Midsommar som det ska vara.

På Gnösten alltså. Ni kanske undrar vad Gnösten är? Eller var det är? Jo, det är ett, ska vi säga "skjul", utanför Linköping nära en håla som heter Ulrika. Det ägs av min vän Ludde och några till. Där på landet med dålig täckning, utan rinnande vatten och med utedass, där firas det midsommar. Varje år är det ett gäng som åker dit, men kanske lite olika konstellationer. Det var mitt tredje år i år och det var lika mysigt som vanligt. Jag fick ju Kerstin dagen innan och hann inte åka ut den dagen jag tänkt men det blev ju bra ändå. 
 
Bästa Elin var med såklart! Hon träffade sin Ludde just på den här platsen. 
 
Ebba, en ganska ny bekantskap som är tillsammans med en annan av ägarna till "skjulet". 
 
Blomsterpojkarna sjöng. Jag och Ebba hade gjort kransar till oss men pojkarna fick låna så att det skulle bli fint på bild. Simon och Ludde. 
 
Emil var med såklart. Han har flyttat upp till Umeå så har inte sett honom på ett halvår. Så himla fint att ses igen. Vi har varit med lika många år så nu är det tradition. 
 
Jag har Pippi-tröjan på och kransen i håret. 
 
En glad tjej alltså. 
 
 
I bakgrunden skymtas Elin och så Klara, som är Emils tjej. 
 
Pojkarna fortsatte sjungandet. Allt från Evert Taube till Lisa Ekdahl. Vi sjöng med såklart. 
 
Ebbas krans levde sitt egna liv och det stod ut trådar lite här och var. Men det gjorde ju ingenting. 
 
Jag laddade upp med lite Bridge, tantgodiset nr 1. Och ja, jag är beroende. 
 
Min vän Samuel var också där såklart. 
 
Hela gänget samlat och det blev min sista bild. Glömde ta någon bild på vår fina midsomamrstång som vi pyntade. Jag glömde liksom bort att kameran var med när det skulle dansas, och grillas, och mysas. Så inga fler bilder för den här gången. Men det är i alla fall en bra tradition det här med att åka till Gnösten vid midsommar. 
 
 
Translation: I spent my midsummer on the country at a place called Gnösten with good friends. I made myself a wreath and we sang songs and danced and ate and had a really good time, as always when I go there. It was my third year there and it's the best place to be at midsummer. 
 
 

Paris, c'est tout. Första dagen.

Jag har ju varit i Paris. Det måste visas bilder på. Jag och mamma fick ett infall och beställde resan för att göra något mysigt tillsammans. Det var faktiskt första gången jag var i Paris men jag älskar det! Vill så gärna flytta dit någon gång i livet. Här kommer i alla fall dag ett. Vi kikar: 
 
Vi började dagen med crêpes såklart. 
 
Vi tog en långpromenad till Eiffeltornet. 
 
Mamma fina. 
 
Och så jag. 
 
En karusell vid Seine. 
 
 
 
En dagens outfit i Paris. Klänning från Old Touch, kofta från H&M för evigheter sen, strumpbyxor från Asos och ett bälte från mammas garderob. 
 
 
Man måste ju ha klassiska hoppbilder såklart. 
 
Och en sista bild på tornet. 
 
Sen vandrade vi längs med Seine. 
 
Mys med mamma i Paris alltså. 
 
Vi kom sen till Jardin des Tuileries för att sätta oss ner litegrann och bara titta på folk och kanske ta en och annan bild på dem som jag gör här. 
 
Det känns ganska typiskt Paris med alla dessa lyktstolpar. Och oftast sitter det en fågel på toppen. 
 
Vi skulle gå till Louvren men det var stängt denna dag och det kanske var lika bra det för jag har hört att det inte är så värt att gå dit. Ja ja, jag har ju varit utanför i alla fall. 
 
Sen vandrade vi vidare. 
 
Ett måste i Paris när man går längs med Seine är ju att kika in boklådorna. Fantastiskt mycket fina tidningar och böcker, plancher och vykort. 
 
Hann bara ta två bilder innan försäljaren vid just detta stånd blev sur på mig och sa att det här var ett ställe man handlade på, inte tog kort på. Oops. 
 
