Tittarstorm.

Hej. Vill delge några av mina tittarfavoriter. Sådana som går nu och sådant som har gått förut. Men kika in det här:
 
 
 
Först och främst, Downton Abbey. Har du missat, se då den nu snarast. Handlar om en rik familj och deras tjänare från 1912 och framåt. Om vardagslivet och de glamourösa middagarna. Kontrasternas serie men fantastiska kläder. Gillar man kostymdraman är detta ett måste. 
 
 
Näst på tur är Mildred Pierce. Den gjordes någon gång på 40-talet som film och nyproducerades 2011 med Kate Winslet i huvudrollen. Hon är ju en av mina storfavoriter på vita duken och hon gör denna roll fantastiskt bra. Det handlar om en mamma som satsar på sin stora dröm att få starta en restaurang men glömmer då bort sin familj på vägen och hennes dotter straffar henne för det. 
 
 
 
Dnena goding var jag ganska sen med att kolla på men kan lika gärna tipsa om den för någon därute kanske har missat. Mad men handlar om en reklambyrå i slutet av 50 och början av 60-talet. Det är männen som bestämmer och flickorna får kämpa sig fram. Man vill ändå dyka in i serien. Vara som dem, gå klädd som dem och göra precis det de gör. 
 
 
Det nyaste att kolla in är Mr Selfridge. Det handlar om mannen som startade varuhuset Selfridges i London i början av 1900 och dem i hans närhet. Har bara hunnit se ett avsnitt än så länge. Det visas på svtplay just nu så passa på att kika på det medan tid är!
 
 
SIsta tipset för idag är Bomb girls. Fick själv tipset igår och fastnade direkt efter första avsnittet. Det handlar om en bombfabrik i Canada under andra världskriget där flickor får hoppa in och göra männens jobb medan de krigar i Europa. Kvinnorna har sina egna strider i sitt vardagsliv och man får följa ett systerskap som växer för varje motgång. Se den! 
 
 
Det var dagens tips! Om ni har fler tips på liknande serier eller filmer för den delen, hojta till! Jag vill se dem! 
 

Kommentarer
Postat av: Elin Zaulich

Bletchley circle, Small Island och Land Girls! Allihop under/efter andra världskriget.

2013-02-11 @ 09:04:44
URL: http://elinzaulich.wordpress.com
Postat av: Elin Zaulich

Bletchley circle, Small Island och Land Girls är alla tre miniserier som utspelar sig under eller efter andra världskriget.

2013-02-11 @ 09:09:18
URL: http://elinzaulich.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0