BBCON 2016 – en peppig fest för bloggare!

 
bbcon16_8
 
I lördags var jag på vårens peppigaste konferens, nämligen BBCON 2016. Där bloggare kom för att inspireras och få inputs från andra bloggare och företag på hur en kan växa som blogg. Jag vann biljetter, vilket var så himla fint! Gick dit med Anna María och Wilda. Vi fick representera Monthly Makers på konferensen. Här kommer en bildkavalkad från dagen:
 
bbcon16_1
  
bbcon16_2
  
bbcon16_3
 
bbcon16_4
 
bbcon16_5
 
bbcon16_6
 
bbcon16_7
 
Vi fick möta hur peppiga och inspirerande personer som helst som föreläste för oss. Bland annat kom Sandra och Kia från Metro Mode och pratade om hur en skapar värdefulla samarbeten. Johan Svensson från Bulls Content pratade om 5 skäl till varför bloggare är viktiga som varumärken. AnnaKarin Nyberg och Underbara Clara pratade om hur en som bloggare blir en nyckelspelare. Så himla bra de är! Linda pratade såklart och peppade för mer trovärdighet på bloggarna. Till sist fick vi lyssna på en live-pod med Vanja och Josefin
 
 
bbcon16_9
 
Mina fina följeslagare för dagen. Anna María och Wilda. 
 
bbcon16_10
 
Stötte även på Johanna i Kulla som jag gick folkhögskola med för typ åtta år sen. Så kul att vi hänger i samma kretsar nu och kan ta upp vår bekanskap ännu mer. Me like!
 
bbcon16_11
 
Var helt slut efter dagen bland alla peppgia personer. Fick bland annat även möta Johanna N som skapar fantastiska halsband, Elin på Teknifik, Annie på Vegokäk som jag kom på att jag träffat förut på en fest (hur stora är oddsen?) med flera. Vilken dag! Så mycket kärlek!
 
bbcon16_12
 
Sa hejdå till den här fina människan och begav mig hemåt. Helt slut och rusig av allt jag lärt mig och blivit inspirerad av!
 
Tack Linda och Better Bloggers för en fin dag! 
 
▽△▽
 
 
Translation: The blog conference BBCON this last saturday. An inspiring day with a lot of love!

Min fantastiska mamma och ett rosa moln

 
Igår var det mors dag och jag vill ge en hyllning till min fantastiska mamma. 
 
rosa_cherries1
 
Hon är cool och så himla bra. Världens snällaste och så omtänksam mot alla hon möter. Hon ger så mycket till alla och ställer alltid upp. Det är så fint att få ha en så fantastisk mamma! Jag kan komma till henne med allt och hon finns alltid där. Om jag är glad, gläds hon med mig. Är jag ledsen, så är hon ledsen med mig. Tänk, vilken tur jag har att ha en sådan mamma!
 
rosa_cherries2
 
För någon månad sen var hon på besök hos mig uppe i Stockholm för att hon ville se körsbärsträden i Kungsträdgården. Klart hon ska se dem, tänkte jag. Så vi gick dit!
 
rosa_cherries3
 
rosa_cherries4
 
Det hade precis blivit varmt ute och jag kände helt malplacerad med vinterkappan på. Men kunde ta min nya väska på tur. Har längtat efter en Palmgrens-väska i evigheter och fick en i examenspresent av mina föräldrar. Är helt förälskad i den!
 
rosa_cherries5
 
rosa_cherries6
 
rosa_cherries7
 
Som varje år när körsbären blommar blir en helt galen i rosa. Det är så fruktansvärt vackert. Och ja, jag kommer lite efter med detta men vem vill inte se lite rosa även i slutet av maj. Det är alltid något en blir glad av tycker jag! 
 
I helgen var jag för övrigt på BBCON och fick träffa hur många peppiga personer som helst. Ska visa er allt om den dagen inom kort. Hur har ni haft det i helgen? ❀
 
Puss!
 