Vi gick vidare ut med Seine och kom till bron som är full av kärlek, Pont des Arts. Där har par satt dit hänglås med sina namn på. 
 
Hela bron var full på båda sidor. Så mycket kärlek. 
 
Och vissa lås var tillochmed hjärtformade. 
 
Sen fortsatte turen genom stan. En rolig skylt på vägen. 
 
Genom smala gator. 
 
Tills vi kom till... Ja, vadå?
 
Jo, till en Ladurée-butik. Helt oväntat gick vi förbi och då måste man ju stanna och kika lite. 
 
Vi gick in såklart och var tvungna att handla lite men mitt i alla beställning glömde jag att ta bilder därinne. Men det är så fint som man kan tänka sig. Och vi vandrade trötta hem till hotellet efter en lång dag. Där såg vi en film och smaskade på de inköpte macaroonsen. 
 
Tjingeloj, Paris-skoj! 
 
 
Translation: Me and my mother went to Paris a few weeks ago. I want to live there someday. This is the pictures from out first day there. 
 
 

Man måste dö några gånger innan man kan leva.

Jag är helt slut och utmattad. Därav den sporadiska uppdateringen här. Det är helt enkelt så att jag sover för lite för Kerstin håller mig vaken. Får blodtrycksfall så fort jag reser mig och svimmade nästan på jobbet idag. Man kämpar ju på men ibland så går det till en punkt då kroppen säger ifrån. Den gör det nu och jag ska försöka lyssna på den. Hoppas att Kerstin lyssnar också. 
 
 
 
Jag har ändå hunnit få upp lite grejer på väggarna sen flytten. Självklart har tylldrömmen en egen plats. 
 
Lite vykort från Paris fick också titta fram. 
 
 
Nu ska jag nog försöka sova och hoppas på att jag mår bättre imorgon. 
 
 
Translation: I'm so tired and exhausted. I haven't been sleeping well these past few weeks and my cat Kerstin keeps me up at night. Today my body said no and I almost fainted at work. I will try to listen to my body and hope that Kerstin is listening too. The pictures are from my new room in my new apartment with my best dress and some pictures from Paris. 
 
 
 

Picknickmys med världens bästa brudar

För ett par veckor sen var jag ju på lite picknick med mina vackra damer. Har ju som sagt kommit lite emellan så jag har inte hunnit visa något. Men nu så. 
 
Vi tog oss till Tantolunden och synade efter den bästa platsen att sitta på. 
 
Vi hittade det perfekta trädet tillslut och Jessica såg ut som lilla My med en hemmagjord fluga. 
 
Vi dukade upp med en massa godsaker. 
 
 
Carrå var fin med körsbär vid örat. 
 
Jag ville också vara med. 
 
 
 
 
 
Två galna sommarsugna tanter med körsbär. 
 
Sötaste Jessican. 
 
Mina finingar.
 
Dags för bullar och fika. 
 
 
 
Jag hade en blomsterkrans från Beyond Retro på knoppen och en gräddbakelse-klänning från samma ställe. Väldigt glad med min muffin. Det var en fin dag. En perfekt picknick med goda vänner. 
 
Tjing! 
 
 
Translation: A few weeks ago I was at a picknic with my dear friends Carrå and Jessica. We found the perfect tree and sat down for hours. It was a perfect day and a perfect picnic. 

Instagramveckan, flytt, midsommar och Kerstin!

Så har det gått ännu en vecka och jag är helt slut som jag tidigare skrev. Men jag tycker ändå att vi kikar på veckan som varit där mycket har hänt. Känns som om jag har växt flera centimeter typ. Vill ni följa mig på instagram heter jag elsalisalarson, såklart. Vi kikar: 
 
Började veckan med en lättare frukost med färska jordgubbar såklart. 
 
Jag fick det här på posten och såg det som ett tecken. 
 
Den här plutten skulle bli min! 
 
Sen blåste jag såpbubblor med Vera. Vi är så nästan bästisar nu. 
 
Sen var det dags för flytt. 
 
Åkte sen hem till Linköping och på torsdagsmorgonen kom denna lilla tjej till mig. 
 
Firade midsommar mitt ute i ingenstans med två blomsterpojkar och några till. 
 
Fiskande vid sjön. 
 
Mys på stenarna. 
 
