Girlpower, katt, lyx och slott

Lite vad jag gjort den senaste veckan via instagram. Elsalisalarson är även där mitt namn. 
 
I måndags bokade jag och bästaste Anna biljetter till Beyonés konsert i Globen den 29 maj. Längtar efter lite girlpower!
 
Blev vän med en katt på syjuntan. Den heter Nice. 
 
Det blev fettisdag och min semla såg ut såhär. Jag gick helt enkelt och dansade istället. 
 
I onsdags såg jag ett slott. Nästan i alla fall. Det såg så drömskt ut i alla fall. Fina fina Näckrosen. 
 
Det blev torsdag och alla hjärtans dag. Jag lyxade till det med blommor till mig själv och en kvällssmoothie och hjärtan på sugröret. 
 
På lördagen var del heldagsfest hemms hos Kajsa, Hanna och Elin. Elin fyllde 25 och de här fantastiska damerna ordnade en heldag i hennes ära. Vi halvsov i deras säng framåt kvällningen efter all bespisning. 
 
Det blev söndag och jag blev sen till jobbet. Det vanliga nu för tiden. 
 
Det blev kväll och jag och nördgruppen skrev på vår uppsats. 
 
Det har varit en stressande vecka med försovningar men den slutade med en mycket fin helg. Jag är glad över livet. Imorgon blir det korrläsning och sistafix med uppsatsen. Snart klart! Pieuh! 
 
 
 
 

Tillbakablick 2012, del 2

Vi fortsätter resan genom 2012. Och har nu landat i april. 
 
 
April
April var månaden jag hittade kycklingar på jobbet, köpte en stol och ett bord, sa hejdå till Anna på ett tag, tog bort gipset, köpte ett nytt läppstift (Diva från Mac), åt ägg, lagade ett halsband, gick promenader och blev vän med svanar, hittade ett fotografi från farföräldrarnas bröllop, hittade en stor blomma, åkte till Uppsala, gömde mig i mitt hår, vek en blomma, var på fotografiska och firade valborg med Elin och Ludde. 
 
 
Nästa gång kommer maj och juni. Då ni, blir det bildkavalkad. Nu ska jag plugga med min grupp. Hej historia-uppsats!
 

Bolibompa, burkar, frankie och tulipaner!

Lite bilder från senaste veckan på instagram. Heter elsalisalarson, följ om ni vill!
 
Förra lördagen fikade jag med den söta tjej. Vi satt på café String och pratade om livet. 
 
Förra söndagen var jag på restaurang med mina kära kollegor. Lite avsked för Moa som slutat och Lisa som bytt butik men ändå så himla fint. Mina kollegor är verkligen så fina!! Massa kärlek till Lisa, Moa, Dafni och Johanna!
 
Golver på Stockholms södra är ganska fint faktiskt uppstäckte jag i måndags eller tisdags eller när det nu var ;). 
 
Köpte en ny burk på Berry details. Så söt så! 
 
Tinade bär...
 
Och gjorde en smoothie till frukost (som vanligt fast ändå fint) och läste lite i Frankiw magazine som jag köpte på Papercut. 
 
Det blev vår inomhus på onsdagen! Fast snö utomhus. 
 
I torsdags smög jag till svt och gick på Skavlan-inspelning. 
 
Gosade lite med Bolibompa-draken. Mys mys! 
 
Lördag morgon. Jag sitter på golvet och fixar mig och sätter upp en liten turban. 
 
Går och nynnar på låten "Med dej i mina armar" och somnar till dess toner. 
 
 
Det var min senaste vecka. Vad har hänt för er? 
 
 

Tittarstorm.

Hej. Vill delge några av mina tittarfavoriter. Sådana som går nu och sådant som har gått förut. Men kika in det här:
 
 
 
Först och främst, Downton Abbey. Har du missat, se då den nu snarast. Handlar om en rik familj och deras tjänare från 1912 och framåt. Om vardagslivet och de glamourösa middagarna. Kontrasternas serie men fantastiska kläder. Gillar man kostymdraman är detta ett måste. 
 
 
Näst på tur är Mildred Pierce. Den gjordes någon gång på 40-talet som film och nyproducerades 2011 med Kate Winslet i huvudrollen. Hon är ju en av mina storfavoriter på vita duken och hon gör denna roll fantastiskt bra. Det handlar om en mamma som satsar på sin stora dröm att få starta en restaurang men glömmer då bort sin familj på vägen och hennes dotter straffar henne för det. 
 
 
 
Dnena goding var jag ganska sen med att kolla på men kan lika gärna tipsa om den för någon därute kanske har missat. Mad men handlar om en reklambyrå i slutet av 50 och början av 60-talet. Det är männen som bestämmer och flickorna får kämpa sig fram. Man vill ändå dyka in i serien. Vara som dem, gå klädd som dem och göra precis det de gör. 
 
 
Det nyaste att kolla in är Mr Selfridge. Det handlar om mannen som startade varuhuset Selfridges i London i början av 1900 och dem i hans närhet. Har bara hunnit se ett avsnitt än så länge. Det visas på svtplay just nu så passa på att kika på det medan tid är!
 
 
SIsta tipset för idag är Bomb girls. Fick själv tipset igår och fastnade direkt efter första avsnittet. Det handlar om en bombfabrik i Canada under andra världskriget där flickor får hoppa in och göra männens jobb medan de krigar i Europa. Kvinnorna har sina egna strider i sitt vardagsliv och man får följa ett systerskap som växer för varje motgång. Se den! 
 
 
Det var dagens tips! Om ni har fler tips på liknande serier eller filmer för den delen, hojta till! Jag vill se dem! 
 

