Blogghjälpen - att bry sig lite extra

 
 
Ni vet, den här bilden som florerat runt på sociala medier de senaste dagarna. Den bilden med ett barn som ligger nedvänd med ansiktet i sanden vid strandkanten. Det barnet som inte klarade sig över helvetets hav. Den bilden har etsat sig fast på min näthinna och jag gråter inombords. Hur sjuk värld är inte detta som inte låter alla människor få leva och ta sig till en bättre värld? Vad är vi för människor som inte välkomnar dessa barn och deras föräldrar med öppna armar och låter dem få plats hos oss? 
 
Vi har ingen rätt att klaga på hur vi har det när vi ser hur barn dör för att de vill ha ett bättre liv. Vi kan gå runt i vår lägenhet (om det än så bara är 2:a hand) och tänka att vi har ett hem. Vi kan klaga på våra i-landsproblem (som igår morse när den bananen jag åt inte ville öppna sig ordentligt utan bara krånglade). Men gör det någon skillnad? Nej. Det gör faktiskt inte det. Får vi då inte klaga på våra småproblem? Jo, det är klart att vi får. Men då måste en göra någon skillnad också. 
 
 
 
Vad kan en då göra? Jo, skänk saker, kläder, skor osv till insamlingar. Skänk pengar! För vi har faktiskt mer än vi tror. Vi måste göra något. Välkomna alla som kommer hit. De är också människor, precis som du och jag. Demonstrera mera! Vi, som folk, måste stå upp för att alla ska få en chans att leva ett bättre liv. 
 
 
Jag och några fler bloggare, bland annat Emma Sundh, Elsa Billgren, Flora Wiström med flera har bestämt att vi vill göra lite mer så därför har vi startat Blogghjälpen. Gå in på vår insamling, som du hittar här, för att skänka pengar. Innan den 1 oktober hoppas vi på att vi hunnit få ihop 50 000 till människor på flykt. 
 

SMA:s GE 100 BLOGGHJÄLPEN till 72672 för att ge 100 kr. Du kan för all del byta ut beloppet mot ett annat, högre, t.ex. GE 300 BLOGGHJÄLPEN.

 

Pengarna går oavkortat till UNHCR – FN:s flyktingorgan.

 

 
Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Skänk lite av det du har!
 
Puss!
 
 
 
Translation: This is a fundraiser for people who don't have anything and trying to get a new life.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0