Ni har väl inte missat?

 
På söndag gäller det. Då är det dags för Vintagebloppisen. Men innan dess kan man för all del buda på en hel del godbitar på vintagebloppis.tradera.com
 
 
 
 
Där kan ni bland annat buda på en klänningsprovning med Elsa Billgren, en vacker guldig dröm från Emma Sundh eller ett vackert fotografi från Jessica Silversaga. Alla pengar som samlas in går oavkortat till Kvinna till Kvinna. Så, vad väntar ni på? In och buda nu! 
 
Puss! 
 
 
 
Translation: Click on the Google translate button.
 

Tisdagsläsning med Mademoiselle Oiseau.

 
 
Oiseau1
Har fått hem en fantastisk bok! Nämligen denna. Boken om Mademoiselle Oiseau. Det är en barnbok egentligen men jag tänkte att det gör väl inget. Bilderna är gjorda av fantastiskt duktiga Lovisa Burfitt som skapat Mademoiselle Oiseau tidigare men som nu blivit till en bok. 
 
Oiseau2
 
Oiseau3
Det är så underbart vackra uppslag och man vill bara sluka hela boken. Och man drömmer om att kunna göra samma sak. 
 
Oiseau4
Alla detaljer är ljuvliga och alla färger och dekadens gör att man längtar till Paris.  
 
Oiseau5
Boken handlar om en flicka vid namn Isabella som en dag går fel i sitt hus och hamnar hemma hos Mademoiselle Oiseau. Hon blir indragen i en rad äventyr och får se alla skrymslen och vrår i Mademoiselle Oiseau's magiska lägenhet. Vid ett tillfälle måste Isabella följa en karta för att hitta det hon behöver. Nästan som en riktig skattkarta.  
 
Oiseau6
Sen picknickar de i gömda trädgårdar och massa massa mer.
 
Har alltid drömt om att skriva en barnbok. Snacka om att man bli inspirerad! 
 
Tjing! 
 
 
Translation: A book for children with wonderful wonderful paintings and drawings in it by Lovisa Burfitt. A lovely book. And I get so inspired to write my own. 
 
 

Tää-tä-tä-tä tää-tä-tä-tä tää-tä-tä-tä tääävling!

 
 
 
 
 
Hörrni! 
Det är dags för tävling! Vintagebloppisen anordnar en instagramtävling för alla er som inte kan vara på plats på söndag och även till er andra. Nu har ni en chans att vinna en goodiebag som innehåller saker från Superliving, The Wild Rose och Pill Jewlery. Dela bilden på instagram och hashtagga ‪#‎vintagebloppistävling‬ och länka till @vintagebloppisen. Vinnaren utses under dagen den 4 maj. Lycka till!
 
Puss! 
 
 
Translation: A competition on instagram by Vintagebloppisen. Click on the Google translate button for translation. 
 

Instagramveckan. Vårsol och trollfrisyr.

 
Hej hopp i vårsolen! 
Jag har fullt upp med diverse saker (har nämligen tenta imorgon) så har inte riktigt haft tid att sätta mig ner och säga hej till er läsare där ute. Men nu är jag här för en stund. Tänkte att vi skulle kika på veckans instagramflöde. Tänk, nu är våren här. 
 
La upp en vårbild som jag tog från bloggen. 
 
Tänkte att nu är det banne mig vår så jag drog på mig min ljusblåa klänning och ett par Swedish Hasbeens. 
 
Denna härliga klänning kommer att säljas på Vintagebloppisen. 
 
Det blev helg och jag satsade på finfrukost. 
 
Söndag morgon och trollfrisyr. 
 
Det var min korta vecka det. Vad har ni haft för er i veckan? 
 
Tjing! 
 
 
Translation: My week through instagram. 
 

Vårvimmel i Midsommarkransen.

 
I torsdags pep jag över till Midsommarkransen för där var det dags för vårvimmel. Några butiker hade tillsammans bestämt att ha kvällsöppet och bjuda på något gott samt ha lite extra bra priser. 
 
 
vårvimmel
Första stoppet blev Vintagefabriken såklart. Hade lite andra ärenden dit i alla fall. De bjöd på cider, godis och snittar.  
 
vårvimmel2
Som vanligt var det helt ljuvligt i butiken.  
 
vårvimmel3
Mötte Un vélo-Emelie där och hennes barndomsvän Helena.  
 
vårvimmel4
Stötte även på Charlie som jag inte träffat på säkert fyra år. Roligt när fler folk hittar till Stockholm och fabriken. 
 
vårvimmel5
Det såldes skumrullar till håret.  
 
vårvimmel6
Ochbakom disken sa Emma satt bakom disken och fixade med diverse. 
 
vårvimmel7
Sen tog vi en tur runt om i Midsommarkransen och kollade in vilka andra butiker som hade öppet. Älskar verkligen att vandra runt gatorna i denna idyll.
 
Tjing! 
 
 
Translation: Last thursday a few stores in Midsommarkransen was open on the evening with some sales and offers. Love to walk around in this beautiful place.  
 
 
 

Anteckningskärlek.

 
Som ni säkert vet vid det här laget så älskar jag anteckningsböcker. Att samla på, att skriva i eller bara att titta på hur fina det är och vad glad man blir när man tar upp ett vackert anteckningsblock ut väskan. Så, jag tänkte såhär, att mitt nästa projekt skulle bli att göra ett eget anteckningsblock. Har dock inte helt hunnit göra klart det men ni kommer i alla fall få en idé om hur det kommer se ut. 
 
 
anteckning1
Har klippt ut en utsida från ett fantastiskt fint papper som jag köpte i butiken Les Fleurs i Paris.  
 
anteckning2
Klippte sedan ut pärlvitt papper i samma storlek och vek utsidan runt ett av innerpappren. Har inte hunnit än men tänkte lilla fast ytterpappret litegrann. 
 
anteckning3
Sen är min tanke att jag ska sy längs ryggen på boken. Har som sagt inte hunnit göra klart det riktigt än men det känns som om det kommer bli fint. Ett ganska lätt och roligt pyssel om man älskar anteckningsböcker och inte vill köpa färdiga. 
 
