Monthly Makers: Rymden!

 
 
Jag vet, jag är så sen med detta inlägg. Men som jag skrivit tidigare har livet kommit lite emellan. Temat för denna månadens Monthly Makers är rymden. Jag hade så svårt att komma på något. Men så kom jag på att jag hade en liten canvas-tavla i mina gömmor. Sagt och gjort, det skulle bli en tavla. Målade rymden och tänkte att jag ville ha ett citat på. Men vad?
 
monthlyrymden1
Funderade länge på att ta ett Star Wars-citat men fick inte riktigt feeling för det. Men har den senaste tiden lyssnat en del på Den svenska björnstammen och framförallt deras låt Långsamt. I den låten är det ett citat som går just: Vi flyger genom rymden till stjärnorna tar slut. Jag tycker att det är så fint så kände att det ska vara med. 
 
monthlyrymden2
Fick sen tipset från en väldigt bra person i mitt liv att göra en pappersfågel. Sagt och gjort. Tyckte att den passade så bra in.  
 
monthlyrymden3
Vi flyger precis som pappersfåglar genom rymden. Nu ska jag sätta tavlan i min bokhylla och där får den påminna mig om alltings oändlighet.
 
Denna månad är det Jess som är värd så alla bidrag ska postas i hennes inlägg. Ska vli så spännande att se vad alla hittat på eftersom jag själv tyckte att det var ett svårt tema. 
 
 
Och vi som håller på med detta spektakel är: MikaelaInspirami Jess KarlssonJessica AndersdotterHerbariumetAnna MariaAlicia Sivertatiliohej reginaBeataEmelie och så lilla jag!
 
 
Tjing! 
 
 
 
Translation: This months creation in the project Monthly Makers is in the theme space. I did a painting with a quote from a swedish song. 

Och hjärtat slår och slår för Stockholms skärgård yeah

 
 
Nu har det tagit sådär lång tid igen för mig att skriva något här. Livet har kommit emellan och om ett tag ska jag berätta varför. Men idag vill jag berätta om en fin dag för några veckor sen i Stockholms skärgård. Det var nämligen så att ciderföretaget Briska ville bjuda ett gäng bloggare på en dag i skärgården. Klart jag ville med!
 
 
briska1
Vi fick åka lyxyacht ut i skärgården och blev bjudna på magisk frukost. 
 
briska2
Vi åkte förbi Waxholm. 
 
briska3
Dessa två var mina sällskapsdamer för dagen. Sofia och Rebecka.  
 
briska4
SÅ många magiska hus längs vägen.  
 
briska5
Även Flora var med på turen.  
 
briska6
Ville bo i alla hus jag såg. Vita med mycket fönster, det vore drömmen. 
 
briska7
 
briska8
Det regnade i Stockholm men när vi kom ut en bit kom solen fram och jag blev glad.  
 
briska9
 
briska10
 
briska11
Sa jag förresten att jag vill ha alla hus jag såg? Så himla fina! 
 
briska12
Vi fick all cider vi orkade och självklart åkte allas kameror fram.  
 
briska13
 
briska14
Snyggaste Sofia poserar snällt för mig.  
 
briska15
 
briska16
Solen tittade fram och vi befann oss på Sandhamn. Vilken dröm! 
 
briska17
Finaste Sofia! 
 
briska18
Väl framme var detta det första jag såg.  
 
briska19
 
briska20
Plus denna magiska dukning.  
 
briska21
 
briska22
Sen dukades det upp en skaldjursbuffé. Himmelriket för dem så åt det! 
 
briska23
Men jag, som inte äter skaldjur, fick en sallad och sötpotatis fries. Hur gott som helst ju!
 
briska24
Vi fick även lite drinkar och Sofia högg in på buffén.  
 
briska25
Sen satte vi oss i solen en stund. Rebecka poserar.  
 
briska26
Ännu en drink. Supergod med smak av hallon.  
 
briska27
 
briska28
 
briska29
Sen kom nästa överraskning. Vi skulle nämligen få åka helikopter. Sofia var lite nervös innan men det gick hur bra som helst. Jag tvingade även de två fotograferna att posa för mig. De är ju hur grymma som helst! 
 
briska30
 
briska31
 
briska32
Jag var supertaggad på helikopterturen.  
 
briska33
 
briska34
Upp i luften for vi, runt Sandhamn och tillbaka. In i ett moln av regn och sen ut igen. 
 
briska35
När vi väl landat fick vi kila in i spat på Sandhamns seglarhotell för lite massage och bubbelpool. Så himla mycket lyx! Sen var det dags att bege sig hem mot Stockholm igen.  
 
briska36
Vilken dag och så mycket lyx. Tack Briska för den fina dagen i juni!
 
 
Tjing!
 
 
Translation: A good day in the Stockholm archipelago with a bunch of bloggers. 

