda bygger lite upp min image som tant och jag gillar det!


Så. Jag måste ju börja någon dag. Och idag var det visst dags. Jag fick ett litet ryck och bakade både skorpor och gjorde egengjord granola. Mer bakning och lite mer tantigt i mitt liv. 
 
Hoppas kunna vara tillbaka på heltid här igen. Bilderna är för övrigt från instagram och om man vill följa mig så heter jag elsalisalarson. Framöver kanske det trillar in lite bilder från min Gotlands-tripp för en månad sen (vi kan behöva lite sommar igen) och lite bilder från min födelsedagsfest som hade cirkus-tema. Vi ses snart! 
 
ElsaLisa Larson

RSS 2.0