Tjing! 
 
 
Translation: Made my own notebook. Not quite finished yet but you get the idea. 
 

Om lite mer än en vecka.

 
Hej hallå! 
Om lite mer än en vecka är det dags för Vintagebloppisen. Tänkte att jag skulle visa en godbit som kommer att säljas under dagen. Nämligen denna:
 
 
 
En gräddvit och blommig dröm med volang runt urringningen och ärmarna. Perfekt för att ha på picknicks om sommaren. Den blir din för 150 kr. Det är först till kvarn på plats som gäller! 
 
Puss! 
 
 
Translation: A dress that will be sold on the 4th of may on our Vintagebloppis
 

Listan tagen från Mina vänner-boken

 

Här kommer en Mina Vänner-lista som jag hittade hos Emelie. Känner mig lite som åtta år igen när jag fyller i den. Vilka minnen! 

 

 
 

Namn: Elsa Maria Linnéa Axelsson

 

Smeknamn: Elsa, Elsie, elsapelsa, elsiepelsie, Elsa Lisa Larson, Elso, Nelson, E-M och Liten som alla insisterade på att kalla mig i gymnasiet.  

 

Ålder: 25

 

Stjärntecken: Jungfru

 

Född: På hösten mitt i natten. Året var 1988. Min mamma fick som present på sin födelsedag fyra dagar senare åka hem med mig. 

 

Bor: Stockholm

 

Ögonfärg: Gråblågrön

 

Hårfärg: Brun

 

Min Familj: Mamma Gun-Marie, pappa Gunnar (även kallade The two Guns när de var i USA som unga), bröderna Samuel och Josef och katterna Kerstin, Saga, Simson och Basse. 

 

 

 

 

Mina intressen: Sjunga, skriva musik, spela piano, dansa, skriva texter, vintage, rita, se på film, vara med kompisar. 

 

Favoritämne i skolan: Musik och bild. På gymnasiet även svenska och historia. 

 

Favoritfärg: Vinröd och mintgrön

 

Favoritmat: Pasta med laxsås eller tacos. 

 

Favoritfilm: En favorit är ju helt klart Amelie från Montmartre. Älskar fransk film. Annars en klassiker som typ Dirty Dancing kanske. Svårt att säga. Älskar att kolla på film. 

 

Favoritbok: Oj, så svårt. Den allvarsamma leken är helt klart en favorit, eller Stockholmsserien av Per Anders Fogelström. Annars älskar jag Harry Potter såklart!

 

Favoritidrott: Idrott och idrott men älskar att dansa. Annars är det nice att simma. 

 

Favoritprogram på TV: Dokumentärer eller när det går någon bra serie. 

 

Favoritdjur: Katt såklart! <3

 

Favoritserie på TV: Downton Abbey!

 

 
 

 

Jag tycker om: att få vara kreativ.

 

Jag tycker inte om: kött, korv framförallt. 

 

Jag skulle helst vilja bo: I en egen lägenhet där jag kan göra vad jag vill. Ha en pysselhörna och få inreda precis så som jag känner för. Gärna en tvåa så jag har rum för ett piano. Men i framtiden är jag helt klart sugen på att bo i ett hus, gärna i en småstad men nära till familjen och naturen. 

 

Jag vill bli: en grym musiker som kan spela in allt själv och bli asbra på att fota och redigera bilder. 

 

Mitt drömyrke är: att bli musiker eller journalist eller dekoratör. Eller varför inte allt. Jag vill helt klart jobba med något kreativt och få göra det jag tycker är roligt. 

 

Jag vill ha chans på: Det ni! ;)

 

Det här visste du inte om mig: Jag var sjukt elak som barn och tvingade mina kompisar att göra det som jag ville. Kunde säga saker som: – Du är inte så bra på det där va? (som jag sa när min bästis skulle slå in paket vilket jag fått äta upp efter att jag sa det). 

 

 

Tjing!

 

 

Translation: A wednesday list. Click on the Google translate button in the menu for translation. 

 


Vill du vara med?

 
Nu är det bara en och en halv vecka kvar tills det smäller. Snart är det dags för Vintagebloppisen. Hoppas ni är lika taggade som alla vi bloggare är. Vi har nu en förfrågan till just er läsare.
 
 
 
 

Vi söker nämligen volontärer som vill vara med och hjälpa till under dagen. Förutom en fantastisk och rolig dag kommer du som blir utvald att bjudas på lunch, fika samt en liten överraskning (för att inte nämna en förhandstitt på alla fynd)!

 

Ansök genom att berätta lite kort om dig själv på [email protected]. Sista ansökningsdag är den 27/4. Kom igen och ansök nu! Vi vill ha er med! Pepp pepp pepp!

 

Puss!

 

 

Translation: Click on the Google translate button in the menu. 

 


Frågor, frågor som söker svar.

 
 
 
(bilderna har finaste Emelie tagit när vi var på promenad för några veckor sen)
 
 
Hörrni! 
Tänkte att vi skulle ha en liten frågestund här på bloggen. Ni får fråga vad ni vill om mig. Om bloggen, katten, min stil, vintage, frisyren, you name it. Vad vill ni veta om mig? Fråga på! Så fixar jag ett inlägg med alla svar sen. Ni kan antingen skriva i kommentarsfältet eller maila mig på elsalisalarson(at)gmail.com. 
 
Tjing!
 