 
 
Translation: A pink memory and a celabration to my mother who is one of the best persons I know. 

Monthly Makers: Färg!

 
I månadens Monthly Makers är temat färg. Ska jag vara helt ärlig hade jag ingen inspiration till detta tema. Visste inte alls vad jag skulle göra. Trots att jag älskar färger. Men, efter lite pepptalk med Anna María fick jag tillbaka inspirationen och skapade mitt bidrag på en kväll. Kika in:
 
mm_farg_elsalisa1
 
mm_farg_elsalisa2
 
Det blev tre krukor med scallop-mönster målade i härliga pastelltoner. Perfekt för alla mina sticklingar och växter. Och har ni sett min avokado!? Så stolt att den växer så bra!
 
 
mm_farg_elsalisa3
 
mm_farg_elsalisa5
 
Har även länge tänkt att jag skulle marmorera med nagellack. Kände inte att jag lyckades så bra men tror att vattnet inte var tillräckligt varmt. Får prova igen en annan gång. Men det blev i alla fall lite krukor som passar perfekt till små växter och örter.
 
mm_farg_elsalisa6
 
Pastellkrukor när det är som bäst. Vad tycker ni?
 
 
 Bubblare:
mm_farg_elsalisa8
 
Marmorerade två koppar med fat också. Tyckte att färgerna passade så bra ihop. N'est pas?
 
 
För er som inte vet vad Monthly Makers är:
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat färg och Alicia är värd. Kommentera hennes inlägg med länk till ditt eget bidrag, senast den 28/5 för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler - självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

 
Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna María, Annica, Beata, BeatriceJessica, Mikaela, RuthSandra, StinaWilda och jag! Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!
 
 
✂︎✎✍
 
 
 
Translation: This months creation in the creative project Monthly Makers. I painted some pots and marbled with nail polish. 

10 tips på DIY:s att göra i sommar eller egentligen när som helst!

 

 

Håller på att samla ihop lite DIY:s jag vill göra i sommar när jag har lite mer tid. Tänkte att ni kanske också vill ha lite inspiration! Slängde därför med ett av mina egna projekt. Nu skapar vi lite tycker jag!

 

På sommaren vill vi njuta i solen och kanske ta oss ett dopp i det blå. Men för de där riktigt grå dagarna när vi inte vill gå ut finns andra alternativ. Varför inte ska något somrigt som du har användning för? Här kommer 10 tips på vad du kan göra för DIY:s i sommar!

 

1. Gör ett fönsternät

ikea_usa_dekorera_fonsternatFoto: ikea.com

Insyn i fönstret eller massor med mygg i sommarstugan? Gör ett fönsternät av en ram och en spetsgardin. Använd en häftpistol och dra åt spetsen ordentligt på baksidan. Klart!

 

2. Sätt upp dina semesterbilder

Visst vill vi minnas allt vi gjorde under semestern? Skapa en enkel anordning med hjälp av en träpinne och lite tråd och spik. Fäst små beslag på träpinnen och häng upp den på väggen. Sen är det bara att hänga upp alla dina favoritbilder!

 

3. Måla om en byrå

Måla om en byrå som du redan har hemma. En Ikea-hack som är lika fin som enkel att göra. Använd tejp för att skapa det mönster du vill och måla i valfri färg. Varför inte byta ut knopparna när du ändå håller på?

 

4. Gör dekorationer med washitejp

Washitejp går att använda till mycket. Har du en tom vägg hemma som du inte vet vad du ska göra med? Gör dekorationer av till exempel origamifåglar med washitejp. Blir något fint att titta på!

 

5. Gör ett hängande bord

En rund bricka, lite läder och vajrar kan skapa ett härligt litet brickbord. Borra hål för vajrarna och betsa brickan. Häng upp i en krok i taket. Perfekt som nattduksbord!