Nyår, två fest och en borttappad telefon

Nyår i år var så himla oplanerat och blev inte ett dugg som jag tänkte. Men lite fina moments fanns det allt. De kommer här:
 
Vi åt middag hemma hos Cassandra. Här har vi Elina, Rick och Christoph.
 
En till.
 
Vackra Cassandra!
 
Älskar att det nästan ser naturligt ut (om det nu kan göra det på nyår).
 
Hela gänget! Förlåt de röda ögonen. Orkade inte riktigt att fixa och tänker att man bara vill bli av med detta nu så vi kan börja satsa på vår. Hihi!
 
Tjejgänget, Cassandra, jag, Maria och Elina!
 
Efterrätten som jag gjorde. En glasscheeecake med daim i. Nom nom!
 
Framåt tolvslaget åkte ci in till Gamla Stan till en annan fest. Sen kollade vi på fyrverkerierna vi Skeppsbron. Jag och Maria skrålade Happy New Year av ABBA och hade det allmänt trevligt. Sen tillbaka till fest två som pågick ett tag till. Jag lyckades i min villervalla att tappa bort både mig själv på centralen och min mobil. Så det blev ett ganska snopet slut på kvällen. Men nu börjar vi om väl? 
 
Tjingeling!

Lite jullovsmys en aningen sent, jag vet.

Hej hopp! Jag har så fullt upp i skolan så det känns inte som om jag hinenr med så mycket annat. Har i alla fall nästan lyckats läsa ifatt alla bloggar jag följer vilket känns bra att man är lite mer i fas. Blev lite inspirerad idag. Det r ju så himla kul att blogga, varför är det så svårt ändå att få tummen ur och bara göra? Eller, hur får man tiden att räcka till? Jag vill så mycket men vet liksom inte hur jag ska hinna med. Men snart så måste det väl lugna ner sig lite. Måste minska på jobbtider annars så kommer jag trötta ut mig. Och det, mina vänner, vill vi INTE! 
 
Så, var var vi? 
Just det! Tänkte ju visa lite vad som egentligen hände för en månad sen men jag har liksom inte hunnit med. På mitt lilla jullov eller vad man kallar det så fick jag förfrågan från min vän Ludde att vara med och spela litegrann på ett café i Linköping. Så här kommer lite bilder från det!
 
 
Vi sjöng mest jullåtar av Sufjan Stevens. Lite samma som konserten vi hade innan jul.
 
I brist på mickstativ så fick Elin vara mickhållare.
 
Fina vänner som kom och lyssnade. Emelie får skylla sig själv om hon tar en sådan här bild på min kamera. Då kommer den upp på bloggen ;)..
 
Mamma var och kikade.
 
Och brorsan. 
 
Så det var allt för nu. På återseende. Tjing!

Tillbakablick 2012, del 1

Januari.
 
 
Jag började året på topp med fina vänner, lekte i stora påsar på jobbet, fick ögonkontakt med en söt kille på tåget, hälsade på Anna och hade London-weekend i Stockholm med Elin. 
 
 
Februari.
 
I februari kom min bror upp till mig och vi gick på konsert. Sen bakade jag en massa cupcakes. Hittade några snygga gamla släktingar. Det dök upp en fågel på tunnelbanan. Gick sen en mysig promenad med Viktoria och så kom Anna och hälsade på. Skrev en liten kylskåpsdikt och sen for vi mot Linköping. 
 
 
Mars. 
 
I mars fick jag en tramporgel av min mamma, gosade med katterna, lyssnade på Ludde när han hade spelning och gömde mig. Sen åkte jag skridskor som slutade sådär. Elin fick rädda mig på akuten och jag fick ett gips. Hej bruten arm! Sen hängde jag med fina vänner, började blogga igen och använde byxor för första gången på två år. Sen blev jag komps med en hund på t-banan. Det var mitt mars 2012. 
 
 
Nästa gång blir det april-juni. Alla bilder är fårn mitt instagram.
 

Fängelse, frukost och framtid

Hej och förlåt igen. Jag har bara inte orkat någonting det senaste. Allt är uppochner fast på ett bra sätt. När jag inte pluggar så jobbar jag och när jag inte gör det så repar jag eller så är det något annat kul man måste göra. Är helt slut och fortfarande lite sjuk. Men jag mår bra. Och det är så skönt att säga. Jag mår bra. Tänkte att jag skulle visa lite bilder fårn när jag var på håruppsättningskurs för ett par veckor sen. Och kanske lite från nyår (lite sent jag vet). Hade egentligen också tänkt visa lite tillbakablick från 2012 så det kanske dyker upp lite här. JAg vill ju skriva så mer kommer det bli. Men det får ta sin tid, så jag inte kör slut på mig. 
 
 
De senaste veckornas instagram. Heter elsalisalarson om man vill kika in!
 
Köpte två pallar på Åhléns för nästan ingenting. Visst är de söta? Till köket tänkte jag.
 
Sen blev det massor snö och en massa kallt igen och jag glömde mössan hemma och höll på att frysa ihjäl. Det var alltså förra torsdagen eller så vill jag minnas. 
 
Hade mysfredag med Elin som lagade mat till mig. Sen såg vi på en Disney-film. Mys!
 
Måndagmorgon är likamed lyxfrukost! 
 
Måndag kväll är syjunta!
 
TIsdag och jag var sen till danslektionen och hade spetskjol på mig. 
 
Torsdag på stadsarkivet. Hittade lite sköna fångar från 1920-talet. Skräcken och Skrot-Rune är väl riktiga höjdare. 
 
Fredag på Långholmen. 
 
Hittade ordningsregler från fängelset. 
 
 
Sådär. 
Vi får se vad som händer i framtiden. Vad jag vet just nu är att jag ska in till stan och fika med sötaste Carrå!!
 
 

RSS 2.0