 
Translation: Time for some questions. Ask me anything about me. You can ask about my hair, my style, vintage, my cat, you name it. Fire away!
 

Den allvarsamma leken.

 
 
Har precis läst om en av mina favoritböcker, Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. 
 
allvarsam1
 
 
Boken handlar om Arvid och hans kärlek till Lydia. De möts som unga men det blir aldrig dem för att Arvid inte kan försörja sig som journalist och att ingen av dem vill binda sig, då. 
 
 
allvarsam2
 
allvarsam3
 
 
De möts sen flera år senare när de båda är gifta på var sitt håll och de faller in i en passionerad relation som om ingen tid hade gått. De har aldrig släppt taget om varandra. 
 
 
allvarsam4
 
allvarsam5
 
 
Men när deras underbara vår och sommar tar slut blir ingenting som Arvid vill. 
 
 
allvarsam6
 
allvarsam7
 
 
När den kom fick den mycket kritik och även idag pratar man om att den upphöjer otroheten. Samtidigt är det en vacker men tragisk kärlekshistoria. Det är så vackert språk i den och Hjalmar Söderberg har lyckats fånga känslan med sina ord och sitt poetiska skrivande. Har du inte läst den, läs den. Antingen gillar du den eller så gillar du den inte. Vad tycker ni som har läst den?
 
Puss! 
 
 
Translation: A book I have read called Den allvarsamma leken (The serious game) about love and infidelity.
 

I just want to go South again. In the fresh air where I don't pretend. Where I breathe music all day long. Only the cows can sing along: La la la

 
 
 
 
 
 
 
Det är äntligen, äntligen vår och jag och min kära mamma bestämde oss för att njuta av den ute i skogen och samtidigt kika på alla fina blommor som kommit fram. 
 
 
promenad2
Jag hittade en liten blåsippa som fick följa med hem. Ja, jag vet att de är fridlysta men det finns massor där jag bor och de kommer inte dö ut där i första taget.  
 
promenad1
Min fina mamma. 
 
promenad3
 
promenad4
Vi vandrade längs stigarna och njöt av värmen. Hade på mig min nya och oemotståndligt vackra sjömansklänning som jag köpte på Vintagemässan.  
 
promenad5
Sen vilade vi på ett litet berg (där jag lekte Ronja Rövardotter som barn) innan vi gick hemåt igen. En mysig promenad på landet som får en att önska att man hade närmre till det.
 
Tjing!
 
 
Translation: A walk in the forrest with my mother at springtime. 
 

Instagramveckan. Våren är här.

 
Dags för veckans instagram. Ni hittar mig som vanligt på @elsalisalarson. Vi kikar:
 
Började veckan med att göra en spellista på bloggen och visade denna bild från två veckor sen. 
 
Jag och Mathilda tog glasspaus från kulturredaktionen. Det var vi värda tyckte vi. 
 
En film om vad som händer i lägenheten. 
 
Visade upp mitt förkläde i det #apronbattle som @majasmanufaktur startat.
 
Våren är vekrligen här. 
 
Jag och Carrå åt glass i solen. 
 
Åkte hemhem och gick ut med Kerstin. 
 
Målade ägg som en katt. 
 
Gick på promenad och hittade blåsippor. 
 
Gick i skogen med mor. 
 
Var nöjd för att det är vår. 
 
Pastelliga naglar och blåsippa. 
 
Det var min vecka det. Berätta, hur har ni haft det? Har det hänt något skoj? 
 
 
Translation: My week through instagram. If you want to follow my name is @elsalisalarson
 

Hon börjar bli stor.

 
Jag är hemhemma igen. På landet. Njuter av hemmalgad mat, påskägg och Kerstin. Hon har gått och blivit utekatt, mitt lilla monster. Lite rädd är hon fortfarande för bilarna så hon gömmer sig i bodarna. Men hon börjar bli stor, min älskade lilla hårboll. 
 
 
kers
 
 
 
Translation: My cat Kerstin is getting big. From now on she's an outdoor-cat.
 

With a cherry on top!

 
Precis som körsbäret på toppen av glassen är det när det börjar blomma i Kungsträdgården. När alla samlas för att ta bilder på det vackra blomstret. Och man känner sig inte alls som en turist för alla gör precis likadant. Äntligen är våren här. Äntligen! I torsdags åkte jag dit för att njuta av det vackra och en god glass.
 
körsbärsblomma1
 
körsbärsblomma2
 
körsbärsblomma3
 
körsbärsblomma4
 
 
körsbärsblomma5
 
körsbärsblomma6
 
 
körsbärsblomma7

 
körsbärsblomma8


Translation: It's spring in Stockholm. Finally!
 

Glad påsk!

 
Glad påsk alla fina! 
Jag är hemma hos mina föräldrar igen och jag och Kerstin är på äventyr i solen. Har inte hunnit fixa med bilderna från de senaste dagarna så ni får hålla till godo med några som inte är mina. 
 
Blir så inspirerad av att göra precis som Tovelisa. Måla ägg i svart och rosa, som katter, harar och gubbar i mustasch, monokel och hatt. Ska nog måla litegrann nu. 
 
 
 
 
 
 
 
Puss i påsk!
 
Translation: Happy Easter. Feel like painting eggs like Tovelisa
 

Moi!

 

 
 
 

Jag kan: äta upp en kexchoklad på 1 minut om inte mindre och jag kan fixa min frisyr på några minuter. 

 

Jag vill: att min katt Kerstin ska bo hos mig. 

 

Jag borde: alltid ha platta skor så att jag inte ramlar så mycket (har sämst balans)

 

Jag skulle: skrivit på en artikel till skolan men struntade i det och tog påsklov istället. 

 

Jag gillar: att våren äntligen är här!

 

Jag älskar: att vara spontan och åka på picknick eller dricka champagne helt utan anledning. 