 

6. Gör vimplar av grytlappar

Pynta fönstret i sommarstugan eller lägenheten med grytlappar. Blir superfint som vimpel! Har du inga grytlappar hemma finns det att hitta billigt på både loppisar och second hand-butiker.

 

7. Skapa en lampslinga

Loppisar är alltid en bra sak att hitta på när det är sommar och dåligt väder. Samla på dig ett gäng lampskärmar och skapa en vintageinspirerad ljusslinga genom att fästa fast skärmarna med ståltråd.

 

8. Skapa en matta av garnbollar

Gör en mysig matta av garn. Vi minns väl alla hur man gör garnbollar från barndomen och varför inte ta upp det igen? Fäst bollarna på ett halkskydd i valfri form. Blir supermysigt i sommarstugan!

 

9. Gör en hängare till kökspappret

Gör en enkel hängare till kökspappret med hjälp av träkulor och lite lädertråd. Det enda du behöver göra är att hänga på träkulorna på tråden samt fästa upp hängaren på en spik. Blir en rolig detalj till köket!

 

10. Tryck med växter

Gör egna tryck med växter och tygfärg. Personlig inredning när det är som bäst. Varför inte sy kuddar av det färdiga tyget? Perfekt sommarprojekt!

 
△▽△
 
 
Translation: Some inspiration for DIY:s to do this summer. 
 
 

Gudrun ❤︎ mönster

För det första vill jag bara säga TACK för alla kommentarer och tankar angående mitt förra inlägg. Det betyder så himla mycket! Och det känns så skönt att äntligen veta varför jag är som jag är. Jag ser bara positivt på min diagnos. 
 
Nu till något helt annat. Jag var för några veckor sen och träffade Gudrun Sjödén i samband med att hon släppte sin nya bok Mina mönster. Det var så inspirerande att jag ville skriva en liten artikel om det. Och ni, mina läsare, får den här. Enda stället som den släpps på. Hoppas ni gillar det!
 
 
 

Gudrun Sjödén släpper boken Mina mönster

 

I dagarna släpper Gudrun Sjödén boken Mina mönster. Jag har träffat henne för att prata om just det: mönster!

 

gudrun3

 

Gudrun Sjödén har inspirerat många genom åren och fortsätter att göra det än idag. Nu i dagarna släpper hon boken Mina mönster där vi får följa hennes resa. Allt började med en hobby: akvarell. Konstfack och diverse jobb på andra designerföretag ledde till att hon tillslut bestämde sig för att skapa något eget för att få ut sitt koncept på marknaden. Gudrun använder både sin matematiska hjärnhalva och den kreativa. Det är det som är hemligheten bakom hennes framgång, menar hon. Gudrun har alltid haft ett särskilt förhållande till sina kunder och har fått enorm respons även utanför Sveriges gränser. Folk från hela världen kommer fram till henne på gator och tunnelbanor för att säga: ”Titta vad jag har på mig!”.

 

gudrun1

Gudrun tillsammans med Ing-Marie, en av hennes modeller. 

 

I boken Mina mönster får Gudrun samla ihop allt som gjorts och få det dokumenterat. Inspirationen får hon från sina resor, naturen och mötet med människor. Även från leverantörer som visar vad som är möjligt och omöjligt att göra. Favoritplatsen är Indien där hon inspireras av deras färgstarka kläder. Att märket Gudrun Sjödén lyckats så bra tror Gudrun beror på trofastheten. Att de hållit fast vid samma koncept under alla år.

– Trofastheten till grundidén har gjort att vi lyckats!

 

gudrun2

Ing-Marie, Gudrun och Leone, en till av modellerna som bloggar på Minnenas Journal. 

  

Hennes hem är hennes egen värld och experimentverkstad. Där provar hon inredningsidéer och färger. Först skapar hon kläderna som sedan blir till heminredning.

– Vissa tror att det blir för mycket att ha samma mönster på både kläder och inredning men textiler köper vi inte så ofta.