Ebba fick storfångsten. 
 
Och vi hade en riktig Vadstena-mö bland oss. 
 
Sen åkte vi hemåt mot Stockholm igen, jag och mini. 
 
Jessica kom och sa hej. 
 
Hej jag är världens sötaste katt och jag heter Kerstin! 
 
Kunde inte låta bli att lägga upp fler bilder på min älskling. Det var denna veckans insta. 
 
 
Tjing! 
 
 
Translation: My week through instagram. I've been moving, been at the country to celebrate midsummer and I've got me a cat named Kerstin!
 
 
 
 
 
 

Hej världen.

Nu är jag här igen. Så längesen jag vet, förlåt. Har varit så himla mycket bara. Först kom en katt in i mitt liv och sen blev det midsommar mitt ute i ingenstans utanför Linköping. Nu är jag tillbaka i Stockholm och har katten med mig. Ska försöka blogga ifatt lite. Jag antar att ni väntar på bilderna från Paris. De kommer, jag lovar. Har bara blivit helt fast med kissen. Man kan inte tänka på något annat. Ska hon ha mat? Behöver hon kissa eller bajsa? Ska hon sova nu? Ja, mycket är det. Och jag är helt slut som sagt. Nu är jag i alla fall ledig några dagar och ska ta igen mig och mysa lite mer med älskade Kerstin som hon heter. Ett inlägg om henne kommer också vill jag lova. 
 
 
 
Puss! 
 
 
Translation: I know, I've been gone. I've got a cat and I spent my midsummer at the country. I'm so tired but I will blog, I promise. I just want to sit down with the cat and do nothing aswell. Soon, soon. 
 

Det var en gång en liten liten katt...

...som sökte ett hem. Och jag tänkte att jag skulle ge det till henne. Så härmed är jag kattägare! Välkommen till min lilla familj, ma cherie. Får henne på torsdag. Vilken lyx att ha ett litet knytt nära igen. Hon hittades övergiven på en vind utan mamma och är bara några veckor gammal. Det högg till i mitt hjärta och som den crazy catladyn jag är så kunde jag inte stå emot att ta hand om henne. 
 
 
 
 
Translation: From this thursday, this young lady belongs to me. She was found alone in the attic of a house without any mom in sight. My heart skipped a beat and like the crazy catlady I am I couldn't resist to take her in. 
 
 

Glöm för Guds skull inte mjölken!

För en vecka sen och lite till möttes jag och mina älsklingar upp för att gå på picknick. Men först lite inhandling av diverse förnödenheter. Och så fastnade vi ju såklart framför bästa skylten. Klart man inte glömmer då liksom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina finingar poserade snällt framför skylten. Men resten av picknicken tar vi en annan dag. Eller åtminstone senare. Nu ska jag flyttfixa vidare. 
 
 
 
Translation: About a week ago me and my cuties went for a picnic. But first we stopped by a store to buy what we needed. And there it was, the sign that we loved and had to take pictures at. It says: Don't forget the milk. And ofcourse we won't. My lovely ladies did their very best poses. The rest of the pictures from the picnic we take another day, or maybe later. Now I have to pack my things because I will soon be moving again. 
 
 

Instagramveckan, Paris och sånt där.

Det är måndag och den klassiska måndagskänslan infinner sig. Idag är dagen då jag måste börja packa ner mitt liv i lådor igen. Tänkte i alla fall att vi skulle kika på veckan som var genom instagram. Om ni vill följa mig där heter jag som vanligt elsalisalarson. Vi kikar: 
 
Jag gjorde mig redo för att dra till Paris. 
 
Väl framme på hotellet hittade mamma en, vad hon trodde, mikrofontelefon. Men det var en lampa. 
 
Dag två i Paris, tisdag alltså, och vi tog oss till Eiffeltornet. 
 
Vi vandrade runt hela dagen och köpte lite gott på Ladurée och mumsade på om kvällen. Yum! 
 
Dag tre i Paris, onsdag, med riktig pariserfrukost. 
 
Vi kollade in Notre Dame. Ganska stor faktiskt. 
 
Träffade den här underbara människan som bor i Paris. Hon heter Emma-Klara. Vi har massor gemensamma vänner och är nästan själsfränder. Så himla kul att vi kunde ses! Mer sånt! 
 