 

Jag måste: bli bättre på att göra en budget.  

 

Jag behöver: kramar och sömn. 

 

Jag får: ofta rysningar och tårar i ögonen av bra musik.

 

Jag kan inte: stå på händer. Som jag alltid önskat att jag kunde det. Tror det beror på min dåliga balans. 

 

Jag vill inte: att min mormor ska försvinna från den här världen. Inte än. 

 

Jag borde inte: äta så mycket godis som jag gör men det är ju så gott.

 

Jag gillar inte: när människor är elaka mot varandra utan anledning. 

 

Jag älskar inte: korv. Det är det värsta jag vet. Är ju vegetarian men kan inte äta veggo-korv heller. Usch!

 

Jag måste inte: ta på mig så mycket som jag ofta gör. Men jag vill!

 

Jag behöver inte: fler vintageklänningar men man kan ju inte låta bli!

 

Hittade denna lista hos Retrolover-Johanna

Puss på er!

 

 

Translation: A thursday list about me. For translation, click on the Google translate button in the menu. 

 


Två års bloggande! Hurra!

 
Vad tiden går! Jag har helt missat men jag har faktiskt bloggat på den här bloggen i två år!! Två hela år. Tänk vad fort det gått. Från början var det som en rolig grej. Jag och min kära vän Anna pratade om våra tidigare bloggar och hon sa att ingen vill läsa om att man mår dåligt. Och mina tidigare bloggar hade handlat om just det. Sant, tänkte jag, och kom på att jag vill ju blogga om saker som får mig att må bra och att jag kan få känna mig kreativ och få ge ut något till andra. Självklart ska man få må som man vill och få uttrycka det om man vill det. Men för mig blev målet att jag skulle må bättre och då ville jag ha en glad blogg som inspirerar mig och andra. Det har varit en resa vill jag lova. Från början mådde jag inte alltid bra och fick ta pauser från att blogga ibland. Men nu kan jag inte sluta och det ger så mycket att ni läsare kommer in och kikar. Ni är bäst! Tack för att ni finns! Hoppas ni stannar och vill fortsätta följa med på min bloggresa.
 
Såhär såg det ut när jag började för två år sedan:
 
Jag hade gips de första två veckorna på bloggen. Vi kan säga att jag har himla dålig balans och tydligen inte kan åka skridskor. 
 
 
 
Köpte nytt läppstift från Mac och använde mest mina Monki-kläder och det finaste diademet jag visste då. 
 
Den här fantastiska kjolen använder jag fortfarande och den är helt klart en av mina favoriter. 
 
Bodde i en likadan lägenhet som jag gör nu fast den var spegelvänd. Hade även där en liten tavelvägg. 
 
 
Klippte mig för första gången hos min frisör Sarah och blev hur nöjd som helst!
 
 
Gjorde sen en av de bästa resorna i mitt liv då jag åkte till New York och hälsade på mina vänner som bodde där. Så himla fantastisk resa! Det var så det började. Men nu fortsätter vi framåt, eller hur? 
 
Tjingeling!
 
 
Translation: I started this blog two years ago. Memories and pictures from that time. 
 

Vintagebloppis och tradera!

 
O'hoj alla fina läsare! 
 
 
 
Den 4 maj anordnar jag, tillsammans med ett gäng fantastiska bloggare, en Vintagebloppis som ni kanske vet. Bloppisen kommer hållas på Kristinehovs Malmgård i Hornstull. Men vi har tänkt att för er som inte kan ta er till Stockholm just den dagen så finns Tradera som vi samarbetar med. Det är nämligen så att några av våra favoriter kommer att säljas på Traderas hemsida och vet ni vad som är det bästa? Jo, att alla pengarna som sakerna säljs för går oavkortat till Kvinna till Kvinna. Hur bra är inte det? Auktionerna kommer att hålla på till den 4 maj så det är bara att börja buda. 
 
Ni hittar in till Vintagebloppisen's egna sida på tradera här.
Gå in och buda nu tycker jag, det finns galet mycket fint! 
 
Tjing!
 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 
 

Utmaning och miljöönskningar!

 

Emma har skrivit en sån himla bra grej om vad hon önskar. En utmaning till oss alla. Klart jag skriver under på det här. Jag vill också miljöönska för en bättre värld! Heja oss!

 

 

 

Såhär skriver Emma på sin blogg:

 

Jag önskar …

1. Att vi röstar i valet 2014 med våra barns framtid i sikte, istället för 10 spänn mer i plånboken nästa månad.

 

2. Att vi börjar äta mer ekologisk mat och tillsammans kan pressa handel (och i sin tur producenterna) att köpa in mer ekologisk mat. Jag utmanar nu mig själv att endast köpa ekologisk mat. Är du med mig?

 

3. Att vegetarisk mat blir norm, inte ett undantag. I alla fall en gång i veckan.

 

4. Att fler handlar vintage eller secondhand, istället för saker som färdats fem varv runt jorden. I alla fall strävar efter det.

 

5. Att vi köper en svenskproducerad pinal (som kostar lite mer, men håller längre), istället för hundra billiga sladdertoppar som går sönder i ett nafs.

 

6. Att vi reser mindre med flyg och mer med tåg. Det är upp-och-nervända världen att det många gånger är billigare att resa med flyg än med tåg.  Vi ska inte sluta resa och upptäcka världen, men vi kanske ska begränsa oss? Stolt vältra oss i längtan efter rue:erna i Paris och stränderna på Franska Rivieran. Komplettera en resa till Honolulu och Maui med ett par somrar i Sverige.

 

7. Att vi inte slänger fullt fungerande saker. Jag kallar inte vårt soprum för “den nattöppna vintagebutiken” av en slump.