 

Hemma hos Gudrun är det mycket färg. Hon målar på väggar och möbler och testar sig fram. Vi väntar spänt på att se vad hon bjuder på i framtiden.  

 

gudrun4

Jag och Gudrun. Så inspirerande!

 

 

Gudruns 7 tips på hur du inreder med mönster:

1. Måla detaljer på väggarna. Det är kul att göra det och det är något stabilt som håller.

2. Variera textiler. Det är lätt att byta ut!

3. Sätt upp tapetvåder med mönster på väggarna!

4. Eller varför inte sätta upp mönstrade tygvåder på väggen?

5. Gör tavlor av mönstrade tyger.

6. Sätt upp akvareller med häftstift och skapa en inspirationsvägg.

7. Låt det inte bli för stelt. Det ska vara lite slarvigt!

 
 
Det var allt för idag! Och glöm inte att kika in temat för månadens Monthly Makers hos Alicia!
 
Tjing!
 
 
 
Translation: I met Gudrun Sjödén for an interview about her new book, My patterns.
 

Hej jag har en diagnos!

Det finns en sak jag vill berätta för er. Något som egentligen inte alls förändrar mitt liv. Men det gör det något enklare att förstå. Kanske kommer ni också förstå mig bättre. 
 
monthlyflower_elsalisa1
 
Jag har ADD. Eller egentligen kallas det numera ADHD av huvudsakligen ouppmärksam form. Det är alltså precis som ADHD fast utan hyperaktivitet. Så, jag tänkte berätta lite om det här för det är något vi borde prata om. Precis som Brita Zackari så vill jag börja snacka och inte se diagnosen som en så stor funktionsnedsättning. Jo, det är en diagnos och en funktionsnedsättning. Ja, det är jobbigt och det blir ofta kaos i mitt liv. Men jag kämpar så mycket och vill berätta att mitt liv är så himla bra på många sätt.
 
Genom hela uppväxten har jag tänkt att det är något fel med mig. Att jag måste kämpa så himla mycket för att göra en liten liten grej. Jag har fått höra att jag är lat och inte har någon tidsuppfattning. Men jag tänkte hela tiden att det inte kunde vara bara det. För jag ser mig inte som lat. Jag har bara lite svårt att komma igång. 
 
Jag är en person som är glömsk. Jag glömmer tider, möten, namn och arbetsuppgifter. 
Jag är en person som skjuter upp saker. Jag gör allt i sista stund, helst kvällen innan en deadline. Och jag lämnar ofta disken framme i en vecka. Minst. För att göra saker som är monotona är inte min grej. Det är tråkigt. Därför skjuter jag upp det och gör det när jag verkligen verkligen måste. Och så många gånger som jag gjort alla skolarbeten i sista stund. Gärna en timma innan inlämning. Stressen av en deadline kickar igång mig och jag får ett mål. Men att göra det en vecka i förväg? Nej, det är ju tråkigt. 
Jag är en person som har svårt att koncentrera mig. Jag är i ständig rörelse. Om jag inte har något att pilla med eller på så blir jag galet rastlös. Är jag på ett mingel har jag lätt för att bli ofokuserad och tittar där det händer saker. Ljud och rörelse. Jag lyssnar och ser. 
Jag har ibland även svårt för att lyssna på tilltal. En måste verkligen fånga min uppmärksamhet först. För jag är fast i min bubbla som kallas min hjärna. 
 
Men jag är också en väldigt kreativ person. Jag älskar att skapa. Vare sig det är musik, att skriva eller att göra saker till Monthly Makers.
Jag kan också se saker från ett annat perspektiv som någon annan kanske skulle missa. Det finns många styrkor med att ha en diagnos. Det får vi inte glömma. Så. Hej jag har en diagnos och jag är stolt över mig själv. Att jag klarat mig såhär pass bra och klarat tre högskoleår. Jag har banne mig en examen! Och jag får vara kreativ! Det är det bästa! 
 