Hittade ett rosa hus. 
 
Och en mysig gång. 
 
På onsdagskvällen blev det dans på ett jazzställe. Jag lärde Emma-Klara grunderna och sn körde vi! Jag dansade säkert en tio-minuterslåt med en trevlig svart man. Blev ganska trött om man säger så. Men kul var det! 
 
Det blev torsdag och vi såg den här. 
 
Sen for vi upp mot Montmartre och kikade i lite Vintage-affärer. Som den här till exempel, Mamie Blue. 
 
Fredag och vi hamnade återigen på Les Fleurs som blev min favoritbutik i Paris. En riktig pärla. Köpte hur mycket sin helst där. 
 
Överallt i många hörn finns det fina blomsteraffärer i Paris. 
 
Man vill bara bo där inne och omslutas av alla vackra och väldoftande blommor. 
 
I Paris stavas mitt namns såhär. Kanske ska jag börja med det. Z liksom. Ganska coolt! 
 
I Paris har man mustascher på golven. Très chic, n'est-ce pas?
 
Det blev lördag och jag var hemma igen. Tittade på mina fina kort som jag köpte i Paris lite överallt. 
 
Postade ett brev på söndagkvällen. Vem kan det vara till? 
 
Sen avslutade jag veckan med att äta färska jordgubbar Amelie-de-Montmartre-style. 
 
 
 
Translation: My week through instagram. If you want to follow me there my name is elsalisalarson.

Du kommer alltid gå bredvid mig och jag tänker hålla din hand i min.

 
 
När jag var i Paris fick jag läsa en så himla stark text. Den handlar om längtan, saknad och sorg. Vad som är livet och hur det kan vändas upp och ner på några minuter. Fina Louise har delat med sig av det svåraste man kan dela och det är så starkt av henne att våga. Jag tror att det är viktigt att prata om sådana saker för att hjälpa andra och sig själv. Modig är vad hon är, Louise. Hon ser ändå hoppet och det tycker jag är så himla fint på något vis. Har du inte läst Louise berättelse och det svåraste hon skrivit, läs den här
 
 
 

Blå blå är kärleken.

För någon vecka sen hänge vi ute i Saltsjö-Boo hemma hos Samuel för att grilla. Vi gick till vattnet och bara hängde och hade det bra. 
 
 
Fina Elin och Ludde var med! 
 
 
 
 
 
Det var nästan som att inviga sommaren. Äntligen liksom! 
 
Skepp ohoj! 
 
 
Translation: About a week ago we went to my friend Samuel and sat down by the water and grilled some food. It was the definition of summer. 

Samuel & Stina

För snart tre veckor sen var jag på bröllop i Linköping. Har ju redan visat en bild men tänkte att det vore trevligt att visa några till. Det här är till Stina och Samuel. Må er kärlek vara alltid. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: Three weeks ago I was at a wedding in my hometown. This is for Stina & Samuel. Love always!
 

Instaweek, allt från plugg till Paris

Tänkte sådär en dag försent att vi kollar på senaste veckans instagram. Heter såklart elsalisalarson där också om ni vill följa. Vi kikar: 
 
Såhär såg jag ut en vanlig måndag när jag försökte plugga. Det gick sådär. 
 
Plockade liljekonvalj och det spreds en doft av sommar i mitt kök. 
 
På tisdagen åt jag glass hemma hos Jessica. 
 
På onsdagen åt jag en frukost i Paris och droppade att jag skulle dit på riktigt. 
 
Tog mig en glass på väg in till stan en helt vanlig fredag. Man måste ju fira att man är klar med skoluppgifterna (i alla fall nästan). 
 
Med en blomma invigde vi vår nya lägenhet i Bromma. Två galna tanter. Det kan ju bara bli bra! 
 
Det blev lördag och picknick i parken stod på schemat. Carrå och bigarrå. 
 
Finaste Jessica såg ut som lilla My. 
 
Och så jag med några körsbär. 
 
Vad som följer med till Paris. 
 
Ett nytt pass och ett gammalt pass. 
 
Avslutade veckan med spel hos Elin och Ludde. Fin vecka, stressig vecka. Men nu så, nu är skolan slut (nästan). 
 