 

8. Att vi källsorterar och minskar sopbergen. Det är en sport att källsortera så mycket att soppåsen blir en sladdrig påse utan innehåll. Challenge accepted?

 

9. Att vi tänker med miljöhjärtat i shoppinggallerinan, istället för att maxa kreditkortet, fylla varje hål i hjärtat och planlöst gå runt för att söka saker som vi önskar att vi behövde.

 

10. Att vi kör mindre bil. Istället för att vrålåka onödiga resor, så startar vi bilpooler, åker kollektivt, cyklar och går. Ju fler vi blir, desto mer kan vi pressa politikerna att exempelvis skapa bredare cykelbanor eller sänka biljettpriserna för kollektivtrafiken.

 

11. Att vi skapar våra städer med ett hälsosamt miljöperspektiv i åtanke istället för gasande crusing-bilister med stegrande hästkrafter. Om jag fick bestämma skulle jag gräva ner alla vägar, låta bilisterna åka i tunnlar och där, oppepå jordytan, skulle jag kunna cykla utan att dö, höra fågelsång, se rosenbuskar frodas och titta upp i täta trädkronor utan nagg. Mitt i stan. Och bilisterna skulle ha det så tråkigt i sina tunnlar att de snart skulle joina mig i solskenet.

 

11. Att vi bojkottar hormonbesprutade produkter, som exempelvis vindruvor, som stör vår förmåga att fortplanta oss. För några år sedan var filmen ”Children of Men” en dystopi, nu blir det allt mer troligt att det är vår barnlösa framtid i Hollywood-kostym.

 

12. Att vi istället för att oroa oss för hur mycket fett det är i ett par pommes frites, funderar på vad som händer i kroppen när alla kemikalier rotar runt. Jag skulle vilja starta ett viktväktar-klubb för miljödrömmare (som så klart inte har ett dugg med kroppsvikt att göra). Där kan vi räkna miljöpoäng så det står härliga till, och stå stadigt på jorden medan vi kör det. Tänk så mycket vi kunde åstadkomma om vi lade ner oss lika mycket på drömmen om en hälsosam kropp inuti som utanpå …

13. Att vi håller naturdrömmen vid liv. Drömmen om att plocka blåbär i skogen, ligga där på båten och titta upp i den klara skyn, naken-nattdoppa oss i en frisk sjö (utan skyddsutrustning) och lära våra barn att trä smultron på ett strå utan att dö i cancer i förtid.

 

14. Att vi samarbetar för att göra världen bättre. Kan vi inte predika i EU eller sprätta Ryssland på näsan, så kan vi i allafall påverka vår matvaruhandel att ta in mer miljösmarta alternativ, äta vegetariskt och dra vårt strå till den miljösmarta stacken.

 

Skriver du under mina miljöönskningar? Dela, sprid, gilla, prata om det – uppmana andra att också önska sig en framtid.

 

 

Nu satsar vi, eller hur? 

Tjing! 

 

Translation: Something to think about. For translation, click on the Google translate bar in the menu. 

 


Instagramveckan. Redaktioner och helgfrukostar.

 
Dags för veckans instagram. I vanlig ordning hittar ni mig på @elsalisalarson. Vi kikar:
 
Jga åkte i regnrisigt hår mot frisören. 
 
Vår redaktion för veckan i skolan. Nytt i Flempan, bästa webbtidningen. 
 
Efter frisörbesöket såg jag ut såhär. 
 
Såhär peppade är vi på Kulturredaktionen. 
 
En lugn söndag med frukost på sängen. 
 
Det var min vecka det. Ganska stressig men rolig. Har ni haft det bra den senaste veckan?
 
Tjing!
 
Translation: My week through instagram. My name there is @elsalisalarson, same as here. 
 

April när det spritter i benen.

 
 
Jag har en ny spellista på spotify. Det är april. Det är vår nu. Och det spritter i benen. Gå gärna in och lyssna om ni vill. Ni hittar listan här
 
 
 
 
Tjing! 
 
 
Translation: A new playlist on Spotify. You find it here
 

Det här är Robin!

 
Jag har en vän. Han heter Robin. Jag har i dagarna skrivit ett reportage om honom i vår webbtidning i skolan. Robin är musiker och har precis släppt en EP. Läs mer om honom här. Annars får ni gå in på Spotify och lyssna. Och följ honom gärna på facebook.
 
 
 
 
 
Hejdå!
 
Translation: My friend Robin who recently released his EP. 
 

Nu är det klippt.

 
I onsdags klippte jag mitt hår hos finaste Sarah. Hon vet alltid hur jag vill ha det och klipper de ti perfekt längd för mina lockar. Såhär blev det efteråt:
 
 
Helt klart nöjd. 
 
Tjing!
 
Translation: A few days ago I cut my hair. This is the result. 
 

En #femifilm !!

 
Minns ni att jag var med i en film för några veckor sen för att prata om feminism? Nu är den i alla fall klar. Fina Isabelle och hennes vän Louisa har gjort en musikvideo som handlar om att krossa patriarkatet. Så roligt att få vara en del av detta. Dock var det skitläskigt att prata framför kameran. Här är den i alla fall. Denna fantastiska #femifilm!
 
 
 
 
Puss! 
 
Translation: A musicvideo my friend Isabelle has made with a friend about feminism. I'm in it and it was a little scary to stand in front of the camera. 
 

Vintagemässan, bakåt: framåt. Våren 2014.

 
 
I söndags var det dags för Vintagemässan. I år hölls det på Debaser Strand. Jag var väldigt trött men gick några rundor runt om på stället. Orkade dock inte leta så länge utan hittade en klänning det första jag gjorde som fick följa med hem och det blev det enda.  
 
Det var denna klänning. En fin sjömansklänning i duvblått som jag visade för er igår också. Köpte den hos Jessica och även där vid hennes lilla bås stod Simon. Vi har inte setts på länge så det var mysigt att ses. 
 
