Kerstin Selma Lisa Larson

Min älskade kissemiss alltså. Hon är sötast i världen. Fast hon har också blivit en baddare på att bitas. Hujedamej! Men jag försöker lära henne allt jag kan och försöker vara så hård jag kan så att hon ska bli en snäll kisse. Tips mottages gärna. Man vill ju inte bli elak men hon är väldigt hårdhänt. Fast man kan ju inte låta bli att älska henne i alla fall. Tänkte att ni skulle få kika på denna video som spelades in för några veckor sen (hon är större nu). I alla fall är hon väldigt söt i sitt försök att jaga min klädroller. 
 
 
 

Kerstin och jag from Elsa Maria Axelsson on Vimeo

 

Translation: My sweet little kitty Kerstin Selma Lisa Larson. I love her but she has begun to bite and I don't want to be too hard on her. Do you know what to do? This video is from a few weeks ago. Isn't she cute? 


Kommentarer
Postat av: Fröken H

Åh så söt! :D Har inga råd att ge ang bitandet dock, har aldrig haft katt själv :(

2013-07-24 @ 22:07:18
URL: http://modemanifest.blogspot.com
Postat av: Leschatsducirque

Kattungar lär sig av sin mamma att inte bita för hårt. Om kattungen är liten så måste du kanske vara hennes mamma (ungen lär sig viktiga saker fram till tolv veckor av mamman). En katthona lägger sin tass på ungens panna när ungen gör "fel". Ibland nafsar hon (nyper lätt) på ungens öra. Det finns människor som uppfostrar katter mha blomspruta. (Den är ju ofarlig men jätteläskig enligt katten). Då sprejar man lätt och snabbt med den mjukaste strålen på kissen när den gör fel, och säger typ "nej" i en bestämd men lugn ton. Till slut kommer katten lära sig att om du säger nej så kan den undvika blomsprutan genom att avbryta det den just gör. Kom ihåg att aldrig klaga på katten på en annan plats än där "felet" gjordes o att aldrig vänta ens en liten stund med ditt "nej". Katten kommer tro att fel sak är fel då :). Men katter signalerar alltid alltid innan de bits eller rivs, de har ett väldigt utvecklat kroppsvokabulär. Googla på
kattens kroppsspråk, och liknande. En katt hugger inte out of the blue. Allmänna katt-tips: titta aldrig länge på en katt, det ser dom som hotfullt/utmanande, kolla svansen (den kan signalera ett tjugotal olika stämningar hos katten), härma kattens eget beteende tex gnm att blinka länge/långsamt (så säger katter att de är vänligt inställda), lyft katten dit du vill ha den (när den är på fel plats) o ge den ngt gott där. Det blir en vana för katten att hellre gå dit. Ha lådan så långt från maten som möjligt (så undviks olyckor inne, katten vill inte kissa nära sin mat). Se med växter, blommor.. många är giftiga för en katt. Lycka till!

2013-07-27 @ 12:07:53
Postat av: Leschatsatsducirque

Kom på ett tips till (säkert vet du detta redan men ifall ngn som läser inte vet): katter o deras ungar älskar att leka med garn men de ska bara göra det i sällskap med människor för om de gnager på garn så får de i sig ludd som fastnar i magen o kan leda till stora problem.

Svar: Jag hade visst glömt att svara! Jättebra tips! Tack så mycket! Hon är och springer av sig hos mina föräldrar just nu vilket nog är bra för hon sover nästan hela nätterna då. Antar att det är en övergångsfas. Kram
Elsa Maria

2013-07-27 @ 15:59:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0