 
Det var min vecka det. Hur har er varit? 
Tjingeling! 
 
 
Translation: My week through instagram. Everything from studying to Paris. 
 

Hej från Paris!

Nu är jag framme i Paris och ville bara säga hej. Jag kommer försöka blogga lite i veckan ändå. Nu när jag ändå har semester liksom. Har så sett fram emot den här resan. Något jag borde besöka? Har ju faktiskt aldrig varit här förut. Men nu, nu äntligen är jag här! 
 
 
Bildkällan hittar ni här
 
Tjing!
 
 
Translation: I am in Paris and I wanted to say hi. Going to blog a bit anyway this week. Now when I have a vacation. I've been looking forward to this trip a long time. Is there something I should see? It is my first time here. But now, I'm finally here!
 

Mys med glass i stora lass.

Finaste Jessican skulle flytta ut ur sin lägenhet och bjöd mig och Carrå på flyttglassfest i tisdags. Det tackar man ju inte nej till liksom. Så vi bar ner lite möbler till källaren och kände oss som riktigt starka kvinnor. Sen var sötsuget ett faktum och Jessica hade passande nog fått smakprov på Arlas mjukglass som man kan göra själv. 
 
 
Finaste Jessica.
 
Och finaste Carrå. 
 
Det var väldigt svårt att få i glassen i struten. 
 
Såhär blev det. Det började ju rinna som tusan så svårt att få en bra bild. Och körsbäret gled ner hela tiden. Men gott var det ju. Kanske inte som riktigt mjukglass men det duger i krig som man brukar säga. 
 
Sen försökte jag göra en miniglass och få körsbäret att sitta kvar. Gick sådär. Men mycket mys var det ju som vanligt att hänga med mina pärlor. 
 
Tjingeling!
 
 
Translation: Last tuesday me and Carrå went to Jessica to a move-out and ice-cream-party. 
 

Så ses vi åter..

Häromveckan bokade jag in en brunch med mina kära vänner Ellen och Fasica. Ellen bor inte Stockholm längre och vi har kanske inte setts på ett år eller så. Och så kul att samlas igen och träffas allihop. 
 
 
Vi tre gick folkhögskola tillsammans för ett par år sen. Så vi träffades mitt första år i Stockholm. Det är så kul att man kan hålla kontakten långt efteråt. Vi satt och pratade om Ellens Spanien-vistelse, Fasicas bröllop som är i sommar och att jag dansar så himla mycket just nu. En ganska lång up-date så att säga. Det slutade med att vi fortsatte att hänga hela dagen till kl fem när vi skildes åt med ett: -Nu låter vi det inte gå ett år! 
 
Tjing!
 
 
Translation: I met my friends Fasica and Ellen for brunch the other week. We haven't seen each other for so long because Ellen doesn't live in Stockholm anymore. It was so much fun hanging out again and we had so much to talk about. But it didn't end here. No, we did hang out the whole day and when we said goodbye we said: -Don't let it take another year until we see each other. 

Plugg plugg plugg. En enda dag kvar.

Har haft så mycket i skolan denna veckan och det är ju sista rycket nu innan sommaren. Nu är det inte mycket kvar som tur är men bloggen har fått lite lite pga detta. Det kommer inlägg snart, jag lovar. Men jag hinner inte sätta mig mer än en snabbis så då blir det ett sådant här inlägg. Ska ändå försöka öra lite roliga grejer när det ändå är nationaldagen och allt. Ska åka till min kompis Ludde som har spelning och sen tänkte jag dansa en stund på Chicago. Så för nu får ni nöja er med en video som Ludde och hans bror gjort med en egen låt såklart. 
 
 
 
 
Detta är alltså första delen i sagan om Tribeking. Ni kan också gå in och kolla på Luddes hemsida som ni kommer in på här. Jag är så stolt så. 
 
Tjingeling!

Instagram genom veckan. Allt från Beyoncé till bubblor.

Tänkte att vi som vanligt tar en kik vad som har hänt den närmsta veckan genom instagram. Jag heter ju elsalisalarson där också ifall ni vill titta in. Vi kikar: 
 
 
Började veckan med en ny look. Lite Abraham Lincoln möter amish ungefär. Sen fick alla säga hej till min nya kompis som jag fick av mormor. 
 