 
Klänningen satt som en smäck så jag kunde liksom inte låta bli. Den var bara min. 
 
 
Vandrade runt lite i lokalen. Det fanns hur mycket som helst att titta på. 
 
Tillbaka hos Jessica och Simon. Fastnade där en del när jag inte orkade gå mer. 
 
Stötte även på dessa vackra ladys som stod och signerade sin bok VIntagefrisyrer. 
 
Simon hittade ett par snygga hängslen.
 
Träffade även Emelie där. 
 
Och Lisen
 
Sarah och Emma signerade för fullt. 
 
Efter några timmar kände jag mig klar och tog mig hemåt med en enda klänning i påsen. Helt klart nöjd. 
 
Tjing! 
 
 
Translation: The Vintage fair for this spring. I bought one dress and met up with some lovely people. 
 

Två nya gobitar i garderoben.

 
 
De senaste veckorna har jag inhandlat två nya klänningar till min samling. Ni ska självklart få se dem på snart. Har bara haft så himla mycket att göra i skolan. Vi håller nämligen på med en webbtidning. Vill ni kika in kan ni gå in här. Klicka sedan vidare till kulturdelen för att läsa det jag har skrivit. 
 
Den första är en grön- och vitrandig vårdröm som jag hittade på Vintagefabriken. 
 
 
Den andra hittade jag på Vintagemässan hos söta Jessica som stod och sålde delar av sin garderob. Mer bilder från mässan kommer också när jag hinner. Visst är den ljuvlig? En duvblå sjömansklänning, vem vill inte ha en sån?
 
Hoppas ni haft en fin vecka! 
 
Puss! 
 
 
Translation: Two new dresses. 
 

Tisdagslista. 2.0.

 

 

Vad är det för dag idag?

Idag är det tisdag. Fast inte en helt vanlig tisdag för idag började vi med en webbtidning i skolan. Hur kul som helst!

 

Vad gör du just nu?

Jag sitter i min soffa och kollar på serier. Har precis ätit taco och innan dess tog jag ett bad för att bli varm igen efter en dag i regnet. 

 

Vad ska du göra idag?

Dagen har redan gått och jag tänkte strax krypa till kojs. Men idag har jag som jag skrev tidigare jobabt med en webbtidning och varit kulturreporter hela dagen. Har intervjuat folk och suttit på vår redaktion och skrivit. Sjukt intensiv dag, är verkligen helt slut, men den var samtidigt så rolig. 

 

 

Vad har du på dig?

Idag har jag på mig min fina rödrosa klänning och min damfluga. Plus en vinröd basker på knoppen!

 

Vad har du på att-göra-listan?

Hur mycket som helst. Har en massa grejer att göra till skolan. Boka intervjuer och liknande. Plus att jag har en del hemligheter att fixa med inför Vintagebloppisen. Måste skicka en massa mail och sånt. 

 

Vad gillar du just nu?

Jag gillar att det händer så mycket spännande just nu. En massa saker som är roliga i skolan, min bokklubb, att lägga mig tidigt (faktiskt) och att få träffa så fina människor i min närhet. 

 

 

Vad saknar du just nu?

Jag saknar helt klart min katt Kerstin. Har fått höra att hon är jättegosig just nu av min mamma som tar hand om henne för tillfället. Så avis. Sen saknar jag en bunt vänner som jag inte sett på evigheter. Vill hänga och hinna slappna av med mina vänner. 

 

Vad ser du fram emot?

Jag ser fram emot våren och sommaren. Praktiken jag har i maj. Alla bröllop som är i sommar och självklart vår Vintagebloppis den 4 maj! 

 

Har hittat listan hos fina Retrolover-Johanna

 

Sov gott när det blir! 

Puss!

 

Translation: A tuesday list. For translation, click on the Google translate bar in the menu.  

 


Stockholm om våren.

 
Alltså, jag älskar Stockholm om våren. Särskilt när solen kikar fram och blommorna blommar. I lördags mötte jag upp min barndomsvän Emelie för en promenad och update. 
 
Vi gick längs söders höjder och såg Grönan på andra sidan. 
 
Min kära vän Emelie som jag känt så länge jag kan minnas. Hon ska gifta sig i sommar och jag ska få dekorera på hennes bröllop. Så kul! Min fina morot och rödtott. 
 
Staden låg stilla och vacker framför oss. 
 
Blommorna hade börjat slå ut på en buske. 
 
 
Det var så himla fint och jag matchade visst busken perfekt. 
 
 
 
Nu är det äntligen vår! Och jag blir så glad av det. Snart kommer sommaren, de ljusa sommarnätterna när man är ute på äventyr, dansen, picknickar och hoppa från klipporna ner i vattnet. Att känna sand mellan tårna, äta en glass som smälter, cykla fort fort fort och bara vara. Vad jag längtar!
 
 
Translation: Spring is here! I went for a walk with my childhood friend Emelie the other day and we talked about her soon to be wedding that I will help her with. Now I long for the summer and all that comes with it!
 
 

Instagramveckan. Hemligheter, ord och promenad

 
 
Dags för veckans instagram. Heter som ni säkert vet @elsalisalarson även där. Vi kikar:
 
Hittade en ny vårklänning på Vintagefabriken. 
 
Åt mellanmål. 
 
Var en del i en skattjakt. 
 
Avslöjade en hemlighet. 
 
Tipsade om att följa @vintagebloppisen på instagram. 
 
Lekte med bokstäver och bildade mitt namn. 
 
Gick på promenad i ett vårigt Stockholm. 
 
Hängde med denna sköna böna i fredags. 
 
I helgen har jag mest sovit. Det var min vecka det. Hur har ni haft det? 
 