Om katten, Bike in Tweed och drömjobbet

 
Nu är det dags. Att svara på era frågor som jag bad er ställa för några månader sen. Det var väl på tiden, eller hur? 
 
Första frågan är från Lovlilett och lyder såhär:
 

Hej Elsa! Kul med frågestund! Jag undrar om Kerstin, visst bodde hon hos dig först? Hur kom det sig att hon flyttade till dina föräldrar? :) 
Kram!

 

Ja, precis. Min älskade Kerstin bodde hos mig det första halvåret och sen flyttade hon till mina föräldrar. Grejen är egentligen såhär: jag får inte ha en katt där jag bor eftersom det är ett studentboende. Vilket jag tycker är knas. Men Kerstin ville också gärna ut på äventyr och bli en utekatt och det kunde inte jag erbjuda henne i storstan. Det som var den utlösande faktorn till att hon väl flyttade var att min vaktmästare plingade på en morgon för att säga till att jag hade grejer i korridoren som jag inte fick ha. Lite morgontrött och groggy öppnar jag dörren och tänker då inte på att stänga in Kerstin i mitt rum. Äventyrslysten som hon är så såg hon sin chans och kutar ut i korridoren där vaktmästaren står med öppen mun. Jag berättade för honom att katten bara var där över några dagar och att det var min mammas. Hon bor inte alls här, sa jag. Bara i några dagar. Sen var det smått panik att försöka lösa så att hon fick flytta hemhem till landet. Hon trivs faktiskt väldigt bra där. Där får hon springa fritt in och ut från huset och har många fåglar och möss att leka med. Plus att hon har två kattkompisar där. Min saknad är så stor och jag längtar så mycket efter henne. Men så fort jag hittar ett annat boende ska hon få komma hem till mig. Där hon hör hemma. 

 

 

katten4

 

kerstinjul2

 

uppror3

 
 
 
Från Schnebremse fick jag det här:
 

Två frågor från mig: 

1, Kommer du vara med i årets upplaga av Bike in Tweed? 

2, Händer det att du ställer upp som vintagemodell för fotografer som har ett vintage intresse? 

Lycka till med skolan och studierna. 
Jag önskar dig en riktigt trevlig sommar!

 
Okej, här kommer dina svar:
1. Ja, jag kommer vara med i årets upplaga av Bike in Tweed. Om jag inte jobbar vill säga. Men jag har en liten plan på vad jag ska ha på mig redan så ser fram emot det. Plus att jag har en nygammal cykel som är vinröd. Ses vi där?
 
2. Ja men det händer att jag är vintagemodell. Inte så ofta men det kan hända. Var med i Vintagefabrikens (Emma, Lollo och Lindas) bok Vintageparty för cirka tre år sedan. Det var superkul! Sen har jag flera vänner som är fotografer, typ ljuvliga Sofia, som vill ta lite bilder då och då. Skulle absolut vara roligt att göra mer av det men ibland har en så mycket annat att stå i. 
 
Vilka roliga frågor. Hoppas du blev nöjd med mina svar :). Kram!
 
bikeintweed6
 
bikeintweed14
 
(Bilderna på cykeln har Jessica Silversaga tagit)
 
 
 
(Rosa bilder av fina Sofia)
 
(Bilden är tagen av Emma Sundh i samband med en fotografering till boken Vintageparty)
 
 
 
Maja undrar detta:
 

Hej! 
Jag undrar vad du ska göra efter din examen? Vad som ligger närmast i tiden och vad du har för drömjobb?

 

Det här var en svår fråga tycker jag. Jag har en termin kvar på min utbildning och sen ska jag vara färdig journalist. Lite lätt skrämd över tanken om jag ska vara ärlig. Det är ju inte det lättaste att få journalistjobb nuförtiden. Min plan är faktiskt att lägga till en praktiktermin nästa vår för jag tänker att det är lättare att hitta praktik för en längre period än bara tio veckor. Så, planen är att hitta en praktikplats antingen här i Stockholm eller utomlands. Efter det vet jag inte. Det är nog något jag kommer komma på under det närmsta året. 

 

Okej, drömjobbet. Det är så svårt att svara på tycker jag eftersom jag vill göra så mycket. Jag tänker att bara jag får vara kreativ så är jag nöjd. Jag vill ha en butik, jag vill planera saker, ha tusen projekt, skriva, musicera, fotografra, illustrera, pyssla. Ja, jag vill göra det mesta. Skulle jag välja något inom journalistbranchen är det nog en tidsskrift som jag lutar åt att vilja jobba på. Men jag vet inte alls hur det kommer kännas när jag är klar. Eller så kanske jag helt ändrar mig och inte alls vill bli journalist. Allt kan hända. Och visst är det spännande?

 

macaron4

 

 

 

Det var frågorna för denna gång! 

Tjingeling!

 

 

Translation: Q & A about my cat, Bike in Tweed and my dream job.