Läs också när jag berättar om min starkskörhet: Jag är stark, jag är skör och jag har lärt mig leva.
 
Puss! ❤︎
 
 
Translation: I have a diagnosis. I have ADHD but I don't see it as a problem. It's a strength. 

Drömhem i miniatyr – ett jobb om dockskåp!

 
Som ni vet startade jag mitt projekt "Inreda dockskåpet" i mars månads Monthly Makers. Jag blev så fascinerad över miniatyrvärlden att jag ville skriva en artikel om det. Mötte upp Martina Thun som jobbar på Morgonpasset i P3 och pratade lite dockskåp. Artikeln finns nu i nya numret av ELLE Decoration men tänkte att ni även kunde få läsa den här! Lite meta men här kommer en artikel i en artikel. Enjoy!
 
 
 
 

 

Drömhem i miniatyr!

 

 

Att inreda dockskåp är allt annat än en lek. För medieprofilen Martina Thun är det ett sätt att få skapa dröminredningar.

 

 

dollhouse_martinathun_14_26110725005_o

 Martina Thun har inrett ett av sina dockskåp med tapeter, golv och möbler. Samt en miniversion av sin hund.

 

Att samla på saker är det många som gör. Och vissa mer än andra. Ju större samlingen är, desto mer åsikter väcker den ofta. Martina Thun, radiopratare och medieprofil, har fem dockskåp i en hylla i sovrummet. Hon tapetserar och inreder allt i miniatyr. Och hon får ofta höra att det är en lite udda hobby för en vuxen kvinna. Martina menar att det är många som inte förstår och tycker att hon är galen som intresserar sig för dockskåp.

 

– Det är många som trycker ner kvinnor och deras förehavanden. Ingen skulle säga något om att en man samlade på till exempel tåg.

 

dollhouse_martinathun_12_26018201582_o

Ett av de första husen som Martina inredde med julklappspapper och möbler designade av Arne Jacobsen.

 

Martina Thuns intresse började när hennes mamma gav bort hennes gamla dockskåp till Martinas dotter. Martina märkte att hon inte ville att dottern skulle förstöra inredningen och allt hon hade fixat. Till slut fick hon köpa ett eget, nytt dockskåp, som som hon tänkte att hon skulle renovera och sedan sälja för att "få tanken ur systemet". 

 

– Men sen kunde jag inte sluta, utan köpte ett dockskåp till ... 

 

dollhouse_martinathun_8_26044393101_o

Ett klassiskt sovrum helt i teak med en liten hemmagjord skjorta som någon skickade till Martina.

 

Det finns många grupper på Facebook där människor från hela världen diskuterar och visar upp sina miniatyralster.

 

– Alla är så positiva och ger tips och idéer. Det eldar på 
intresset ännu mer.

 

dollhouse_martinathun_10_26084799806_o

  

Martina köper sina miniatyrer på olika auktionssajter som Tradera och Ebay, men den största inspirationen får hon när hon går på Miniatyrmässan som hålls två gånger per år. 

 

– Man blir förvånad över folk som samlar och hur mycket kunskap det finns i det här. 

 

dollhouse_martinathun_19_26018190982_o

Ett av köken är komplett med kaffebryggare och mat.  

 

Det som fascinerar Martina är de små, små sakerna, och hon uppskattar att få inreda sina små hem. 

 

– Dels ger det utlopp för en kreativ ådra och jag har kontroll över något, dels kan jag förverkliga och genomföra det jag vill. Det är något tillfredsställande i det.

  

dollhouse_martinathun_1_26018230952_o

Klassisk 50- och 
60-tals-
inredning som Martina samlat på sig från olika sajter och mässor.

 

 

 

Alla bilder är tagna av moi och annars var det allt! Puss och trevlig långhelg! ❀

 

Translation: An article about Martina Thun who collects dollhouse and miniature things. 

 


RSS 2.0