Puss! 
 
 
Translation: My week through instagram. If you want to follow me there my name is @elsalisalarson
 

En eftermiddag på söder.

 
 
I fredags mötte jag upp Sofia för en fika på Louie Louie.
 
De har så mysig inredning på Louie Louie tycker jag med gamla bokomslag. 
 
Och en grammofon med en ko i. 
 
Efter vår fika tog vi en promenad på söder. Stockholm var ljuvligt vårig i solnedgången. 
 
Vackra Sofia som jag precis börjat lära känna. Vi träffades egentligen första gången på releasefesten för Vintagefrisyrer och bestämde då att vi borde ses någon dag. Sagt och gjort. 
 
Det finns så många fina gamla gator på söder och så fina hus som man bara vill flytta in i. 
 
Vi stannade till och såg Gröna Lund på andra sidan. Stockholm om våren är det bästa. 
 
Sen vandrade vi tillbaka genom söders gator och tog oss hem, var och en till sitt. På vägen mötte vi en stadshare som satt och knaprade på några blommor. En fin och vårig eftermiddag/kväll. 
 
Tjing!
 
 
Translation: An afternoon with my new friend Sofia. We walked through south of Stockholm and enjoyed the spring.  

Vårens vintagemässa.

 
En gång på hösten och en gång på våren brukar det vara vintagemässa i Stockholm. Imorgon är det dags igen. Mellan 11 och 18 kommer Debaser Strand fyllas med klänningar, skor, kappor och andra prylar och pinaler. Inträdet är 60 kr men jag lovar att man kan göra mängder med fynd! Jag hoppas vi ses där! 
 
Några bilder från tidigare mässor och fynd jag gjort:
 
 
 
 
 
Här är affischen för hela spektaklet också:
 
 
Tjing på er!
 
 
 
Translation: Tomorrow it's a vintage fair at Debaser Strand. See you there?
 

Mr Selfridge

 
 
Bilden är tagen från Svt:s sida om programmet.
 
För ett tag sen gick säsong ett av Mr Selfridge på Svt och nu är det dags för säsong två. Varuhuset firar fem år. Personalen är entusiastisk men Mr Selfridges fru verkar inte lika glad. Deras son vill böja jobba och en karaktär som heter Agnes kommer tillbaka från Frankrike för att bli chefsdekoratör. Första världskriget är på ingång och vad sätter det för spår på varuhuset?
 
Du vill nog inte missa den här säsongen av intriger, förföring och shopping. Plus att kläderna är helt magiska för alla kostymdrama-älskare. Man kan kolla på den här. Gör det, bara gör det!
 
Tjing!
 
Translation: A new season of Mr Selfridge is out. Just watch it, ok?
 
 

Hej och välkomna!

 
 
Har sett att det hittat hit lite nytt folk, välkomna hit! Hoppas ni ska trivas här i min pastelliga, pyssliga värld. Jag skriver lite om mitt liv och mina tankar. Om musik, katter, vintage och andra prylar och pinaler. Och om ni vill får ni gärna följa mig på bloglovin'. Det är bara att klicka på bloglovin-loggan i menyn eller gå in här
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, välkomna hit!
Tjing!
 
 
Translation: Click on the Google translate bar in the menu. 
 

Vintagebloppis!

 
 
 
 
 
Listade ni ut rebusen igår? Följde ni skattjakten? Kan idag avslöja hemligheten att det var ordet Vintagebloppis som bildades! Jag och några till härliga bloggers ska ha en alldeles egen bloppis. Vi är ju lite vintage och så är vi bloggare som har en loppis. Alltså blir det en Vintagebloppis. Det är helt enkelt så att vi har alldeles för mycket kläder, prylar och pinaler i våra garderober och skåp som vi vill bli av med och som någon annan kanske uppskattar mer. Bra va?
 
Tycker att ni ska gå in på hemsidan Vintagebloppis.se för att läsa mer och även följa oss på instagram där vi heter @vintagebloppisen. Dessutom samarbetar vi med Tradera så några av godsakerna kommer vi att sälja där, och vinsten från auktionerna kommer gå oavkortat till välgörenhetsorganisationen Kvinna till kvinna. Tradera kommer även att finnas på plats under dagen. Plus att det kommer hända en massa grejer under dagen så som tävlingar, musik och goodiebags med mera. Varmt välkomna den 4 maj! Ni kommer väl?
 
 
 
 
 
 
Måste bara berätta. Alla illustrationer till hemsidan som till exempel den här underbara kartan har bästa Un vélo-Emelie gjort. Är hon inte fantastiskt duktig, så säg? 
 
 
Tjing och puss och allt det där!
 
 
Translation: Something is about to happen. It's a vintage fair with a bunch of bloggers. To read more about it, click on the Google translate bar in the menu.
 

Scallopmönstrade naglar.

 
 
Blev inspirerad av Miriams inlägg om vårnaglar och tänkte att det vill jag också göra. Så, sagt och gjort. Såhär blev resultatet:
 
 
 
 
 
Använde mig av två nagellack från Essie (min favorit för tillfället) som heter Bachelorette Bash (den perfekta hallonröda) och Mint Candy Apple och så ett från L'oreal som heter Bluereef. Älskar Scallop-mönstret. Det ser nästan ut som moln. Plus att färgerna är några av mina absoluta favoritfärger. Vad tycks?
 
Fick inspiration och guide från den här bilden som återfinns i Miriams inlägg:
 
 
 
Tjing!
 
 
Translation: Did my nailes with a scallop pattern. Do you like it?
 

Bokstaven E och en skattjakt.

 
E som i Elsa Lisa Larson. E som i ekorre eller elefant. E som i evighet. Bokstaven E kan betyda många saker. 
 