Sen kom bästa Anna hit på tisdagen och vi blåste bubblor och åt glass i en park. 
 
Bubblor! 
 
Och mer bubblor. 
 
Självklart matchar vi nagellacket med våra bubblor. 
 
Det blev onsdag och då var det dags. Dags för konsert. Och inte vilken som helst utan BEYONCÉ. Här snackar vi girlpower. Vi försökte tagga med single ladies i lurarna på vägen dit. 
 
Hon är därnere någonstans, den där Beyoncé. 
 
Det blev torsdag och jag återförenades med dessa två för en frukost. 
 
På kvällen hade min roomies band spelning och jag var lite fotograf. 
 
Det blev fredag och jag var så trött så trött så jag tog med mig frukosten till sängen och låg där nästan hela dagen. 
 
Lyckades ta mig iväg och träffa lite folk. Och kollade på ballonger såklart. Är så sugen på att flyga. 
 
Tycker om den som gjorde, eller snarare gjorde om, den här reklamen. 
 
Det blev söndag och jag åt frukost på jobbet. Yum! 
 
Hade lite Through Back Sunday och hittade en gammal bild från sex år sen när jag var på bal. 
 
Och för ett år sen var jag här. I den bästa staden av alla. New York. 
 
Alltså, den här staden. New York i mitt lilla hjärta. 
 
På eftermiddagen for jag ut till Saltsjö-Boo och grillade med lite vänner. 
 
Väldigt mysigt att sitta i solen och ha det bra. 
 
Soltjejen Elin. 
 
Ganska nice att va vid sjön liksom. Bra söndag med andra ord. 
 
Avslutade hela veckan med att få två nya kompisar i Gubbängen där jag bor. Vi är så tajta nu alltså. Och ja, jag vet att jag är en Crazy Catlady. 
 
 
Det var min vecka. Har ni gjort något skoj? 
Tjing!
 
 
 
Translation: My week through instagram. If you want to follow, my name is elsalisalarson. 

Kärlek vid första ögonkastet.

Snart tänkte jag visa lite mer bilder från bröllopet jag var på förra helgen men det har varit så mycket nu så jag hinner inte med. En bild kan ni få i alla fall. Håll till godo. Mer kommer. Lovar. 
 
 
Finaste Stina och hennes Samuel efter vigseln i ett regn av lavendel. 
 
 
 
Translation: More pictures are yet to come from this perfect day for Stina & Samuel. But for know I will give you one. 

Genom andras ögon.

Den senaste månaden har varit häktisk, men fin och jag har sett att mina äventyr hamnar även på andras bloggar. Kan ju vara roligt att se hur man ser ut genom andras ögon. Vi kikar: 
 
 
Dessa två bilder kommer från bästa Absolutlisen. En är från en fika vi tog för ett tag sen och den andra är från smygöppningen av Vintagefabriken. 
 
 
Denna fina på mig och Jessica på Gatsby-premiären kommer från Elsa
 
 
Sen har vi en bild till från smygöppningen av Vintagefabriken som finaste Emma har knäppt. 
 
 
Har ju en drös från denna vackra dam. Jag pratar ju såklart om Carrå. 
 
Som den här när vi satt på Carrå balkong och firade våren och hennes nya lya. 
 
Eller denna från Vintagefabriken på oss. Söting alltså! 
 
Och så denna som jag redan visat en gång men åh, vad jag gillar den. En kram med bästa Lisen taget av bästa Carrå. Kan det bli bättre liksom?
 
 
Har ju också hängt väldigt mycket med den vackra Silversagan den senaste månaden och hon har ju lyckats knäppa en del bilder på moi. Såhär ser de ut:
 
En första-maj-fika började vår vänskap. 
 
 
Två stycken bilder från Sugar Hill när vi var där. 
 
 
En dag på Odenplan med finaste. 
 
Och så lite bilder från Gatsby-premiären. 
 
Framför finaste bilen. 
 
Och med en cupcake. 
 
Det var några favorriter i alla fall. Nu ska jag bege mig mot Chicago för lite dans trots att jag är supertrött. Men det struntar jag i. Här ska stuffas! 
 
 
 
Translation: Some pictures of me through others eyes and blogs. Picked my favorites from a few favorites. 

RSS 2.0