Den 4 maj händer något spännande som ni kanske förstått på det här inlägget. Är du nyfiken på vad? Kika på mina bokstavsbilder här nedan och fortsätt skattjakten här. Har ni inte varit med från början så startar ni äventyret här. Följ sen bara länkkedjan och klura ut vad det handlar om. 
 
 
 
 
bokstaven E photo picasioncom_e1aff13bb78ca83bc1efbe30241bb157.gif
 
 
 
 
Puss!
 
 
Translation: Something special is happening on the 4th of may. Go here to follow the linkline. If you've missed the start of the adventure, go here.
 

Moder Svea fyller 90 år, hon som är urmodern och livmodern.

 
 
 
 
Min mormor, min finaste mormor, fyllde i lördags 90 år. Hon heter Svea och är mamma till fem barn. Hon har 21 barnbarn och en drös med barnbarnsbarn. Vi brukar kalla henne urmodern för släkten. Hon är ju moder Svea. Sen brukar min kära far benämna henne som livmodern, också det för att hon är mamma, mormor, farmor, gammelmormor och gammelfarmor. Jag är så glad att jag fått ha henne här så pass länge. Hon är en förebild och har varit med om mycket i sitt liv. 
 
Här har vi hennes tre döttrar. Min mamma och mina två mostrar. 
 
Några av barnbarnsbarnen sjöng några sånger. 
 
Mormor Svea och alla hennes barn. 
 
Det var en fin eftermiddag med släkt och vänner. Hon var så rörd över alla som kom! Jag fick vara lektant till mina söta kusinbarn. 
 
Tjing!
 
 
Translation: Last saturday my grandmother turned 90 years old. She is mother of five children and she has 21 grandchildren and a lot of grand grandchildren. She is a real raw model and an inspiration. 
 

Cutie Cats

 
Häromdagen gick jag och köpte en present till mitt kusinbarn Esmeralda som fyller sex år i helgen. Det blev en perfekt ballerinaklänning. Köpte en likadan till Ingrid, fem år. När jag gick där på H&M och letade efter något att köpa hittade jag dessa cutie cats-clips och kunde inte låta bli att de med dem hem.
 
 
 
De har den perfekta mintgröna färgen och är sådär lagom pastelliga.  
 
 
Perfekt till att hänga upp saker med. 
 
Cutie Cats - för en crazy catlady. 
 
Tjingeling!
 
 
Translation: Some new paperclips called Cutie Cats. So cute and in the best color. 
 

Vad man kan göra på en söndag.

 
 
Tänkte att ni skulle få följa med mig under min dag i söndags. 
 
 
Dagen började egentligen med en tågfärd upp från Linköping men sen hamnade jag på Vintagefabriken för lite jobb i butik. 
 
Efter det åkte jag till Luma för att gå en promenad...
 
... med den här tösabiten. 
 
Jag hittade ett pastelligt höghus som jag blev lite förtjust i. 
 
Emelie tyckte också om det. 
 
Vi vandrade runt i en engelsk trädgård med lusthus och konstgjorda kullar. 
 
Och så fanns det en slingrande bäck som vi gick över. 
 
En finurlig Emelie. 
 
Efter promenaden gick vi hem och fixade lite photoshop och sen fick jag lagad mat av Emelie och hennes kille. Vilken mysig söndag. 
 
Tjing! 
 
 
Translation: What I did last sunday. I worked at Vintagefabriken and too a walk with my friend Emelie . 
 

Releasefest för Vintagefrisyrer.

 
 
I torsdags var jag bjuden på fest och inte vilken fest som helst utan releasefest för boken Vintagefrisyrer. Temat var speak easy och vi hade klätt upp oss i våra glittrigaste klänningar och fixat håret i 20-talsstil. Det fanns bubbel, öl i papperspåsar och sherry i kaffekoppar. Jazz spelades i bakgrunden och det bjöds på både dans, burlesque och sång i härlig speak easy-anda. 
 
Alla var så himla fina! 
 
Fina Johanna var där. 
 
 
En av huvudpersonerna i egen hög person, Emma, som tillsammans med två till skrivit boken. 
 
Lisen och En blommig tekopp-Emelie och Caroline var också där.
 
The Birdettes med Karoline i spetsen sjöng för oss.
 
 
Lisen och min nya bekanskap Sofia spexade lite.
 
Blixtrar smattrade och glittret glänste.
 
Själv såg jag åt såhär.
 
 
 
Hade hyrt en klänning på Old Touch och köpt en liten fjäder och ett halsband. Hade också fixat fingerwaves och lockade håret där bak. 
 
De tre författarna. Emma, fotografen Martina Ankarfyr och fina fina frisören Sarah aka Retroella.
 
De berättade lite om boken och om kvällen.
 
 
Efter det blev det burlesque med Rubylicious. 
 
En vacker kvinna, den där Emma. 
 
Vi fortsatte festen med att dricka sherry i koppar. 
 
Jag och Jessica, som jag dansar i samma dansgrupp som var lite galna i fotobåset. . 
 
Jag låtsades att jag var Karoline på framsidan. Vad säger ni, borde jag bli blond?
 
 
Jag och Lisen lekte litegrann.
 
Elsa i mustasch. 
 
Min fina roomie Caroline.
 
Lollo var vacker som vanligt i sin 20-talsstass. 
 
Efter några timmar av bubbel och mingel drog jag och några till vidare för att hänga lite till. Det var en mycket trevlig kväll med fina människor och vackra frisyrer. Om ni inte köpt boken än tycker jag att ni ska göra det. Ni kan beställa den här till exempel. 
 
Tjing!
 
 
Translation: A releaseparty for the book Vintagefrisyrer (Vintage Hairdos) with the theme "speak easy". Everyone were so beautiful in their most shimmering 20s outfits. 
 

RSS 2.0